De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 17 september 2011.

Economiezaterdag, 17 september 2011

Failliete Jachthaven Oostmahorn is verkocht

Leeuwarden - De failliete onderneming Jachthaven Oostmahorn is verkocht aan ondernemer Eddy Rondema van LMG Vastgoed uit Drachten. Dat heeft curator Oscar van Oorschot gisteren meegedeeld. Het bedrijf ging in mei failliet. Volgens de curator was er veel belangstelling voor de jachthaven met vierhonderd ligplaatsen. Rondema is intussen in een vergaand stadium met een opvolgend koper. Deze mogelijk nieuwe eigenaar is actief in de recreatiebranche.

Economiezaterdag, 17 september 2011

Start export pootaardappels blijft nog even spannend

Joure - Aardappelhandelshuizen HZPC uit Joure en Agrico uit Emmeloord hebben tot nu toe geen duidelijkheid over de mogelijkheden om ook dit najaar pootaardappelen aan landen in Noord-Afrika te kunnen leveren. In verschillende landen in deze regio heeft in het afgelopen jaar een machtswisseling plaatsgevonden. De handelshuizen hebben nog niet helder of de infrastructuur al is hersteld.

Economiezaterdag, 17 september 2011

Bloedfraude heeft amper invloed op uitvoer rundvee

Leeuwarden - De export van rundvee, en dan vooral vaarzen, verloopt dit jaar weer goed. Dat stelt directeur Reinoud van Gent van exportorganisatie Veepro. ,,Dit jaar zullen er naar verwachting 40.000 tot 45.000 dieren de grens overgaan. Dat is redelijk in lijn met de uitvoer van voor de uitbraken van de dierziekte blauwtong, ongeveer vier jaar geleden. Vorig jaar ging het om ongeveer 37.000 dieren.”

Hoofdartikelzaterdag, 17 september 2011

De vraag naar God en de vóórvraag

Waar is God? Die vraag stellen mensen zich, in allerlei vormen. De aanwezigheid van God moet, zo lijkt het velen, worden bevochten. In de Bijbel staat op veel plaatsen hoe God zich verborgen hield. In een wolk, bijvoorbeeld, of in diepe duisternis, of in vuur. De verklaring die voor die verborgenheid vaak wordt gegeven is dat God zich niet kan tonen aan mensen; ze zouden sterven. Het wezen van God moest verhuld blijven.

Regiozaterdag, 17 september 2011

Nij Altoenae heeft het dorpshuis uitgebreid

Nij Altoenae - ,,Al zou er niets nodig zijn, eigenlijk moet je elke tien jaar een grote verbouwing in je dorpshuis houden. Want man, wat krijg je er een binding van”, zegt voorzitter Adriaan Stap van dorpshuis De Utwyk in Nij Altoenae.

Regiozaterdag, 17 september 2011

Pompoenen te over in Jellum ondanks het slechte jaar

Jellum - Het assortiment is dit jaar iets kleiner dan voorgaande jaren, maar het wordt zeker een kleurrijk festijn, belooft Peter Prins uit Jellum. Vandaag en morgen heeft bij zijn atelier ’t Hagedykje het traditionele Pompoenfestival plaats.

Regiozaterdag, 17 september 2011

Leeghalen van Sneker Muurke roept boze reacties op

Sneek - De ontmanteling van het ‘Sneker Muurke’ in de Waltastins in het stadhuis van Sneek roept bij steeds meer inwoners van de stad verbaasde en boze reacties op. In het Sneeker Muurke werd door Sneekers beschikbaar gestelde curiosa met historische waarde bewaard. Het ging om vitrines met voorwerpen, die het historische verhaal van Sneek vertelden.

Regiozaterdag, 17 september 2011

Eerste tweetalige vwo’ers Liudger studeren af

Drachten - Negentien oud-leerlingen van csg Liudger in Drachten trokken gisteren toga en baret aan. Zij voltooiden als eerste de tweetalige vwo-opleiding en kregen daar het zogenoemde IB-certificaat voor.

Geloof & Kerkzaterdag, 17 september 2011

Nieuw leven voor Amsterdamse kerk

Tien jaar geleden was de Christelijke Gereformeerde Kerk in Amsterdam op sterven na dood. Zondag viert de gemeente echter het tienjarig bestaan van twee nieuwe christelijke gemeenschappen.

Sportzaterdag, 17 september 2011

Vitanza komt naar vrouwen Heerenveen

Heerenveen - Het damesteam van sc Heerenveen heeft versterking gekregen van Aricca Vitanza. De 22-jarige Amerikaanse, die ook in het bezit is van een Italiaans paspoort, wordt gezien als een welkome aanvulling voor de selectie van trainer-coach Peter Meindertsma. Vitanza komt over van de Italiaanse Serie A-club Orlandia’97 uit Sicilië. De in Los Angeles geboren middenveldster speelt sinds haar zeventiende in Europa en kwam onder andere uit voor de Servische topclub ZFK Masinak.

Sportzaterdag, 17 september 2011

Zomer vormt koppel met Gouweleeuw

Heerenveen - Ramon Zomer keert vanavond na zijn schorsing terug in het basisteam van sc Heerenveen voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Samen met Jeffrey Gouweleeuw vormt hij een koppel in het hart van de defensie van de Friese club. Het is onderhand al de vijfde combinatie die trainer Ron Jans dit seizoen in het hart van de defensie opvoert in de zes tot dusverre gespeelde competitieduels.

Sportzaterdag, 17 september 2011

El Akchaoui wil nu met Heerenveen ‘klimmen’

Heerenveen - Een onzettende hekel had hij eraan. Uitwedstrijden in Venlo stonden gelijk aan de ellenlange tocht via 61 traptreden van de kleedkamer naar het veld. Sinds zijn verhuurperiode bij VVV vorig jaar is Youssef El Akchaoui de trap die hij vanavond als Heerenveen-speler trotseert echter gaan waarderen. Een vooruitblik op twee duels in Limburg met oog voor meer dan alleen de bal. ,,Ik vind die treden nu mooi. Weet dat je juist van de kleine dingen in het leven moet genieten.”

Sportzaterdag, 17 september 2011

Verlies voor Cambuur: eigen schuld, dikke bult

Dordrecht - Van een nieuw en verjongd team verwacht je wisselvalligheid, zeker in het begin van het seizoen. Voor SC Cambuur ging die vlieger tot gisteren niet op. De ploeg doet verrassend sterk bovenin mee, met steeds beter wordend spel. Ook gisteren, althans voor rust. Wat een derde zege op rij had moeten worden, werd een sof. Met dank een slechte tweede helft en het niet benutten van kansen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties