De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 september 2013.

Hoofdartikeldinsdag, 17 september 2013

Met wie regeert de CDU, is de grote vraag

Of de monsterzege van de CSU in Beieren zondag een goed voorteken is voor Angela Merkel valt nog te bezien. De CSU, de Beierse zusterpartij van Merkels CDU, is altijd al oppermachtig in de Zuid-Duitse deelstaat. Het is nooit de vraag of de CSU de grootste wordt, maar of zij de absolute meerderheid krijgt. Vier jaar geleden slaagde de CSU hier niet in, zondag wel. De komende vier jaar kunnen de Beierse christendemocraten regeren zonder een coalitie aan te gaan.

Regiodinsdag, 17 september 2013

De Twilling toch niet de beste

Stiens | Obs De Twilling uit Stiens is van de lijst van best presterende scholen van RTL Nieuws geschrapt. RTL maakte de lijst aan de hand van de uitkomsten van drie eindtoetsen, maar op De Twilling maken ze helemaal geen gebruik van een van deze eindtoetsen.

Regiodinsdag, 17 september 2013

Toekomst van Vliegbasis Leeuwarden is weer ongewis

En opnieuw hangt het voortbestaan van de vliegbasis Leeuwarden aan een zijden draadje. Na de troonrede vandaag zal blijken of het kabinet - dat honderden miljoenen wil bezuinigen op Defensie - daadwerkelijk een keuze maakt tussen Leeuwarden en Volkel, of dat een besluit opnieuw naar de toekomst wordt geschoven.

Regiodinsdag, 17 september 2013

Flinke verschillen in cultuuruitgaven in Fryslân

Leeuwarden | Het bedrag dat gemeenten jaarlijks uitgeven aan cultuur, omgerekend per inwoner, verschilt in Fryslân sterk. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geeft de gemeente Smallingerland het meeste uit aan cultuur, jaarlijks meer dan 140 euro per inwoner.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 september 2013

Geloven in mensen, bijna onmogelijke opgaaf

Bedankt voor uw bezoek. Ik denk dat de rechter mij morgen wel vrij laat. Ik voel het gewoon dat het weer goed komt.” In de advocatenkamer van het politiebureau had ik een gesprek gehad met Johnny. Ik had het nummer gebeld van de dienstdoende bewaker die hem weer kwam ophalen en naar zijn cel zou brengen. Door het doolhof van deuren en gangen zou ik mijn weg weer naar buiten zoeken.

Geloof & Kerkdinsdag, 17 september 2013

Getuigenis van een authentiek mystiek proces

Wanhopig door pijn, maar toch telkens de eenheid met God ervaren. Carine Philipse geeft in haar onlangs verschenen boek een indrukwekkend getuigenis van wat Gods Geest teweeg kan brengen in mensen.

Sportdinsdag, 17 september 2013

Verlies Jong Heerenveen tegen Jong Heracles: 1-3

Heerenveen | De beloftes van sc Heerenveen hebben gisteravond op eigen veld met 1-3 verloren van Jong Heracles Almelo. De van VVV overgekomen Uche Nwofor speelde mee, net als onder anderen Ramon Zomer, Marco Pappa en Samir Fazli. Die laatste tekende na bijna een halfuur spelen voor de enige Friese treffer, nadat Dorda de gasten op 0-1 had gebracht. Jong Heracles, met Heerenveen-huurling Jens Streutker in de basis, stelde na de thee via tweemaal Navrati de zege veilig: 1-3.

Sportdinsdag, 17 september 2013

RECENSIE | Froome: goed verhaal was halve werk voor Tourzege

Begin april. De belofte van lente-warmte hing al in de lucht. Toch was het in Groningen vooral ijskoud die dag. Vooral om naakt buiten te lopen. Zo gaat dat als je meedoet aan een wielerkoers waar de kleedruimtes nog afgesloten zijn door te laat komende vrijwilligers. En dus maakten de deelnemers aan het Nederlands kampioenschap voor journalisten zich in de buitenlucht klaar. Slobberige trainingspakjes werden om gespannen mannenlijfjes gehesen. Die klommen weer op vaak te grote en geleende fietsen. Een raar gevoel op die parkeerplaats bij de start: opwinding vermengd met de desolaatheid van onbeholpen amateurisme.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties