De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 17 september 2015.

Economiedonderdag, 17 september 2015

Friezin genomineerd als Europees ambassadeur van champagnes

Tirns - Al jaren is Hinke de Jong bedrijfsmatig geïnteresseerd in champagne. De oud-inwoonster van Tirns mag nu Nederland vertegenwoordigen bij de Europese wedstrijd van Champagne-Ambassadeurs. Het is voor de ambitieuze Friezin een bevestiging van de koers die ze met haar bedrijf Brouzje in Amsterdam heeft ingezet. Begin deze maand won ze de Nederlandse finale van de achtste editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne. ,,In de afgelopen jaren heb ik al heel veel kennis opgedaan op het gebied van de champagnewijnen, de productie en de achtergronden. Het is prachtig dat ik in Nederland heb gewonnen. Nu ik naar de Europese finale mag, verwacht ik echter nog heel veel bij te leren", zegt Hinke de Jong (41) uit Tirns, tegenwoordig woonachtig in Amsterdam.

Hoofdartikeldonderdag, 17 september 2015

Menselijke psyche iets anders dan klomp ijs

De psychologen hebben het even niet gemakkelijk. Uit onderzoek is gebleken dat bevindingen van wetenschappelijk onderzoek vaak niet worden bevestigd als het onderzoek wordt herhaald. De percentages zijn hoog: 60 tot 70 procent van de herhalingen van onderzoek (met andere onderzoekers en andere proefpersonen) geeft een andere uitkomst. Ofwel: hoe betrouwbaar zijn uitkomsten van psychologisch onderzoek eigenlijk?

Regiodonderdag, 17 september 2015

Onrust blijft over leerlingenvervoer De Fryske Marren


Regiodonderdag, 17 september 2015

Kaatsbond keert terug in Franeker


Regiodonderdag, 17 september 2015

Leerlingen moeten vaker de ruimte krijgen om hun verhaal te vertellen


Geloof & Kerkdonderdag, 17 september 2015

Herziening van Lutherbijbel in Duitsland afgerond

Eisenach - | Met een feestelijke bijeenkomst op kasteel de Wartburg bij Eisenach is gistermiddag officieel de nieuwe tekst van herziene Duitse Lutherbijbel overgedragen aan de protestantse Evangelische Kirche in Deutschland (EKD). Er is meer dan vijf jaar gewerkt aan de revisie van de oude Luthervertaling. In de vorige eeuw werd ook al diverse keren de Lutherbijbel beoordeeld op de juistheid van de vertaling - en aangevuld. De revisie van het Nieuwe Testament in 1975 zorgde voor veel kritiek vanuit de EKD-achterban. De Lutherbijbel-editie van 1999 was tot dusver de laatste versie.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties