De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van maandag, 17 oktober 2016.

Hoofdartikelmaandag, 17 oktober 2016

Lijsttrekkerschap en andere problemen

Voor de meeste politieke partijen is de kwestie van de lijsttrekker geen probleem. Rutte van de VVD, Buma van het CDA, Roemer van de SP, Segers van de ChristenUnie, allen zijn als vanzelfsprekend lijsttrekker van de verkiezingen in maart 2017.

Regiomaandag, 17 oktober 2016

Rolstoel-e-bike gestolen: zonder is de wereld een stuk kleiner

,,Je komt aan mijn vrijheid." Baukje Salverda (27) baalt. Haar e-bike, die ze aan haar rolstoel kan bevestigen, is gestolen en zonder is haar wereld ineens een stuk kleiner. ,,Het is echt mijn vervoermiddel. Met die e-bike kan ik overal heen, ik gebruik ’m voor alles waarvoor ik de deur uit moet. Die vrijheid is mij nu ontnomen, en dat vind ik heel erg."

Sportmaandag, 17 oktober 2016

Heerenveen weer beste van het Noorden

Groningen - Na een drietal mislukte pogingen kroonde sc Heerenveen zich zaterdag weer even tot voetbalkoning van het Noorden. In een derby die eigenlijk nooit een derby was, had de ploeg van trainer Jurgen Streppel geen kind aan rivaal FC Groningen (0-3).

Sportmaandag, 17 oktober 2016

Sport7 Luie 'YouTube-spits´ voelt zich bij Leovardia als vis in het water

Materiaalman Jan van der Hoek van Leovardia krijgt het zaterdagmiddag aan de stok met trainer Patrick de Jong. De reden is niet helemaal duidelijk, maar dat is de respons van de coach wel. ,,Ga maar weg", moppert De Jong. De Leeuwarders bakkeleien heftig, maar staken de verbale strijd bij een doelpunt van hun ploeg tegen Birdaard.

Sportmaandag, 17 oktober 2016

Gezocht: ervaren Cambuur-man die rust creëert rondom de club

Sporttribunaal

Sportmaandag, 17 oktober 2016

Rob Maas na tien duels weg bij Cambuur

Slechts tien duels duurde het verblijf van trainer Rob Maas bij Cambuur. Een zeperd tegen Den Bosch vrijdag (3-1) zorgde voor een vroegtijdig vertrek van een man die geen moment geliefd was in Leeuwarden.

Sportmaandag, 17 oktober 2016

Eerste 'thuisduel´ Flyers is geen galavoorstelling

Leeuwarden - De eerste thuiswedstrijd van landskampioen en bekerwinnaar Unis Flyers werd gisteravond niet bepaald een galavoorstelling. Voor die primeur moest het team van coach Mike Nason uitwijken naar het ijs van de Elfstedenhal in Leeuwarden, waar GIJS Groningen - dat dit seizoen terugkeerde op het hoogste niveau - voor de tweede keer in de bekercompetitie als schietschijf fungeerde. Met een 6-1 (1-0, 4-0, 1-1) uitslag viel de schade nog alleszins mee.

Sportmaandag, 17 oktober 2016

Verdedigende druk wordt Aris fataal

Zwolle - Drie kwarten kon Aris zondag aardig meekomen met Landstede Zwolle. In het laatste deel werd de verdedigende druk, die de Zwollenaren gaven, de Leeuwarders echter te veel. De aanvalsmachine haperde en daardoor werd het verschil groot: 75-54.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties