De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 17 oktober 2017.

Hoofdartikeldinsdag, 17 oktober 2017

Tbs-straf is geen veiligheidsgarantie

Er is een collectieve verontwaardiging opgestoken over de dood van Anne Faber. Had haar dood voorkomen kunnen worden in geval de verdachte tbs had gehad? Het rechtssysteem wordt zelfs gehekeld. Het zou onterecht zijn dat een verdachte geen tbs krijgt als hij niet meewerkt aan onderzoek.

Regiodinsdag, 17 oktober 2017

Laagopgeleide en werkloze Friezen vaker depressief

Leeuwarden - Werk, een goede opleiding en de mogelijkheid om je eigen leven in te richten zijn cruciaal voor een goede gezondheid en sociale contacten. Op bijna alle vlakken scoren mensen in Fryslân met een lage opleiding of zonder werk slechter dan de gemiddelde Fries, blijkt uit cijfers van de nieuwe Gezondheidsmonitor van GGD Fryslân onder negentienplussers. Bij deze groep is de meeste gezondheidswinst te behalen, meent de gezondheidsdienst.

Regiodinsdag, 17 oktober 2017

Provincie Fryslân negeert advies over openbaarheid

Leeuwarden - De provincie Fryslân blijven erbij dat een groot deel van de stukken over een staatssteunkwestie uit 2015 geheim blijft. Een advies van de provinciale bezwarencommissie over het Wob-verzoek (Wet openbaarheid bestuur, Wob) van het Friesch Dagblad wordt terzijde gelegd.

Regiodinsdag, 17 oktober 2017

David Petraeus: Trump is meer dan Twitter

Leeuwarden - ,,Dank u wel. Fryslân boppe.” David Petraeus is net met een applaus door de hogeschoolstudenten ontvangen en bedankt hen daar vriendelijk voor. Dat de Amerikaanse topmilitair een woordje Fries spreekt, is niet heel vreemd: zijn vader Sixtus is afkomstig uit Franeker en emigreerde aan het begin van de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties