De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 januari 2013.

Cultuurvrijdag, 18 januari 2013

Driehonderd musici op zes podia tijdens Vers!

Sneek | Driehonderd (beginnende) muzikanten op zes podia laten van zich horen tijdens het festival Vers! in Sneek. Vers! is een nieuw festival, voortgekomen uit bestaande Sneker muziekfestivals zoals het Kaatslandfestival en het Bogerman Bigbandfestival. Het richt zich voornamelijk op jong talent. Aan het evenement, dat op 2 februari plaatsvindt in kunstencentrum Atrium en poppodium Bolwerk, doen leerlingen van het kunstencentrum mee, maar ook talent van buiten de regio.

Cultuurvrijdag, 18 januari 2013

Guus Kuijer te gast op Stenden Hogeschool

Leeuwarden | Guus Kuijer houdt op 30 januari een lezing over zijn Bijbel voor ongelovigen - Het begin op de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Bovendien gaat hij daar ‘s middags in gesprek met pabo-studenten over het boek. De uitgave vertelt de verhalen over onder meer Adam en Eva, de zondvloed en de toren van Babel, vanuit het perspectief van een ongelovige. Kuijer is te gast op de hogeschool op uitnodiging van het Centrum voor Levensbeschouwing en boekhandel De Tille en De Slegte.

Hoofdartikelvrijdag, 18 januari 2013

Het CPB moet een raadgever blijven

In korte tijd heeft het Centraal Planbureau (CPB) twee studies laten verschijnen waarover veel discussie is ontstaan. Vorige week kwam het CPB met het rapport over betaalbaarheid en solidariteit in de zorg en deze week met een vergelijking tussen het regeerakkoord en de verschillende partijprogramma’s.

Regiovrijdag, 18 januari 2013

Ineens klinkt er vaker kerkklokgelui in Dronryp

Het zal menig buurtbewoner zijn opgevallen; de klokken van de katholieke Maria Geboorte kerk in Dronryp klinken vaker. Morgen mogen omwonenden zeggen wat ze daarvan vinden.

Regiovrijdag, 18 januari 2013

Buurtbewoners Oosterwolde slapen slecht na incident

Oosterwolde | Verschillende bewoners van de wijk rond de Hooge Esch in Oosterwolde slapen niet of slecht na de dodelijke schietpartij in die straat vorige week woensdag. Daarbij kwam een 51-jarige inwoner van Oosterwolde om het leven.

Regiovrijdag, 18 januari 2013

Wieling: se ha gjin flau benul

Leeuwarden | Commerciële weerbureaus als Weeronline en Weerplaza houden er rekening mee dat de Elfstedentocht nog in januari wordt verreden. Volgens Weeronline is de kans op de Tocht der Tochten in de afgelopen jaren niet zo groot geweest. Weerplaza verwacht aan het einde van volgende week een ijsvloer van vijftien tot twintig centimeter op de Elfstedenroute.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 januari 2013

Nationale Synode: Geloofsgesprekken op huiskamerschaal

Leeuwarden | De Nationale Synode hoopt dat op plaatselijk niveau geloofsgesprekken worden gestart tussen verschillende christenen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt door het platform.

Sportvrijdag, 18 januari 2013

Vos blijft het goed doen bij ICNN Drachten

Drachten | Robert Vos blijft het goed doen tijdens het ICNN Drachten. Tijdens de Grote Prijs als grandioze afsluiting van het eerste internationale driesterrenconcours eindigde hij als tweede. Gisteren begon Vos bij de start van de tweesterrenreeks in het Fries Congrescentrum met een zege in de Big Tour op 1.40 meterniveau. Hij bleef met Carat (v. Cardento) de jonge handelaar en ruiter Sander Geerink uit Gelselaar op Casper de Muze (v. Triomphe de Muze) bijna een seconde voor.

Sportvrijdag, 18 januari 2013

Heerenveen wil stadion verder moderniseren

Heerenveen | Sc Heerenveen vindt het noodzakelijk om het Abe Lenstra-stadion te moderniseren. Daarvoor pleitte voorzitter Robert Veenstra. ,,Het Abe-Lenstrastadion was bij de bouw revolutionair, maar heeft inmiddels zijn glans verloren.” De Friese voorzitter sprak zich onder meer uit voor verbetering van de technische ruimtes, de geluids- en video-installaties en de kantoorsituatie. Veenstra wil tevens in gesprek met de eigenaar van het stadion over de te hoge huurkosten.

Sportvrijdag, 18 januari 2013

Flyers krijgt grootste knuffel van nieuwe hoofdsponsor

Heerenveen | Friesland Flyers is in de ban van de Teddybear-toss. De club vraagt supporters vanavond na het gehoopte eerste doelpunt tegen Eindhoven Kemphanen zoveel mogelijk knuffels op het Heerenveense ijs te gooien. Ze zijn bedoeld als troost voor kinderen in moeilijke situaties. De grootste knuffel kreeg de Friese ijshockeyclub echter gisteren al uit heel andere hoek. UNIS Group uit Grou maakte bekend minimaal de komende anderhalf jaar als hoofdsponsor te zullen fungeren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties