De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 18 januari 2016.

Regiomaandag, 18 januari 2016

GrienLinks en BFVW ruziŽn over petitie

Leeuwarden - De online petitie van de Statenfractie van GrienLinks tegen het rapen van kievitseieren is uit de lucht. Zaterdagmiddag bleek de site www.laatliggendatei.nl door onbekenden te zijn gehackt. Daarop is die direct offline gehaald.

Geloof & Kerkmaandag, 18 januari 2016

Ruim 35.000 mensen actief via Present

Leusden - In het afgelopen jaar is het aantal vrijwilligers dat zich via Stichting Present heeft ingezet in de maatschappij opnieuw gestegen. 35.500 mensen waren in 2015 actief verdeeld over 6600 projecten. Het jaar ervoor ging het om 28.800 vrijwilligers in ruim vijfduizend projecten. Dat heeft de stichting bekendgemaakt.

Sportmaandag, 18 januari 2016

'Rodeí Van den Berg enige echte aanvoerder, bij gebrek aan beter

De rode kaart die sc Heerenveen-captain Joey van den Berg zaterdag tegen PEC Zwolle pakte, was na zijn uitsluiting in het bekerduel met Roda JC alweer zijn tweede van dit seizoen. Maar wat vooral bleef hangen was de woede-uitbarsting die volgde. Maakt zulk gedrag hem wel geschikt voor het aanvoerderschap?

Sportmaandag, 18 januari 2016

Cambuur wanhoopt niet na valse start

Leeuwarden - Winnen van Vitesse, het zou een vliegende start van de tweede seizoenshelft zijn geweest. Cambuur deed zín best, maar op beslissende momenten werd in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar duidelijk waarom de gasten uit Arnhem in de subtop staan en de Leeuwarders in de degradatiezone bivakkeren. ,,Sterke ploeg, goede ploeg", klonk het na afloop met bewondering uit de mond van Henk de Jong. Hij zat er voor een verliezend trainer goedgeluimd bij na de 0-2 nederlaag. Maar dat had een reden.

Sportmaandag, 18 januari 2016

Blijft Ogbeche, ja of nee? Het is de vraag die menigeen bezig houdt

Niet scoren en tůch het gesprek van de dag zijn. Dat gold zaterdag voor Bartholomew Ogbeche. De spits van Cambuur, die al negen keer doel trof en vier van die treffers in de afgelopen drie duels maakte, staat volgens geruchten bij diverse clubs op de verlanglijst. ,,I know nothing. Er speelt op dit moment niks concreets."

Sportmaandag, 18 januari 2016

Cambuurstadion, arena van dood en verderf

Door Gerard Bos

Sportmaandag, 18 januari 2016

Rode kaart nekt Heerenveen bij PEC

Zwolle Zo begon de formatie van trainer Foppe de Haan de tweede helft van de competitie, zoals ze de eerste seizoenhelft was geŽindigd: met een dikke nederlaag (5-2) bij PEC Zwolle. Maar pijnlijker dan de nederlaag was de constatering dat de Friese ploeg nog geen stap voorwaarts heeft gemaakt. Heerenveen gaf het eerste half uur niet voor het eerst dit seizoen in een uitduel niet thuis en liet zich als makke schapen naar de slachtbank leiden. ,,Het kan gebeuren, maar dan moet je er wel van leren. Ik kreeg er hoofdpijn van."

Sportmaandag, 18 januari 2016

St. Juste blij met zijn treffer en wil ongelijk De Haan bewijzen

Er was zaterdagavond niet veel te lachen voor sc Heerenveen in Zwolle. Toch kon Jeremiah 'Jerryí St. Juste een ontwapenende glimlach niet onderdrukken, toen zijn doelpunt ter sprake kwam. Hij tekende in 79e minuut, op aangeven van Sam Larsson, voor de 4-2. Zijn eerste competitiedoelpunt in de hoofdmacht van Heerenveen. Een treffer die slechts telde voor de statistieken, maar voor St. Juste wel degelijk van waarde was. ,,Ik ben wel blij dat ik heb gescoord.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties