De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 februari 2005.

Bijschriftvrijdag, 18 februari 2005

Bloesemtak

‘Opsporing verzocht. Omstreeks het jaar 2000 hebben de mensen hun God verlaten en zijn daarin sindsdien niet teruggekeerd. Een ongeluk wordt gevreesd.’

Bijschriftvrijdag, 18 februari 2005

De eerste bede

Wij willen niet dat onze naam te grabbel wordt gegooid.

Economievrijdag, 18 februari 2005

Vakbonden stellen Atoglas ultimatum

Leeuwarden – De vakbonden FNV en CNV hebben van kunststoffenfabriek Atoglas geëist dat het bedrijf uiterlijk maandag om 12.00 uur instemt met het alternatieve plan van de Ondernemingsraad. Het plan van de OR houdt in dat de productie van sanitairmateriaal en de zagerij in Leeuwarden blijven, terwijl de productie van de overige materialen (multipurposes) naar Frankrijk gaat. Negentig van de 132 banen kunnen dan behouden blijven.

Economievrijdag, 18 februari 2005

Werkloosheid in Fryslân met 1,6 procent gedaald

Leeuwarden – De werkloosheid in Fryslân is vorige maand met 1,6 procent (522 personen) gedaald. Dat blijkt uit cijfers van de Centra voor Werk en Inkomen (CWI’s) in Noord-Nederland. De provincie doet het hiermee veel beter dan landelijk. Voor heel Nederland bedroeg de daling 0,2 procent (1.170 personen).

Economievrijdag, 18 februari 2005

Safe Systems: complexe casus

Leeuwarden - De onderhandelingen over een overname van het failliete beveiligingsbedrijf Safe Systems verlopen stroef. Volgens curator T. Detmar zijn er voldoende geďnteresseerden, maar deze hebben vooral belangstelling voor het klantenbestand. De onzekerheid voor de 99 werknemers van Safe Systems blijft voorlopig.

Hoofdartikelvrijdag, 18 februari 2005

Meer aandacht voor onderwijs…

Klachten over het onderwijs zijn van alle tijden. Toch leert regelmatige kennisname van de berichtgeving in de media dat er momenteel meer belangstelling voor is dan in het verleden. Het onderwijs mag zich, ook in de politiek, beslist in een bredere belangstelling verheugen en klachten krijgen tevens een groter verspreidingsgebied.

Regiovrijdag, 18 februari 2005

Wethouder Jonkers trekt bedankbriefje in

Grou – Wethouder Jonkers van Boarnsterhim heeft gistermiddag besloten nog niet te bedanken als lid van Gemeente Belangen 2000. Na een gesprek met de fractie en het bestuur van GB 2000 trok de wethouder zijn bedankbriefje in. Volgens wethouder Jonkers is er een opening gevonden. Fractie en Jonkers praten volgende week verder.

Regiovrijdag, 18 februari 2005

Stichting koopt huisjes voor longpatiënten

Idskenhuizen – De stichting Margaretha Dorothea wil in Idskehuizen vakantiewoningen inrichten voor patiënten met de longaandoening copd.

Regiovrijdag, 18 februari 2005

It Fryske Gea: natte zone om Leeuwarden

Leeuwarden – Als de provincie Fryslân serieus werk wil maken van de robuuste ecologische verbinding tussen de Zuidwesthoek en het Lauwersmeergebied (Natte As), dan moet het landbouwgebied ten oosten van Leeuwarden worden opgeofferd ten gunste van een groot moeras- en plasgebied. Dat zegt directeur U. Hosper van It Fryske Gea morgen in de Sneinspetiele van het Friesch Dagblad.

Regiovrijdag, 18 februari 2005

‘Vakantiehuis uit? Alleen als rechter ’t zegt’

Ameland – Het was best een pittige brief die Cor Dijkstra en nog een aantal andere bewoners van appartementencomplex Ostrea in Nes op Ameland kregen in november vorig jaar. ,,Voor 1 april wegwezen, anders krijg je een dwangbevel”, vat Dijkstra de toon van de aanschrijving door de gemeente samen.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 februari 2005

Steeds vaker verzoek om hulp uit eigen kerk

Leeuwarden - Plaatselijke diaconieën in de Gereformeerde Kerken (Vrijgemaakt) hebben steeds meer moeite met de afdracht van geld voor landelijke vrijgemaakt-gereformeerde zorginstellingen. Dat meldt het generaal diaconaal depu-taatschap (GDD) aan de synode van Amersfoort. De diakenen krijgen steeds vaker verzoeken om hulp uit de eigen, plaat-selijke kerk.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 februari 2005

Geestdrift en belijden als handelsmerk

Leeuwarden - Vorige week werd bekend dat de Gerefor-meerde Kerk van Den Bommel alsnog koos voor de Protestantse Kerk in Nederland en niet verder ging in de voortgezette Gereformeerde Kerken in Nederland (vGKN). Maar een nieuwe loot aan de stam is in aantocht met Noord-wijk, zo werd dinsdag bekend. Bijna 9 maanden geleden ont-stond de vGKN. Hoe staat het kerkverband er nu voor?

Geloof & Kerkvrijdag, 18 februari 2005

Nieuwe jeugdkerk Cross-vision van start in Drachten

Drachten – Drachten is vanaf 27 februari een nieuwe jeugdkerk rijker: Cross-vision. ,,Cross-vision is er speciaal voor jongeren en de bijeenkomsten zijn daarom ook door hen zelf georganiseerd’’, aldus Berend Tabak van het kernteam Cross-vision. De jeugdkerk, waarvoor een stichting is opgericht, is een initiatief van twintig jongeren uit Drachten en omgeving. ,,Cross-vision is er voor alle jeugd, gelovig of ongelovig, van ongeveer 16 tot en met 25 jaar’’.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 februari 2005

Ontdoen van de ‘schuilkerk-mentaliteit’

Leeuwarden - ,,Juist een krimpende kerk moet in de samenleving niet wegkruipen en onzichtbaar worden’’. Pastoor Johan te Velde uit Leeuwarden deed donderdag de oproep aan de kleiner worden rooms-katholieke kerk-gemeenschap in het Noorden om zelfbewust te getuigen van de waarde van kerk-zijn en geloof.

Weervrijdag, 18 februari 2005

Tijdelijk zachter

Vandaag zijn er perioden met regen en wordt het ongeveer 6 graden. De west tot noordwestenwind is matig. Vannacht klaart het op en koelt het af naar 2 graden. Ook is er kans op een winterse bui. Vanaf morgen wordt het winters weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties