De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 21 maart

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 november 2008.

Cultuurdinsdag, 18 november 2008

Extern onderzoek naar De Wâldsang

Buitenpost - Een extern bureau gaat onderzoek doen naar de bedrijfsvoering van muziekschool De Wâldsang in Buitenpost. Een van de aandachtspunten is het lesprogramma en hoe dat beter kan aansluiten op de vraag.

Economiedinsdag, 18 november 2008

Nederlandse landbouw gebruikt meer antibiotica

Den Haag - De Nederlandse landbouw gebruikt meer antibiotica. Dat blijkt uit een rapport van de brancheorganisatie voor verkopers Fidin. Het totaal aan verkochte diergeneesmiddelen is vorig jaar gestegen met 9 procent naar 590.000 kilo actieve stof vergeleken met een jaar eerder. Met 338.000 kilo waren de tetracyclinen de belangrijkste groep.

Hoofdartikeldinsdag, 18 november 2008

Kredietcrisis...

De kredietcrisis is in de eerste plaats een financieel en economisch onderwerp, maar tegelijkertijd is ze meer. De kredietcrisis is bijvoorbeeld aanleiding voor bezinning op de moraliteit. In de eerste plaats in de financiële wereld.

Regiodinsdag, 18 november 2008

Nieuwe school Hurdegaryp mag open

Hurdegaryp - Fryslân krijgt er binnenkort waarschijnlijk een school voor voortgezet onderwijs bij. Staatssecretaris Van Bijsterveldt heeft toestemming gegeven voor de oprichting van het Tjalling Koopmans College, een school voor persoonlijk onderwijs, in Hurdegaryp.

Regiodinsdag, 18 november 2008

De kunst van het quilten is kijken, kijken en doen

Leeuwarden - De inspiratie kan overal vandaan komen, vertelden quiltmeester Kaffe Fassett en zijn ontwerppartner Brandon Malby gisteren aan dertig deelnemers aan een quiltworkshop in Leeuwarden. Van ontwerpen van vroegere kunstenaars, maar ook van de straatstenen.

Regiodinsdag, 18 november 2008

Supertelefoniste zegt nooit ‘een ogenblikje geduld’

Oosterwolde - ,,Marie is een fantastische meid”, roept Henk Verhoeff direct uit bij het horen van haar naam. Verhoeff heeft eerder dit jaar Marie Koopal van het bedrijf Fano Finefood uit Oosterwolde voorgedragen als Telefoniste van het Jaar. Een opmerkelijke keuze, want Verhoeff is al vijftien jaar met pensioen en heeft sindsdien geen zakelijk contact meer gehad met de voedselproducent. ,,Ze is echt hartverwarmend! Ik herinner mij haar nog bijna dagelijks.”

Regiodinsdag, 18 november 2008

Concurrentie in thuiszorg dupeert cliënt

Leeuwarden - De marktwerking in de thuiszorg heeft een averechts effect op de klantvriendelijkheid en kwaliteit. Dat stellen Friese directeuren van thuiszorginstellingen vandaag in de zorgbijlage in het Friesch Dagblad.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 november 2008

Jong Katholiek komt met eigentijdse internetsoap

Utrecht - Jong Katholiek is met een internetsoapserie begonnen: Schitterend. De Rooms-Katholieke Kerk wil zo met nieuwe media jongeren op een eigentijdse manier inspireren.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 november 2008

Bidden moet basis van werk predikant zijn

Bidden lijkt als privézaak van de predikant te worden beschouwd, maar niet als een specifieke activiteit ten bate van de gemeente, stelt ds. Liuwe Westra (42) uit Lollum. Hij schreef een artikel over het belang van een biddende pastor in Kerk en Theologie, een kwartaaltijdschrift voor predikanten en theologen.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 november 2008

PKN geeft 64,5 miljoen uit in 2009

Utrecht - De Protestantse Kerk in Nederland bestaat in 2009 vijf jaar. In het lustrumjaar is er ruim 64,5 miljoen euro beschikbaar om te besteden aan al het kerkenwerk. Er gaat onder andere meer geld naar jeugdwerk, kerkontwikkeling en het diaconale werk, want de kerk wil met elan verder.

Sportdinsdag, 18 november 2008

Remise voor Poepjes in tweede ronde NK

Zoutelande In de tweede ronde van het NK dammen voor vrouwen heeft Iepie Poepjes uit Lemmer gisteren remise gespeeld tegen Barbara Graas. Poepjes is evenals Graaf een oudgediende in de damsport en is al jaren zeer goed bevriend met de Wormerveerse.

Sportdinsdag, 18 november 2008

Feyenoord toont interesse in Nilsson

Rotterdam Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek en Lasse Nilsson hebben elkaar gesproken over een nieuwe samenwerking. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij sc Heerenveen. Het antwoord van Nilsson is nog niet van belang. ,,We moeten eerst verkopen, dan kunnen we zelf pas nieuwe spelers aantrekken”, aldus Verbeek tegen RTV Rijnmond. ,,Maar Lasse zou een prima aanwinst zijn.” Nilsson heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij het Franse Saint Etienne, waar hij op een dood spoor is beland. De 26-jarige aanvaller speelt op huurbasis voor IF Elfsborg.

Sportdinsdag, 18 november 2008

Moeizame zege Jong Heerenveen

Heerenveen Jong Heerenveen heeft gisteravond het bekerduel tegen Go Ahead Eagles met 2-0 gewonnen. De overwinning van de ploeg van trainer Hans de Jong kwam moeizaam tot stand. De Braziliaan Pedro Beda scoorde na zeventien minuten de openingstreffer voor de Friese ploeg. Pas in de laatste minuut viel de definitieve beslissing door een treffer van invaller Samuel Armenteros, die de eindstand op 2-0 bepaalde . Jong Heerenveen zal de laatste poulewedstrijd tegen Jong Vitesse minimaal gelijk moeten spelen voor een vervolg in het bekertoernooi.

Sportdinsdag, 18 november 2008

Jong Cambuur door in bekertoernooi

Leeuwarden De beloften van SC Cambuur-Leeuwarden hebben de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt door eredivisionist Jong Vitesse met 4-3 te verslaan.

Sportdinsdag, 18 november 2008

Popov één duel geschorst

Heerenveen Verdediger Goran Popov is door de tuchtcommissie van de KNVB één duel geschorst voor zijn rode kaart in de thuiswedstrijd van sc Heerenveen tegen FC Utrecht. De Macedonische international kreeg zaterdag twee maal geel van scheidsrechter Bas Nijhuis. Popov kreeg in de vijfde minuut zijn eerste gele kaart en werd in de vijftigste minuut opnieuw bestraft met een gele kaart.

Sportdinsdag, 18 november 2008

Stadionverbod tien Heerenveenfans

Heerenveen Tien supporters van sc Heerenveen hebben een stadionverbod opgelegd gekregen van hun club, variërend van een half tot anderhalf jaar. Ze werden bestraft voor hun gedrag in het Duitse VfL Wolfsburg op 6 november. Daar speelde Heerenveen in het kader van de UEFA Cup.

Sportdinsdag, 18 november 2008

Sporthistorie van grote politieke betekenis

Begin 2009 zal Barack Obama worden beëdigd als eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Niet zonder reden heeft hij Martin Luther King, de voorvechter van gelijke rechten voor zwarten in de jaren zestig, regelmatig als inspiratiebron genoemd. Dat was King ook voor twee zwarte atleten, die daarvan in 1968 getuigden door als medaillewinnaars op de 200 meter op de Olympische Spelen in Mexico tijdens de huldigingsceremonie een gebalde vuist omhoog te steken, als teken van solidariteit met de strijd van de zwarten en met als doel ‘het terugwinnen van zwarte waardigheid’.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties