De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 18 december 2003.

Bijschriftdonderdag, 18 december 2003

Geslachtsregisters

Sommige mensen vinden geslachtsregisters saai.

Dossierdonderdag, 18 december 2003

Nu kijken we nog in een wazige spiegel


Dossierdonderdag, 18 december 2003

Sukkelen met de aanspreekvormen

CLAZIEN VERHEUL

Dossierdonderdag, 18 december 2003

De verworvenheden van de Jakobsladder

JAAP VAN DORP

Dossierdonderdag, 18 december 2003

Geografische termen in NBV Over weiden en wadi's

CLAZIEN VERHEUL

Dossierdonderdag, 18 december 2003

Picasso in het nieuwe Jeruzalem?

Rieuwerd Buitenwerf

Dossierdonderdag, 18 december 2003

Een lange of een korte Tobit

RIEUWERD BUITENWERF

Dossierdonderdag, 18 december 2003

De christus, de gezalfde of de messias?

RIEUWERD BUITENWERF

Dossierdonderdag, 18 december 2003

Een nieuwe ‘ijdelheid der ijdelheden'

JAAP VAN DORP

Economiedonderdag, 18 december 2003

Bij Netwerk Bouw in Drachten 90 ontslagen

Amersfoort - Communicatienetwerkbouwer en -beheerder VW Netwerk Bouw gaat 210 arbeidsplaatsen schrappen. Het bedrijf sluit ook drie afdelingen van vestigingen in Geleen, Drachten en Apeldoorn. Dat heeft de directie gisteren in Amersfoort bekendgemaakt. De vestiging in Drachten telt nu 115 arbeidsplaatsen.

Hoofdartikeldonderdag, 18 december 2003

Een uitgelezen kans…

De arrestatie van Saddam is een belangrijke gebeurtenis, maar de missie van de VS in Irak is nog niet voorbij. Ze is wel een keerpunt. De Amerikanen hebben een nieuwe kans gekregen om meer Irakezen voor de democratie warm te maken. De angst bij veel Irakezen dat Saddam zou kunnen terugkeren is weg, en zij kunnen nu gaan nadenken over hun plaats in het nieuwe Irak-in-opbouw.

Regiodonderdag, 18 december 2003

‘Wij boeren in de achtertuintjes van de stad’

,,Een buitengewoon boeiende periode. Het vroeg een behoorlijk analytisch vermogen om de complexe zaken terug te brengen naar een niveau, die voor iedereen begrijpelijk was.’’ Als voorzitter van de zuivelcoöperatie De Zeven Provinciën, de eigenaar van zuivelconcern Friesland Coberco Dairy Foods (FCDF) had Arie Aalberts te maken met twee partijen: de directie en de veehouders. Dertien jaar heeft hij mee de koers van de zuivel bepaald. Hij omschrijft deze periode als die van de grote veranderingen.

Regiodonderdag, 18 december 2003

Solistisch opereren is uit den boze

Leeuwarden – Everhardus Togtema (57) verlaat de waterschapswereld in woelige tijden. Nieuwe, ambitieuze Nederlandse en Europese regelgeving moet zich uitkristalliseren, er wordt gewerkt aan een andere systematiek voor verkiezingen en heffingen en dan moet ook die bijna afgeronde fusie van de Friese waterschappen zijn beslag nog krijgen. Maar de dijkgraaf trekt met een overwegend tevreden gevoel de deur achter zich dicht.

Regiodonderdag, 18 december 2003

Kas ‘Drachten’ gespekt met boetes stadswacht

Drachten – Stadswachten in Smallingerland mogen voortaan boetes uitdelen waarmee niet de kas van het rijk, maar van de gemeente wordt gespekt. Smallingerland maakt als een van de eerste Friese gemeenten gebruik van een nieuwe regeling van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken.

Regiodonderdag, 18 december 2003

Rúterpolder blijft in beeld

IJlst - De Rúterpolder in IJlst blijft toch in beeld als woningbouwlocatie. Al wordt de gezamenlijke structuurvisie 2020 van Sneek en Wymbritseradiel in de huidige vorm aangenomen door beide gemeenteraden, dan nog bepaalt Wymbrits zelf waar IJlst mag uitbreiden.

Regiodonderdag, 18 december 2003

School riskeert ‘zwart beeld’

Leeuwarden - De helft van de scholen weet nog niet voor welke internetaanbieder ze moeten kiezen. De scholen in het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs moeten voor 1 januari laten weten wie het internet gaat verzorgen. Tot nu toe heeft echter slechts iets meer dan de helft van de elfduizend onderwijsinstellingen een keuze gemaakt.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 december 2003

Vredesplatform maakt kersttocht naar basis

Leeuwarden – Het Fries Vredesplatform houdt op Tweede Kerstdag een voettocht naar de vliegbasis Leeuwarden. Doel is om de militairen die op deze vredesdag dienst doen, een hart onder de riem te steken.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 december 2003

Presentatie ‘NBV’ live op tv

Utrecht - Een live presentatie op tv, een speciale uitgave voor jongeren en een gratis kanselbijbel voor alle dienstdoende voorgangers. Met deze en tientallen andere activiteiten hopen het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en de Katholieke Bijbel Stichting (KBS) de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) volgend jaar onder de aandacht van het hele Nederlandse volk te brengen.

Sportdonderdag, 18 december 2003

Erik Edman: ‘NEC was gewoon slimmer’

Heerenveen - ,,Die Hersi scoort hier wat te vaak.’’ Het waren na afloop van het Amstel Cup-duel met NEC de woorden van Heerenveen-doelman Hans Vonk. Ook hem was het niet ontgaan dat Youssef Hersi met de enige treffer in het bekerduel alweer voor de derde keer scoorde tegen Heerenveen in even zovele confrontaties. Erik Edman vatte het bekerverlies kernachtig samen: ,,Wij waren beter, zij waren slimmer.’’

Sportdonderdag, 18 december 2003

Foppe de Haan sluit carričre af zonder ‘schaal’

Heerenveen – Foppe de Haan zal aan het einde van dit seizoen zijn trainerscarričre bij Sportclub Heerenveen afsluiten zonder een hoofdprijs. De man, onder wiens bewind SC Heerenveen uitgroeide van een grijze middenmotor in de eerste divisie tot een vaste waarde in de subtop van de eredivisie, zag de laatste kans op een hoofdprijs woendagavond in rook opgaan.

Weerdonderdag, 18 december 2003

Later regen

Vanavond en vannacht komen er opklaringen voor en zakt het kwik tot rond het vriespunt. Morgen komt er meer bewolking en later regen. Het wordt overdag ongeveer 7 graden, bij een matige wind uit het zuidwesten


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties