De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 maart 2011.

Cultuurvrijdag, 18 maart 2011

Brit Stefan Asbury benoemd tot chef-dirigent NNO

Groningen - De Britse dirigent Stefan Asbury (45) is benoemd tot nieuwe chef-dirigent van het Noord Nederlands Orkest (NNO). Dat heeft een woordvoerder van het orkest gisteren bekendgemaakt. Asbury volgt met ingang van het nieuwe theaterseizoen Michel Tabachnik op. Hij zal vier jaar lang tien weken per jaar het orkest dirigeren.

Economievrijdag, 18 maart 2011

‘Nu ingrijpen voor genoeg bouwers straks’

Leeuwarden - In de bouw moeten de opleidingen op de schop, het imago opgepoetst en de cao minder ruimhartig. Dat is nodig om een dreigend personeelstekort op te vangen en de sector toekomstbestendig te maken als die weer gaat groeien. Dat zegt Gijs Buijs van de Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra.

Hoofdartikelvrijdag, 18 maart 2011

De Nederlandse politiek

Het gaat er in de politiek niet altijd fijnzinnig toe. Dat blijkt uit de manier waarop soms in de Kamer wordt gediscussieerd; het wordt ook duidelijk aan de manier waarop conflicten binnen fracties en/of politieke partijen worden uitgevochten. Van fijnzinnigheid is vaak ook geen sprake in de manier waarop politici argumenten opbouwen of plotseling toch een ander standpunt innemen.

Regiovrijdag, 18 maart 2011

Kollumerland verlegt energiefocus

Kollum - De gemeente Kollumerland verlegt haar focus wat betreft de ambitie op het gebied van duurzame energie. Voortaan wordt nadrukkelijk bezien of aangehaakt kan worden bij projecten buiten de gemeentegrenzen.

Regiovrijdag, 18 maart 2011

Eerste ei gaat niet de pan van Jelger in

Leeuwarden - ,,Yes!”, riep de tienjarige Jelger Altenburg uit Oudehaske toen hij gisterochtend vroeg een kievitsei zag liggen. Het was het eerste ei gevonden door kinderen tot dertien jaar. Hij kreeg er gistermiddag op het provinciehuis het Sulveren Polske voor uit handen van gedeputeerde Konst.

Regiovrijdag, 18 maart 2011

Leeuwarden dingt mee in groenstrijd

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden is een van de drie kandidaten voor de titel ‘Groenste stad van Nederland’ bij de jaarlijkse competitie Entente Florale. De andere kandidaten zijn Meppel en Ermelo. Eerder al streden Sneek en Joure mee in de competitie.

Regiovrijdag, 18 maart 2011

Evacuatie bracht levenslange vriendschappen

Leeuwarden - Toen Eddy van der Noord, archiefbeheerder bij de Leeuwarder Courant, eens voor zijn werk naar het zuiden moest, hoorde hij hoeveel Limburgers in de oorlog gedwongen naar Fryslân moesten. Nu ligt er een boek over die episode: 30.000 Evacués.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 maart 2011

Hydepark open houden of nieuwbouw

Utrecht - Het bestuur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk vindt dat het landgoed Hydepark in Doorn behouden moet blijven als plek van onderwijs en bezinning voor de kerk. Wel zou er dan een renovatie moeten plaatsvinden. Andere optie is de bouw van een fonkelnieuw conferentiecentrum voor een bedrag van 5,6 miljoen.

Sportvrijdag, 18 maart 2011

Dames Heerenveen onderuit in topper

Heerenveen De dames van sc Heerenveen hebben gisteren hun titelkansen zien slinken. De Friezinnen verloren de topper thuis tegen ADO Den Haag met 0-2. De Haagse dames sloegen in de slotminuut van zowel de eerste als de tweede helft toe. Enkele weken geleden kwam Heerenveen in Den Haag al niet verder dan 2-2. Koploper FC Twente kwam bij FC Utrecht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Door het verlies zakt sc Heerenveen naar de vierde plaats op de ranglijst.

Sportvrijdag, 18 maart 2011

Oude tijden herleven voor volleybalsters VC Sneek

Met het bereiken van de bekerfinale herleven oude tijden in volleybalstad Sneek. In sporthal De Hulzebosch te Dwingeloo bereikten de volleybalsters van VC Sneek gisteravond voor het eerst sinds negentien jaar ten koste van TFM/DOK weer eens de eindstrijd om de nationale volleybalbeker. Dat de club daarin over een kleine maand tegen VC Weert, toevallig ook de tegenstander in de play offs, weinig kans maakt mocht de pret in het Drentse lintdorp niet drukken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties