De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 maart 2014.

Economiedinsdag, 18 maart 2014

Het gras is in Fryslân groener dan elders in Nederland

Wageningen | Nederland is een stuk groener dan vorig jaar rond deze tijd. Vooral het gras is groener. Dat blijkt uit waarnemingen van een satelliet, waarmee de groenheid van Nederland is bepaald. ,,Dat komt doordat we eigenlijk geen winter hebben gehad”, verklaart Arnold van Vliet van de nieuwswebsite Natuurbericht.nl.

Hoofdartikeldinsdag, 18 maart 2014

Iedere stem telt voor zaak van democratie

De ‘grote’ politiek zegt dat de verkiezingen voor de gemeenteraad, morgen, heel belangrijk zijn. De opwekkende kreten van de leiders van de politieke partijen buitelen over elkaar in een strijd om de aandacht én de stem van de lokale kiezer. De leiders denken dat hun bemoeienis met de gemeenteraadsverkiezingen de lokale vertegenwoordigers van hun partij steunt. Niets wijst er op dat ze gelijk hebben. Als de tekenen niet bedriegen, zullen lokale partijen behoorlijke resultaten halen.

Regiodinsdag, 18 maart 2014

Straat opfleuren kan nu legaal

Leeuwarden | Met het plaatsen van een witte tegel bij het minituintje rond de boom op de hoek van de Spoorstraat en Achter de Hoven in Leeuwarden legaliseerde wethouder Harry van der Molen gisteren deze vorm van guerrilla-tuinieren. Aansluitend plantte hij ook een aantal viooltjes rond de boom.

Regiodinsdag, 18 maart 2014

Extra stukje lopen levert Sydo het Sulveren Polske op

Burgum | ,,Iedereen was heel blij en ik was helemaal hyper. Op school vonden ze het ook heel cool.” De achtjarige Sydo de Vries uit Burgum is de winnaar van het Sulveren Polske, de provinciale prijs voor de vinder van het eerste kievitsei voor jongeren tot en met twaalf jaar. Sydo vond het ei zaterdag in een weiland tussen Burgum en Suwâld. Vanmiddag mag hij zijn ljipaai aanbieden aan gedeputeerde Johannes Kramer op het provinciehuis.

Regiodinsdag, 18 maart 2014

Verwarring rond ‘uitblijven’ van stempas

Leeuwarden | Inwoners van Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren hebben zich massaal bij hun gemeente gemeld voor een stempas. Achthonderd Leeuwarden, zeshonderd Heerenveners en zo’n driehonderd inwoners van De Friese Meren vroegen zich af waarom zij nog niet zo’n pas hadden ontvangen voor de verkiezingen van morgen. Aanleiding: een advertentie van het ministerie van Binnenlandse Zaken in de huis-aan-huisbladen waarin mensen werden opgeroepen om vooral te gaan stemmen. Echter de inwoners van Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren hebben in november al gestemd, vanwege de herindeling.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 maart 2014

In de hemel is geen bier, of toch?


Geloof & Kerkdinsdag, 18 maart 2014

COC-prijs voor Wielie Elhorst

Amsterdam | De Bob Angelo Penning is zaterdag uitgereikt aan Wielie Elhorst. Hij kreeg de COC-onderscheiding voor zijn bijzondere bijdrage aan de verbetering van de positie van christelijke LHBT’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transseksuelen) in Nederland.

Sportdinsdag, 18 maart 2014

Lang stadionverbod zorgt voor discussie

Leeuwarden/Zeist | Een door voetbalbond KNVB opgelegd stadionverbod heeft gisteren tot veel discussie geleid op de sociale media. Een man die eind januari voorafgaand aan de derby Cambuur - Heerenveen het veld betrad en met een vlag zwaaide, mag vijf jaar geen enkel Nederlands stadion in. Niet de straf zelf, maar de duur ervan heeft geleid tot discussie tussen voor- en tegenstanders. Cambuur bestrafte de man al met een boete en stadionverbod voor de rest van het seizoen.

Sportdinsdag, 18 maart 2014

Typisch Vlaams kijkje in de Belgische voetbalkeuken

Al ruim dertig jaar is Frank Raes allround sportjournalist, maar voetbal blijft zijn grootste passie. Op televisie presenteert hij bij de VRT het voetbalpraatprogramma Extra Time en is hij regelmatig verslaggever van wedstrijden in de Belgische competitie. Voor Het Nieuwsblad en De Standaard schrijft hij al jarenlang voetbalcolumns, die hij heeft gebundeld in zijn nieuwe boek: Kompany en de gouden generatie.

Sportdinsdag, 18 maart 2014

Beloften van sc Heerenveen willen meer tegenstand

Heerenveen | Het belofteteam van sc Heerenveen had gisteren in het competitieduel met Jong Vitesse (4-1) eindelijk weer eens een tegenstander van formaat. Over de hele competitie heeft de formatie van Marco Roelofsen namelijk te weinig weerstand. ,,Dat is jammer.’’

Sportdinsdag, 18 maart 2014

IJshockeyminnend Fryslân treurt, maar Marco Postma kan nog winnen

Den Haag | Een 3-0 voorsprong in een best-of-seven serie en dan de resterende vier duels verliezen; de ijshockeyers van UNIS Flyers uit Heerenveen beleefden vorige week een van de ergste sportieve nachtmerries die je kunt bedenken. Wéér niet die eerste landstitel sinds 1983, ijshockeyminnend Fryslân zat in zak en as. Op één iemand na: Marco Postma. De Leeuwarder staat als speler van de opponent wél in die finale.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties