De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 april 2015.

Economiezaterdag, 18 april 2015

Bodemvruchtbaarheid van Flevoland in gevaar

Lelystad - De kwaliteit van de vruchtbare bodem in Flevoland is in de afgelopen jaren sterk afgenomen door de intensieve wijze van boeren. De boeren op de oorspronkelijke kleibodem van de Zuiderzee profiteren nu nog van 'de groentetuin van Europa' maar nemen onvoldoende verantwoordelijkheid om de negatieve gevolgen van hun wijze van landbouw te keren. De intensivering van teelten (zoals peen en bloembollen), de inzet van zware machines en het oogsten in het natte seizoen zijn zeer schadelijk voor de bodemstructuur. Dit staat in de recent verschenen publicatie Van bodemdilemma's naar integrale verduurzaming van de Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDLV), die deze week aan gedeputeerde Bert Gijsberts van Flevoland is overhandigd.

Hoofdartikelzaterdag, 18 april 2015

Van wie is het kind: ouders of staat?

Van wie is het kind, van de ouders of van de staat? Die vraag lijkt een vanzelfsprekend antwoord te hebben: de ouders natuurlijk. Maar die vanzelfsprekendheid is er niet. In de negentiende eeuw werd over die vraag in kerkelijke en politieke kringen driftig gedebatteerd. De aanleiding was het onderwijs: zijn ouders daarvoor verantwoordelijk, zoals voor de opvoeding, of is het de staat die het onderwijs kosteloos openstelt voor de kinderen?

Regiozaterdag, 18 april 2015

Moeders redden de peuterspeelzaal

Kollumerzwaag - Het is maar goed dat de moeders die het bestuur van peuterspeelzaal 't Wrottershonk vormen, van te voren niet wisten hoeveel werk het is om een peuterspeelzaal te runnen. Wie weet hadden de kleintjes van het dorp dan nóg zonder peuterspeelzaal gezeten.

Regiozaterdag, 18 april 2015

De Stelp moet voor 2017 worden vervangen

Dokkum - De nieuwe eigenaren van de ouderenhuizen van Pasana moeten op korte termijn een besluit nemen over De Stelp op Ameland. Het gebouw is brandonveilig en mag in de huidige toestand nog hooguit tot 15 maart 2017 geëxploiteerd worden. Dit blijkt uit het faillissementsverslag van de Stichting Pasana Vastgoed dat gisteren door de curatoren online is gezet.

Regiozaterdag, 18 april 2015

Kamer op de bres voor Friese rechtspraak

Leeuwarden - De Tweede Kamer neemt het op voor behoud van een volwaardige rechtbank en een volwaardig gerechtshof in Leeuwarden. Via moties zullen in elk geval D66 en PvdA minister Ard van der Steur komende woensdag een inspanningsverplichting opleggen om ervoor te zorgen dat een substantieel deel van de rechtbank en het hof voor Leeuwarden behouden blijft.

Sportzaterdag, 18 april 2015

Cambuur laat veer in strijd om plaats 8

Met minder dan een handvol speelronden te gaan, is het aftellen in de eredivisie in volle gang. Voor Cambuur niet naar nul, maar naar acht. Plaats acht. Dus volstond in eigen stadion gisteren tegen laagvlieger Excelsior alleen winst. Dat lukte niet: 1-1.

Sportzaterdag, 18 april 2015

Duarte wil de vorig jaar gewonnen schaal niet nu al weggeven

Door Daan Rieken

Sportzaterdag, 18 april 2015

Heerenveen wil bier én punten tegen PSV

Door Daan Rieken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties