De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 18 mei 2006.

Economiedonderdag, 18 mei 2006

Kledingconcern draait met verlies

Almelo - Het verlieslijdende kledingbedrijf Bentex ontslaat dertien van de 43 filiaalchefs. De maatregel is volgens de directie nodig om de slechte resultaten om te buigen naar winst. Met de maatregel is het werk voor de ruim tweehonderd medewerkers gewaarborgd, stelt de directie.

Economiedonderdag, 18 mei 2006

Sneltest legionella Vitens in 2007 klaar

Leeuwarden - Het Leeuwarder waterbedrijf Vitens denkt dat begin volgend jaar de eerste testkits met de nieuwe legionellachip op de markt kunnen komen. Vitens is in gesprek met een West-Europese en een Amerikaanse aanbieder van zulke compacte testapparaten. Het waterbedrijf wil de wereldwijde productie en distributie van de kits niet zelf gaan opzetten. ,,Dat zou te ver gaan voor ons als waterbedrijf”, zegt directeur W. van der Meer. Vitens heeft het patent op de legionellachip, waarmee binnen vier uur is vast te stellen of de bacterie in water voorkomt. De gebruikelijke test duurt twee weken.

Economiedonderdag, 18 mei 2006

Sneker bedrijf houdt door specialisatie voldoende werk in Nederland


Hoofdartikeldonderdag, 18 mei 2006

‘Bestuurskracht’...

Relletjes in de politiek trekken de aandacht van het publiek. Toen dan ook vier jaar geleden het ‘duale stelsel’ werd ingevoerd in het lokaal bestuur, onder de belofte dat het daardoor veel spannender en interessanter zou worden in de raadszalen, zullen veel buitenstaanders gedacht hebben dat het woord ‘dualisme’ iets te maken had met een duel. Dat was niet de opzet, maar het is er hier en daar behoorlijk op gaan lijken. Menig college van burgemeester en wethouders moest de afgelopen vier jaar geharnast z’n werk doen, in een permanente staat van strijd met de gemeenteraad. En iedere keer wanneer dat tot besluiteloze onmacht en gênant gerollebol leidde, verdedigden de spelers hun wangedrag met een beroep op de nieuwe spelregels: dit waren de zegeningen van het dualisme.

Regiodonderdag, 18 mei 2006

Advies hoogleraren aan minister

Leeuwarden - Fryslân en andere provincies en gemeenten die grenzen aan de Waddenzee krijgen nauwelijks iets te zeggen over de verdeling van het Waddenfonds. Overheden mogen namelijk beslist niet zelf projecten indienen en diezelfde projecten beoordelen. Dat blijkt uit een adviesrapport van de hoogleraren In 't Veld en Scheltema.

Regiodonderdag, 18 mei 2006

Provincie heeft buitenlandse watertechnologen veel te bieden

Leeuwarden - Een groep internationale wetenschappers bezocht gisteren het onderzoeksinstituut Wetsus en het laboratorium van waterbedrijf Vitens in Leeuwarden. Hun conclusie: Fryslân is dé plek om nieuwe ontwikkelingen in watertechnologie te zoeken. Zelfs ruimtevaartorganisatie NASA toonde interesse.

Regiodonderdag, 18 mei 2006

Belastingverhoging reële optie

Leeuwarden - De kans is reëel dat de Friese autorijder opdraait voor de aanleg van de Centrale As in Noordoost-Fryslân. CDA, PvdA en VVD lieten gisteren doorschemeren de autoweg tussen Dokkum en Nijega eventueel te willen betalen middels een verhoging van de wegenbelasting.

Weerdonderdag, 18 mei 2006

Regenachtig

We krijgen guur en regenachtig weer morgen. Vannacht begint het al met onweersbuien en windstoten, met kans op windkracht 8 op de wadden en aan zee. Het wordt ook koeler met maxima tussen 14 en 16 graden. In de middag waait het matig tot hard uit het zuidwesten. Zie verder pagina 8


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties