De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 juni 2013.

Economiedinsdag, 18 juni 2013

Kiezen tussen maaien of kuikens

Melkveehouder Hantsje Andela van Bartlehiem mocht 1 juni de 4,5 hectare land die hij in een weidevogelbeheersregeling heeft, laten maaien. Toch is dat nog niet gebeurd.

Hoofdartikeldinsdag, 18 juni 2013

Rohani: aandacht voor boycot en voor rijst

Het begrip lente heeft in de internationale politiek een bijzondere klank gekregen. Het volk van Egypte trok massaal de straat op om te demonstreren voor meer democratie, gevolgd door de bevolking van allerlei Arabische landen. De lente zette overigens niet in alles door; in Egypte is wel het een en ander veranderd, maar voor de optimistisch-hoopvolle houding van velen is weinig reden meer.

Regiodinsdag, 18 juni 2013

Bijenlint moet de elf steden verbinden

Leeuwarden | De zes gemeenten waarin de elf Friese steden in liggen, moeten gezamenlijk een ‘bijenlint’ realiseren. Dat is een aaneengesloten strook grond die is ingezaaid met wilde planten en bloemen die voedsel bieden aan bloembezoekende insecten.

Regiodinsdag, 18 juni 2013

Clubs zitten niet te wachten op nog meer werk

Buitenpost | Sportclubs in Achtkarspelen zijn vooralsnog sceptisch over de plannen van de gemeente om onderhoud van de sportvelden door hen te laten uitvoeren.

Regiodinsdag, 18 juni 2013

Fryslân aan begin van energierevolutie

Raerd | Na een jaar van vertraging staat Fryslân aan de vooravond van mogelijk een energierevolutie. Met de oprichting van Enerzjy Koöperaasje Fryslân (EFK) kunnen wijken en dorpen overstappen op duurzame energie én jaarlijks een bedrag investeren in initiatieven in de eigen gemeenschap.

Sportdinsdag, 18 juni 2013

RECENSIE: Mythisch kledingstuk als hét embleem van de Tour

Edward Jorna

Sportdinsdag, 18 juni 2013

Kans dat Hemmen bij Cambuur blijft, neemt toe na 'positief gesprek'

Leeuwarden | De kans is groot dat Michiel Hemmen bij SC Cambuur blijft. De spits met aflopende verbintenis had zondagavond een gesprek met trainer Dwight Lodeweges, assistent-trainer Henk de Jong en algemeen directeur Gerald van den Belt over komend jaar. ,,Het ging over voetbal, wat ze van me verwachten. Ik heb er een positief gevoel aan overgehouden”, liet Hemmen gisteren desgevraagd weten. Rond is het overigens nog niet; er moet nog wel gesproken worden over een contract en de voorwaarden daarvan.

Sportdinsdag, 18 juni 2013

Elyounoussi vertrekt naar 1899 Hoffenheim

Hoffenheim | Tarik Elyounoussi vervolgt zijn loopbaan bij 1899 Hoffenheim. De Duitse club, uitkomend in de Bundelisliga, neemt de international van Noorwegen over van Rosenborg. De 25-jarige Noorse Marokkaan voetbalde in de periode van 2008 tot 2011 zonder veel succes voor sc Heerenveen. Hij keerde na die teleurstellende periode terug naar Scandinavië. Elyounoussi is een vier-jarig contract overeengekomen met 1899 Hoffenheim, dat ternauwernood aan degradatie ontkwam.

Sportdinsdag, 18 juni 2013

Tannane verlengt contract bij sc Heerenveen niet, Lukoki is in beeld

Leeuwarden | Oussama Tannane en sc Heerenveen hebben besloten het aflopende contract niet te verlengen. De negentienjarige Marokkaanse middenvelder had een eenjarig contract tot de zomer met een optie voor nog een jaar. Die optie is niet verzilverd. Tannane speelde twaalf duels voor Heerenveen, veelal als invaller, waarvan acht in de competitieverband. Hij scoorde alleen in het benefietduel Foppe vs. Marco.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties