De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 18 juni 2015.

Hoofdartikeldonderdag, 18 juni 2015

Poker spelen in de internationale politiek

Het hoge woord kwam er deze week uit. De Russische minister van Buitenlandse Zaken nam de uitdrukking Koude Oorlog in de mond. Hiermee gaf hij aan dat de spanning tussen Rusland aan de ene kant en de NAVO aan de andere kant naar een punt is gestegen dat we al decennia niet meer hebben gekend.

Regiodonderdag, 18 juni 2015

ANWB-routebordjes verdwijnen na vijftig jaar uit het Friese landschap

Leeuwarden - Ze zijn relatief duur, worden geregeld gestolen en zijn bovendien niet meer van deze tijd. De uitgepijlde autoroutes van de ANWB - met de bekende zeshoekige bordjes - zullen verdwijnen. Zowel de provincie en recreatieschap Marrekrite als de ANWB zien er geen heil meer in. Het is ruim vijftig jaar geleden dat de ANWB begon met het uitzetten van toeristische autoroutes door Fryslân. Omstreeks 1963 gebeurde dat als eerste met de Friese Woudenroute en de Merenroute.

Regiodonderdag, 18 juni 2015

Vwo-leerling lobbyt zichzelf LAKS -bestuur in

Sneek - Hij was al lid van de feestcommissie, de leerlingenraad en de medezeggenschapsraad, maar voor Jelmer Hoogland (5 vwo) van csg Bogerman in Sneek vormde dit allemaal geen uitdaging meer. Toen hij op Facebook een vacature zag van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) solliciteerde hij meteen. ,,Ik heb bij heel veel LAKS-leden gelobbyd om deze functie te kunnen krijgen." En met succes, want hij is gekozen als een van de zeven bestuursleden voor volgend schooljaar.

Regiodonderdag, 18 juni 2015

Centraliseren kost Súdwest 17,5 miljoen

IJlst - De gemeente Súdwest-Fryslân gaat tot 17,5 miljoen euro investeren in de centrale huisvesting. Dat bleek gisteren bij een informatieavond hierover in IJlst. De gemeente twijfelt nog tussen volledige huisvesting in Sneek, of huisvesting met een filiaal in IJlst.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties