De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 juli 2006.

Cultuurdinsdag, 18 juli 2006

Ruim dertig inzendingen voor Liet 2006

Leeuwarden - Voor het festival Liet 2006 dat plaatsvindt op 7 oktober in De Harmonie zijn 33 inzendingen binnengekomen. Dat heeft organisator Stichting Liet 91 gisteren bekendgemaakt. Een deskundige jury zal uit het aanbod tien liedjes selecteren. Deze worden in de loop van september bekendgemaakt.

Cultuurdinsdag, 18 juli 2006

De Vries, meesterlijk improvisator

In de biografie van organist Sietze de Vries (geb. 1973) nemen de orgelconcoursen een centrale plaats in. Driemaal was hij finalist in Haarlem, de laatste keer - in 2002 - werd hij uitgeroepen tot winnaar. Ook op een aantal cd-opnamen is zijn bijzondere improvisatietalent vastgelegd.

Economiedinsdag, 18 juli 2006

Alle personeel Grasdrogerij Harich aan het werk

Harich – Alle negen werknemers die bij de sluiting nog bij Grasdrogerij Harich aan het werk waren, hebben een baan. Dat meldt AB HRM, de uitzendorganisatie van AB Fryslân. Voor Grasdrogerij Harich viel in januari het doek nadat duidelijk werd dat door vermindering van steun vanuit Brussel het gat in de begroting niet meer was te dichten. Het grootste deel van het personeel heeft na bemiddeling van HRM een contract voor langere tijd bij andere werkgevers. Een persoon hakselt voor de Grasdrogerij tot oktober nog gras.

Economiedinsdag, 18 juli 2006

Blom projectinrichting Dokkum naar Sneek

Dokkum - Een verhuizing van Dokkum naar Sneek en sluiting van de Dokkumer meubelzaak. Blom Interieurconcept & Inrichting is succesvol, maar dat betekent ook keuzes maken. ,,Het bedrijf gaat zich richten op zijn hoofdactiviteit: de complete inrichting van hotels, de recreatie- en de zorgsector”, zegt directeur/eigenaar Jan Blom (47 jaar).

Hoofdartikeldinsdag, 18 juli 2006

De pedofielenpartij...

De meeste Nederlanders voelen het tot op hun bot: het kán niet, een ’partij voor pedofielen’. Toch is er geen sprake van een verbod. Gisteren deed de rechtbank in Den Haag uitspraak in kort geding met als uitkomst: geen verbod op handelingen die beogen een politieke partij op te richten. De uitspraak is wat ingewikkelder, maar in feite komt het er op neer dat de rechter meent dat het democratische recht op vrijheid van vereniging en van vergadering hier in het geding is, en dat niet lichtzinnig inbreuk mag worden gemaakt op die fundamentele rechten. Bovendien vond de rechter dat de eisers niet voldoen aan de criteria die kunnen worden gesteld aan het (eigen) belang van de eiser om ontvankelijk te zijn. Ook stelde de rechter vast dat de eisers hebben verklaard dat hen niet bekend is dat de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit (PNVD), zoals de ’pedofielenpartij’ officieel heet, strafbare feiten heeft gepleegd.

Regiodinsdag, 18 juli 2006

Meer ouderen vragen om hulp bij rondkomen

Leeuwarden - Voor het eerst in jaren kloppen meer ouderen die niet langer kunnen rondkomen, voor hulp aan bij de Nederlandse Vereniging voor Krediethulp (NVVK). Schamele pensioentjes en onwetendheid over financiële tegemoetkomingen zijn hiervan de oorzaak.

Regiodinsdag, 18 juli 2006

Water besmet door hitte

Heerenveen - Wetterskip Fryslân en de provincie waarschuwen zwemmers om goed op te letten in stilstaand en ondiep water, vanwege het gevaar van botulisme en blauwalg. In de Engelenvaart in Heerenveen en de Groene Ster in Leeuwarden is vanwege zulke besmetting een zwemverbod ingesteld.

Regiodinsdag, 18 juli 2006

Treinrit naar de Randstad duurt langer

Leeuwarden - Een treinreis tussen Leeuwarden en de Randstad gaat vanaf 10 december vele minuten langer duren. Op ongunstige tijden duurt het 3 uur en 10 minuten om van Leeuwarden in Rotterdam te komen: een reis die nu afwisselend 2.39 uur of 2.51 uur kost. Dat blijkt uit de dienstregeling voor 2007.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 juli 2006

Herberg voor Nederlanders

Londen - In de zomermaanden zwerven miljoenen Nederlandse vakantiegangers uit over de wereld. Velen bezoeken in den vreemde een kerk. En dan het liefst een kerk waar de eigen taal gesproken wordt. In het Friesch Dagblad deze zomer een serie portretten van Nederlandse kerken in het buitenland. Vandaag deel 1: de Nederlandse Kerk in Londen.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 juli 2006

Op de Filippijnen 25 jaar Communio vieren

Leeuwarden - Donderdag vertrekt een groep van negentien jongeren en zes begeleiders uit het bisdom Groningen-Leeuwarden voor drie weken naar de Filippijnen. De reis vindt plaats in het kader van het 25-jarige bestaan van de Communio, de vriendschapsband tussen de bisdommen Groningen-Leeuwarden en Ilagan op de Filippijnen. Een van de jongeren die meegaat, is Anja Eerhart. Zij doet voor het Friesch Dagblad regelmatig verslag.

Sportdinsdag, 18 juli 2006

Windmill Cup is dit jaar bepaald geen Nederlands feestje

Leeuwarden - Zonder dat er één Friese deelnemer te bewonderen viel, is gisteren in Leeuwarden de zestiende editie van de Windmill Cup begonnen. Het internationaal hoog aangeschreven tennistoernooi voor jeugd tot en met 14 jaar, brengt al jaren vele toptalenten naar de Friese hoofdstad. Dat is dit keer niet anders. Het is bepaald geen Nederlands feestje, maar de internationale allure maakt veel goed.

Weerdinsdag, 18 juli 2006

Tropisch

Vandaag is weer een hete dag met maxima van 27 graden op


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties