De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van donderdag, 18 augustus 2011.

Cultuurdonderdag, 18 augustus 2011

Into The Great Wide Open begint een posteratelier

Vlieland - De organisatie van Into The Great Wide Open en de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden beginnen samen een posteratelier op het Vlielander muziekfestival. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld. Het posteratelier biedt ruimte aan een expositie, een winkel en een drukkerij.

Cultuurdonderdag, 18 augustus 2011

Duo Hepie en Hepie treedt nog eenmaal op

Sneek - Het Friese duo Hepie en Hepie heeft een nieuwe single opgenomen: Ik geloof in jou en mij. Met het nummer beŽindigen de nichtjes Hepie Hiemstra en Hepie Postma na ruim dertig jaar hun zangcarriŤre, aldus een woordvoerdster van RadioNL gisteren.

Hoofdartikeldonderdag, 18 augustus 2011

De fouten in het Maasstad Ziekenhuis

De gebeurtenissen in het Maasstad Ziekenhuis - besmetting met ernstige gevolgen - staan al niet meer op de voorpaginaís en zelfs al niet meer op de binnenpaginaĎs van de kranten. Maar de harde werkelijkheid van die gebeurtenissen beheerst nog steeds de levens van de slachtoffers en hun nabestaanden: 78 patiŽnten met de bacterie besmet; 27 van hen hebben de besmetting niet overleefd. Overigens betekent dat laatste niet dat de bacterie de doodsoorzaak is. De besmetting kan ook de de dood van ernstig zieke of terminale patiŽnten hebben versneld.

Regiodonderdag, 18 augustus 2011

Offensief tegen afval op strand

Ameland - Kustgemeenten in Nederland willen het zwerfafval op de stranden volgend jaar met 10 procent terugdringen.

Regiodonderdag, 18 augustus 2011

Eerste zege Sikke Heerschop in A-klasse

Sloten - Sikke Heerschop uit De Meern heeft zijn eerste overwinning in de A-klasse van de IFKS op zak. De Fries om utens, die vorig jaar nog in de B-klasse uitkwam, zegevierde met zijn skŻtsje Wylde Wytse uit Rotterdam op de Sleattemer Mar.

Regiodonderdag, 18 augustus 2011

Tennisbaan Raerd hoeft niet hersteld

Raerd - De gemeente Boarnsterhim heeft met recht het contract met de tennisvereniging Rauwerd in Raerd eenzijdig opgezegd. Dat heeft de rechter in Leeuwarden bepaald.

Regiodonderdag, 18 augustus 2011

Elektrische fiets in opmars tijdens vierdaagse Appelscha

Appelscha - Steeds meer deelnemers aan de fietsvierdaagse in Appelscha maken gebruik van een elektrische tweewieler. Dit jaar toeren ongeveer honderd sportievelingen op zoín fiets door de Friese natuur. Daardoor neemt ook de belangstelling toe voor de langste afstand, de zestig kilometer. Dat vertelt penningmeester Harm van Oosten van Stichting Fiets4daagse Appelscha.

Geloof & Kerkdonderdag, 18 augustus 2011

Klooster Hemelum, uniek voor Frysl‚n

270 kerken doen dit jaar mee aan de open kerkenroute Tsjerkepaad. Een daarvan is een voormalige kerk, het Russisch Orthodox klooster van de Heilige Nicolaas te Hemelum.

Sportdonderdag, 18 augustus 2011

Van der Meulen mist Friese cultuur en jongens

Damw‚ld - Na een jaartje afwezigheid keert Johan van der Meulen volgend seizoen terug op de kaatsvelden in Frysl‚n. Niet dat het uitstapje naar de Jeu de Pelote in BelgiŽ hem slecht bevallen is, maar de 27-jarige Damw‚ldster gaat Ďback to the rootsí. Hij miste de Friese cultuur en de gezelligheid en dat was voor hem reden genoeg om het Belgische avontuur na een jaar alweer af te blazen. ,,Het is niet zo dat ik er genoeg van heb.Ē

Sportdonderdag, 18 augustus 2011

Arum schrijft revanchepartij van de Freule op haar naam

Jellum-Beers - Het jongenspartuur van Arum heeft gisteren in Jellum-Beers de revanchepartij van de Freule gewonnen. In de finale rekenden Jan Bauke Tolsma, Kevin Jaarsma en Jan Schurer met 5-4 en 6-2 af met Freulewinnaar Sexbierum-Pietersbierum (Johannes van der Veen en Kees en Pieter van der Schoot).

Sportdonderdag, 18 augustus 2011

Jong-a-Pin gaat aan de slag bij Shimizu S-Pulse

Heerenveen - Calvin Jong-a-Pin heeft in Japan een nieuwe werkgever gevonden. De verdediger gaat aan de slag bij Shimizu S-Pulse, de club waar ook Shinji Ono (ex-Feyenoord) voor speelt. Het contract van Jong-a-Pin bij sc Heerenveen werd deze zomer niet verlengd, omdat de Amsterdammer niet tot een akkoord ging met een verlaagde aanbieding, waardoor hij na afloop van het seizoen transfervrij kon vertrekken. Jong-a-Pin (25) speelde eerder voor FC Volendam en bij Vitesse.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties