De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 augustus 2012.

Hoofdartikelzaterdag, 18 augustus 2012

Een lied dat de eeuwen door blijft

Een (kleine) enquête onder Duitse christenen heeft opgeleverd dat het bekende lied Beveel gerust uw wegen voor hen het meest geliefde kerklied is. Die uitkomst hoeft niet te verbazen. Ook in ons land is het lied, dat werd geschreven door Paul Gerhardt (1607-1676), voor veel mensen een van de meest gewaardeerde liederen (Lied 427).

Regiozaterdag, 18 augustus 2012

Plan voor nieuw zorgcomplex in Drachten

Drachten | Er komt mogelijk een groot nieuw zorgcomplex aan de Raai in Drachten. Dat zou plaats moeten bieden aan 75 tot 90 mensen die intensieve zorg nodig hebben. Volgens een plan van projectontwikkelaar Credo uit Oosterbeek kunnen zij er een eigen appartement huren van zeventig tot tachtig vierkante meter.

Regiozaterdag, 18 augustus 2012

Een unieke collectie kaatspostzegels

Bolsward | Een postzegel uit Jemen met daarop een afbeelding van een kaatsbaan. Een postzegel uit Bolivia met een kaatser met ontblote hand. Het zijn maar twee voorbeelden uit de unieke collectie van Janneke Pagels uit Bolsward.

Regiozaterdag, 18 augustus 2012

De sporen van Joods leven leiden ook voorbij de oorlog

De afgelopen drie jaar heeft Sneek zich bijzonder betrokken getoond bij de Joodse traditie en het erfgoed. Het project Sporen van Joods leven laat zien hoe diep de sporen getrokken zijn, ook in onszelf.

Regiozaterdag, 18 augustus 2012

Scheepswrak spoelt aan op Terschelling

Terschelling | Op de Boschplaat op Terschelling is een deel van het wrak van een eeuwenoud vrachtschip aangespoeld. Het gebeurt wel vaker dat na een storm of duinafslag wrakdelen opduiken, maar de recente vondst lijkt uniek. Het wrak kwam zomaar aangedreven en tot verrassing van medewerkers van museum ’t Behouden Huys en van Staatsbosbeheer bevond zich in het schip zelfs nog een restant van de lading.

Geloof & Kerkzaterdag, 18 augustus 2012

Wil je de aarde redden: ga planten eten

Bussloo | ,,Ik ga jullie proberen te irriteren vandaag. De moderne omnivoor, de mens die dagelijks vlees, vis en zuivel tot zich neemt, leeft in zonde.”

Geloof & Kerkzaterdag, 18 augustus 2012

Kerk moet doordacht een gebouw kiezen

Driebergen | Elke kerkelijke gemeente zou moeten onderzoeken of haar onderkomen haar missie wel ondersteunt. Dat stelt Sake Stoppels, docent kerkopbouw aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij pleit in het jongste nummer van IDEA, het magazine van de Evangelische Alliantie, voor het het ontwikkelen van een ‘theologie van het gebouw’.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties