De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 18 september 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 18 september 2014

Valse tekst kabinet over mantelzorg

De mantelzorg in Nederland wordt een van de belangrijkste thema's voor de samenleving. De praktijk van hulp aan familieleden, buren of vrienden maakt deel uit van de visie van het kabinet op de participatiesamenleving. De mantelzorg moet helpen de druk op de professionele zorg te verminderen.

Regiodonderdag, 18 september 2014

Terschelling verkoopt zwembad De Dôbe

Terschelling - Zwembad De Dôbe op West-Terschelling wordt geprivatiseerd. Het college van B en W wil niet langer opdraaien voor de exploitatie, die overigens sinds jaar en dag is uitbesteed aan NV Sportfondsenbad. De jaarlijkse kosten bedragen nu nog 330.000 euro, maar lopen over enkele jaren op tot meer dan een half miljoen euro. Dat trekt volgens het college een te zware wissel op de begroting, waarop het met ingang van volgend jaar juist minimaal een half miljoen euro wil bezuinigen. Om precies dezelfde reden wordt ook het voetbalveld in Hoorn geprivatiseerd. Daarmee verwacht de gemeente 45.000 euro te besparen. De huidige huurder AVV (Aaster VoetbalVereniging) is voorgesteld voorgesteld om het beheer en onderhoud voor eigen rekening over te nemen. Als ze dat niet wil, kan ze gebruik gaan maken van het gemeentelijk sportpark in Midsland.

Regiodonderdag, 18 september 2014

Nieuwe aquaducten zijn lek

Leeuwarden - De twee aquaducten in aanbouw aan de westkant van Leeuwarden kampen met lekkages. Dat heeft de provincie gisteren bekendgemaakt. Het gaat om de aquaducten Ritsumasyl in de Haak om Leeuwarden en om het aquaduct in de Westelijke Invalsweg van de stad. De lekkages kwamen bij de werkzaamheden naar voren. Op korte termijn hebben de aannemers in kaart hoe snel reparaties uit te voeren zijn, meldt de provincie. Dan is ook duidelijk wat dit betekent voor het verdere bouwproces.

Regiodonderdag, 18 september 2014

Breder aanbod nodig op Friese universiteit

Leeuwarden - De University Campus Fryslân moet zich richten op een bredere groep studenten en eigenlijk een volwaardige nevenvestiging worden van een andere universiteit. Alleen als veel meer studenten zich inschrijven voor een opleiding in Leeuwarden, kan de Friese universiteit op termijn zonder financiële steun van provincie en gemeente. Dat bleek gisteren bij de evaluatie van de eerste drie jaar van de UCF, het project dat er kwam op initiatief van de provincie Fryslân.

Regiodonderdag, 18 september 2014

Personeel van rechtbank weg uit Leeuwarden

Leeuwarden - De rechtbanken van Leeuwarden en Assen verliezen hun kantoorfuncties. Dat is althans het voorstel van het bestuur van de rechtbank Noord-Nederland. Het bestuur wil alle kantoorpersoneel overhevelen naar Groningen. Leeuwarden en Assen blijven volgens dit voorstel wel gehandhaafd als zittinglocaties. Het personeel in Leeuwarden, Assen en Groningen wordt vandaag ingelicht.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties