De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 18 september 2015.

Dossiervrijdag, 18 september 2015

Opinie: Waarom besparen we niet meer?

Frans Debets

Economievrijdag, 18 september 2015

Opkomst van Chinese zuivel is geen bedreiging voor Friese boeren

Leeuwarden - Ze is hier vooral niet om de Friese melkveehouder te leren hoe die een hoge kwaliteit zuivel moet produceren, verzekert Molly Chen. De goede reputatie van de Nederlandse boer is ook in China wijd en zijd bekend. De deze maand voor vier jaar door Hogeschool Van Hall Larenstein benoemde lector melkveehouderij kan wel vertellen waar de kansen liggen voor de Nederlandse zuivelindustrie in de groeiende Chinese zuivelmarkt.

Regiovrijdag, 18 september 2015

Verschil mag er zijn, ook in het verpleeghuis

Familieleden moeten zelf de regie nemen in verpleeghuizen, stelt Johan Lettink van Noorderbreedte. Het beleid wordt deels toegepast in zijn 'eigen' woonzorgcentra. Vandaag neemt hij afscheid als bestuurder.

Regiovrijdag, 18 september 2015

Fitnessen met uitzicht op de Langwarder Wielen

Langweer - Fit blijven en genieten van het uitzicht over de Langwarder Wielen? Het kan vanaf morgen, na de opening van de openluchtsportschool op het strand in Langweer.

Regiovrijdag, 18 september 2015

Provinciebrede aanpak huisvesting vluchtelingen

Leeuwarden - Er komt een provinciebrede stuurgroep die zich gaat bezighouden met een huisvesting van statushouders in Fryslân. De Friese gemeenten ondersteunden gisteren een initiatief daartoe van de gemeente Leeuwarden.

Regiovrijdag, 18 september 2015

Alde Fryske Tsjerken naar de rechter om erkenning

Leeuwarden - Stichting Alde Fryske Tsjerken stapt naar de rechter in een poging rijkserkenning af te dwingen. Een aanvraag voor de status van Professionele Organisatie voor Monumentenbehoud is voor de tweede maal op rij afgewezen door minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Geloof & Kerkvrijdag, 18 september 2015

Wandelen voor een beter klimaat

Assen/Groningen - In de provincie Groningen is morgen de Nederlandse aftrap van de klimaatloop. Tientallen mensen lopen vanuit Winsum en Peize naar Groningen voor een rechtvaardiger klimaatbeleid. Tijdens een bijeenkomst in de Sint Jozefkathedraal wordt het stokje overgegeven aan mensen uit Drenthe.

Sportvrijdag, 18 september 2015

Alles is anders in het ijshockey, behalve Supercup: Flyers-Tilburg

Als het ijshockeyseizoen begint, dan is het echt voorbij met de zomer. Daarin gebeurde er in de sport veel, zowel op clubniveau bij UNIS Flyers als op landelijk niveau met betrekking tot een compleet nieuwe competitieopzet. Eén ding is echter onveranderd: de strijd om de Ron Berteling Schaal (alias Supercup) gaat bijna als vanouds tussen Heerenveen en Tilburg. Flyers-aanvaller Brent Janssen blikte gisteren vooruit op wat een bijzonder ijshockeyjaar zal worden. En dat deed hij in Leeuwarden, want dáár is de eerste van de twee duels met Trappers.

Sportvrijdag, 18 september 2015

Slagveer wellicht vervanger Te Vrede in spits Heerenveen

Heerenveen - Trainer Dwight Lodeweges kan vanavond in het duel van sc Heerenveen tegen NEC niet beschikken over spits Mitchell te Vrede. De 24-jarige aanvalsleider kampt sinds vorige week zaterdag met enkelklachten. Hoewel Henk Veerman de meest logische vervanger lijkt te zijn, bleek gisteren op de persconferentie dat ook Luciano Slagveer een mogelijke vervanger centraal voorin kan zijn. De plaats aan de rechterflank zou in dat geval ingenomen worden door Tarik Kada.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties