De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 18 september 2017.

Hoofdartikelmaandag, 18 september 2017

Nobelprijswinnaar blijft in gebreke

Volgens de Verenigde Naties vindt er in Myanmar een ‘schoolvoorbeeld van etnische zuiveringen’plaats met de aanvallen van de veiligheidstroepen in het Aziatische land op de islamitische bevolkingsgroep van de Rohingya. Het boeddhistische land beschouwt de Rohingya niet als legitieme inwoners, maar als illegale vreemdelingen. Ze hebben geen recht op identiteitspapieren en mogen niet werken, studeren of vrij reizen. Sinds een aantal weken is het geweld tegen Rohingya-moslims opgelaaid. De Verenigde Naties praten deze week over de situatie in Myanmar. Grote afwezige bij dit overleg is de politiek leider van Myanmar, Aung San Suu Kyi. Zij reist naar eigen zeggen niet af naar de 72e Algemene Vergadering van de VN, die vorige week begon, vanwege de crisis in haar land.

Regiomaandag, 18 september 2017

Opnieuw mars tegen Fries onderwijsbeleid

Warns - De actiegroep Sis Tsiis organiseert binnenkort weer een protestmars om aandacht te vragen voor het vak Fries in het onderwijs. De groep hield in december al een fakkeltocht door Leeuwarden. Op 23 september wil de groep een protestmars houden van het treinstation Koudum-Molk-werum naar het Reaklif bij Warns. Aansluitend wordt de slag bij Warns herdacht, die in 1345 plaatsvond.

Regiomaandag, 18 september 2017

Circusartiesten in spe tonen hun kunsten in Leeuwarden

Leeuwarden - Wie is het grootste circustalent van Nederland? Veertien jonge artiesten uit heel Nederland streden zaterdag in Leeuwarden om deze titel, tijdens de eerste editie van de talentenwedstrijd Circus got Talent.

Regiomaandag, 18 september 2017

Jeu de boules spelen kan ook buiten de zomervakantie

Leeuwarden - Wie heeft er nooit een balletje gegooid op de camping? ‘s Zomers is jeu de boules op campings populair. Weinig mensen spelen het ook buiten de vakanties. Dat moet anders, vinden ze bij jeu-de-boulesclub Le Biberon in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties