De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 25 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 oktober 2005.

Bijschriftdinsdag, 18 oktober 2005

Geheiligd leven

Is Paulus een vrouwenhater? Is hij daarom zo afhoudend wat betreft het huwelijk?

Dossierdinsdag, 18 oktober 2005

Catalin Hâldan: enige echte leider van Dinamo Boekarest


Dossierdinsdag, 18 oktober 2005

Ordner met clubliederen, mascottes en afstanden


Economiedinsdag, 18 oktober 2005

De Boer Aardewerk stopt na ruim 300 jaar

Workum – Rintje Freerks de Boer Aardewerkfabriek in Workum houdt na ruim driehonderd jaar op te bestaan. De kinderen van de huidige eigenaar, Rintje de Boer, willen het bedrijf niet overnemen. Ook kon De Boer geen koper vinden. Daar komt bij dat De Boer moet verhuizen naar een industrieterrein, om te kunnen uitbreiden. Nu is het bedrijf gevestigd in het centrum van Workum.

Economiedinsdag, 18 oktober 2005

Beton verbetert door aardappelzetmeel

Sumar – Noppert Beton uit Sumar heeft met aardappelzetmeelconcern uit aardappelzetmeel een hulpstof ontwikkeld voor de betonindustrie. De hulpstof bevat grote moleculen die oplosbaar zijn in water. Tijdens het bouwen zorgt het product ervoor dat de structuur van de mortel sterk verbetert.

Hoofdartikeldinsdag, 18 oktober 2005

Verkiezingen…

De verkiezingen voor het parlement zijn nog betrekkelijk ver weg. Maar ze komen dichterbij door de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen in mei, volgend jaar. En die verkiezingen leven al volop. Bijvoorbeeld bij lokale afdelingen van de coalitiepartijen. Die hebben zorgen over de vertaalslag van het landelijke beleid naar de stembus voor de gemeenteraad. Zoals het CDA in Fryslân: voorzitter Pé Miedema zegt onomwonden dat hij vreest dat zijn partij lokaal wordt afgerekend op het beleid van het kabinet-Balkenende. Kernpunt van de kritiek op het beleid is dat het niet sociaal genoeg zou zijn.

Regiodinsdag, 18 oktober 2005

‘CDA-raadsleden worden afgerekend op kabinetsbeleid’

Joure - Friese CDA-afdelingen zien de gemeenteraadsverkiezingen van maart aanstaande met zorg tegemoet: ze vrezen dat ze lokaal door de kiezer worden afgestraft voor een ,,niet sociaal genoeg’’ beleid van het kabinet Balkenende II. Dat zei voorzitter P. Miedema van CDA Fryslân gisteren op de partijbijeenkomst met minister De Geus (Sociale Zaken) als hoofdgast. De avond in Joure was tevens de provinciale viering van het 25-jarig bestaan van de partij.

Regiodinsdag, 18 oktober 2005

Kwijtscheldingsbeleid ‘loopt uit de klauwen’

Leeuwarden – Wetterskip Fryslân loopt steeds meer inkomsten mis door kwijtschelding van waterschapslasten. Volgend jaar gaat het om een bedrag van 1,6 miljoen euro en dat is bijna zeven ton meer dan in 2005. Burgers met een laag inkomen worden vrijgesteld van waterschapsbelasting.

Regiodinsdag, 18 oktober 2005

Zware wapens bij Angels

Harlingen/Amsterdam - Bij de doorzoekingen in het kader van de actie tegen de Hells Angels zijn onder meer zware wapens gevonden, zoals een granaatwerper met munitie, een vlammenwerper, twee handgranaten en een machinepistool.

Regiodinsdag, 18 oktober 2005

Instantkunst op balen veevoer

Scherpenzeel – Waarom is landbouwplastic om rollen gemaaid gras altijd zwart of in het beste geval groen of gestreept? Waarom maken fabrikanten daar niet wat meer werk van en kunnen boeren niet fijn kiezen uit verschillende ontwerpen en mooie patroontjes en kleuren? Die grote bollen liggen immers maandenlang hoog opgetast bij de boerderij, en elke voorbijganger kijkt er tegenaan, of hij wil of niet.

Regiodinsdag, 18 oktober 2005

‘Bijensteken helpen MS-patiënten niet’

Groningen – Bijensteken hebben objectief gezien geen effect op Multiple Sclerose (MS). Dat blijkt uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Geloof & Kerkdinsdag, 18 oktober 2005

Praten met de communicantjes

Vaticaanstad - Het leek de bisschop van Rome - paus Benedictus XVI - een aardig idee om de eerste communicantjes uit zijn diocees in het Vaticaan te ontvangen.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 oktober 2005

‘Stoppen? Ik vind het nog veel te leuk’

Minnertsga - De organist in een kerk wordt vaak als een vanzelfsprekendheid gezien. Een orgel en de organist horen gewoon bij de kerk. Baukje Haarsma uit Minnertsga is al vijftig jaar de vaste bespeler van het orgel van Meinardskerk. Zondag wordt bij dit bijzondere jubileum stilgestaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 18 oktober 2005

Geloof: persoonlijke keuze of niet?

Hempens – Een rechter met een kruisje aan een halsketting of met een (joods) keppeltje op zijn hoofd, dat kan niet. Daarover zijn VVD-burgemeester Geert Dales van Leeuwarden en Tweede Kamerlid Tineke Huizinga van de ChristenUnie het eens. Maar terwijl Dales van mening is dat een docente in het openbaar onderwijs geen hoofddoekje mag dragen, vindt Huizinga dat te ver gaan.

Sportdinsdag, 18 oktober 2005

Verlies Jong Cambuur aan Langeleegte

Veendam - Jong Cambuur-Leeuwarden heeft gisteren geen passend gevolg kunnen geven aan de eerder dit seizoen gewonnen bekerwedstrijd tegen Jong Veendam.

Sportdinsdag, 18 oktober 2005

Belofteteam Heerenveen 2 naar tweede plaats

Heerenveen – Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft gisteravond in de thuiswedstrijd tegen NEC de ongeslagen status vast weten te houden.

Weerdinsdag, 18 oktober 2005

Wisselvallig Het is vanmiddag nog zonnig en fris met maximumtemperaturen die komen te liggen rond 14 graden, bij een matige tot krachtige wind uit het oosten tot zuidoosten. Morgen wordt het wisselvallig met bewolking .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties