De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 oktober 2008.

Cultuurzaterdag, 18 oktober 2008

Nieuwe vast expositie Museum Martena

Franeker - In Museum Martena in Franeker is gisteren de nieuwe vaste tentoonstelling geopend over de geschiedenis van Franeker. Het museum vertelt de geschiedenis van de stad aan de hand van zes verhalen waar dieper op wordt ingegaan.

Cultuurzaterdag, 18 oktober 2008

Audiofeel speelt in loopgraven

Groningen - De Nederlandse rockband Audiofeel treedt op 11 november op in de loopgraven van Ieper, België tijdens de negentigste herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Economiezaterdag, 18 oktober 2008

Open dag bij kaasboerderij in Tijnje

Kaasboerderij De Gelder in Tijnje houdt vandaag een open dag. Aanleiding hiervoor is de bouw van een nieuwe melkveestal voor 260 koeien met vier melkrobots. De boerenmarkt is een van de trekkers van de dag. Men kan bij de koeien en de kalveren kijken en met eigen ogen zien hoe deze dieren hun dag doorbrengen. Ook kunnen belangstellenden zien hoe de kaas wordt gemaakt en mag men zelf boter karnen. Uiteraard kan het publiek volop proeven van de producten van het land. De open dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Kaasboerderij De Gelder staat aan de Heawei bij Tijnje.

Economiezaterdag, 18 oktober 2008

Vaccinatie tegen Q-koorts rond Uden van start gaat

Den Haag - Veehouders in een straal van 45 kilometer rondom Uden in Noord-Brabant kunnen hun melkgeiten en melkschapen vanaf maandag laten inenten tegen Q-koorts. Dat is een dierziekte die kan overslaan naar de mens en dan kan leiden tot longontsteking.

Economiezaterdag, 18 oktober 2008

Bezorgdheid consument over economie stijgt

Amsterdam - Het vertrouwen van Nederlandse consumenten in de economie is verder gedaald door de crisis die de afgelopen weken heerste op de financiële markten. Volgens een peiling van de Postbank onder 51.400 mensen vindt 54 procent dat de economie er matig tot zeer slecht voorstaat. Dit meldde de Postbank gisteren.

Hoofdartikelzaterdag, 18 oktober 2008

Zelfverwerkelijking...

Zelfverwerkelijking is een belangrijk woord in onze cultuur. Daarbij wordt gedoeld op ontplooďng van jezelf, op ‘worden wie je bent’ en op andere mooie dingen die te maken hebben met zelfbewustzijn en aandacht voor jezelf. De boodschap van zelfverwerkelijking wordt overal gehoord. In reclames, in tijdschriften, in gesprekken, in therapieën en in boeken. Zelfverwerkelijking fungeert daar als een psychologisch begrip dat wordt gebezigd om mensen ‘gezond’ over zichzelf te laten praten. Niks geen opoffering: het gaat om jóu; om wie zou het anders kunnen gaan?

Regiozaterdag, 18 oktober 2008

Gemeenten in Fryslân halen hier toprente

Leeuwarden - Voor hoge rentes hoefden Nederlandse gemeenten hun tijdelijke overschotten helemaal niet op buitenlandse banken te zetten. Friese gemeenten krijgen op hun deposito’s rentes van 4,4 tot 7,4 procent bij Nederlandse banken. Als Friese gemeenten al sparen, dan doen ze het veilig. Door Goos Bies.

Regiozaterdag, 18 oktober 2008

Damwoude wil met Kollum en Dokkum

Damwoude - De gemeente Dantumadeel moet vanaf 2012 één grote gemeente vormen met Dongeradeel en Kollumerland c.a. Alleen zo kan Dantumadeel haar burgers blijven garanderen dat het gemeentelijke beleid en de service op acceptabel niveau blijven.

Regiozaterdag, 18 oktober 2008

Vier jaar bezuinigen in Grou

Grou - De gemeente Boarnsterhim begint aan vier jaar van bezuinigen en ombuigen. Onder meer subsidies gaan omlaag. Maar er is perspectief, de gemeente staat er in 2012 weer goed voor. In dat jaar kan als alles goed gaat het preventieve toezicht van de provincie opgeheven worden.

Regiozaterdag, 18 oktober 2008

Aan dure bureaus zijn weinig woorden besteed

Leeuwarden - Verrast en verbijsterd waren de Friese burgemeesters over de overschrijding van 69 miljoen euro op de (ver)bouw van 22 politiebureaus. Die hadden maar 38 miljoen euro hoeven kosten. Hoe kon dit gebeuren en waarom wisten ze van niks?

Regiozaterdag, 18 oktober 2008

Leerlingen in actie voor Portugees hondenasiel

Leeuwarden - Veel Portugezen houden er een merkwaardige gewoonte op na: ze geven hun kinderen graag een puppy cadeau, maar als het dier een maand of zes oud is, is de lol eraf en mag de hond het verder zelf uitzoeken. Het gevolg laat zich raden. Vooral op het platteland zwerven duizenden honden zonder baasje maar wat rond.

Regiozaterdag, 18 oktober 2008

Postbode brengt Reid zeldzaam bezoek

Workum - Hij keek er wel een beetje raar van op, Reid de Jong uit Workum. Normaal gesproken komt de postbode immers nooit bij hem aan de deur. De Jong woont in de vuurtoren op de dijk langs It Soal en daar kan de postbode wat moeilijk komen. Vandaar de postbus aan het begin van de dijk.

Regiozaterdag, 18 oktober 2008

Doe maar gewoon, dan doe je al gezond genoeg

Leeuwarden - Friezen zijn nuchter, vinden ze buiten de provincie. Voor Zorgverzekeraar De Friesland reden om daar op in te spelen met de nieuwe campagne. ,,Doe maar gewoon, dan doe je al gezond genoeg”, stelt de verzekeraar in een tv-spotje, en op een aparte internetsite. Een geruststelling voor de eigen klanten en voor alle andere Nederlanders die zich vaak zorgen maken over hun gezondheid.

Sportzaterdag, 18 oktober 2008

Cambuur zet Fortuna Sittard simpel opzij

Sittard – Zelf geen cent te makken hebben en toch cadeautjes uitdelen. De vaak geroemde Limburgse gastvrijheid ging gisteravond in Sittard wel heel erg ver. Fortuna was tegen Cambuur achterin zo slordig dat de gasten wel moesten scoren. Uiteindelijk bleef de teller steken op: 1-4. Door Maarten de Kever.

Sportzaterdag, 18 oktober 2008

Grindheim geniet op middenveld van Heerenveen

Heerenveen – Het valt hem mee, zegt–ie grijnzend. De Noor Christian Grindheim werd de afgelopen dagen niet overdreven vaak herinnerd aan de thuisnederlaag tegen Oranje (0-1) van woensdag. Een denigrerend grapje hier, een grolletje daar; de middenvelder had er meer verwacht van zijn Nederlandse teamgenoten bij sc Heerenveen. Terwijl hij zijn muts rechtrekt: ,,Als ik in hun schoenen had gestaan, wist ik het wel.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties