De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 18 oktober 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 18 oktober 2014

Synode kan grote betekenis krijgen

De paus heeft het initiatief genomen tot het houden van een synode, een vergadering van bisschoppen. Aan de orde is 'het gezin.' Het is een gevoelig onderwerp: het gezin als hoeksteen staat onder druk door bijvoorbeeld veranderingen in de leefwijze van mensen, denk aan het gebruik van voorbehoedsmiddelen, aan homoseksuelen die getrouwd zijn en eventueel kinderen hebben. Denk ook aan de enorme toename van het aantal echtscheidingen en aan de praktijk van ongehuwd samenwonenden.

Regiozaterdag, 18 oktober 2014

Je bent beter, maar wordt nooit helemaal de oude

Oudega (S) - De leden van gospelkoor In His Name houden op 25 oktober een benefietconcert. Niet klein in de kerk, maar groots: in het Fries Congrescentrum in Drachten. Naast het koor zingt ook de Friestalige formatie Die Twa tijdens het concert. Gurbe en Wobbigje Tabak uit Oudega (S) hopen op minimaal 750 betalende bezoekers, zodat aan het einde van de avond duizend tot 1500 euro kan worden overgemaakt naar het goede doel, KWF Kankerbestrijding.

Regiozaterdag, 18 oktober 2014

Friese Poort vreest dat studenten zwichten voor Aldi

Drachten - Met de vestiging van een nieuwe Aldi-supermarkt pal naast het gebouw van Friese Poort wordt de kans groter dat studenten de verleiding van alcohol, energiedrank, chips en snoepgoed niet kunnen weerstaan. Dat is een slechte zaak, vindt bestuursvoorzitter Sjouke Tuinier, juist omdat de school deze producten bewust niet verkoopt.

Regiozaterdag, 18 oktober 2014

Harlingen staat al snel weer voor Tall Ships-keuze

Harlingen - Sail Training International (STI), organisator van de Tall Ships Races, wil graag dat Harlingen zich kandidaat stelt als gaststad voor dit zeilevenement in 2018. Afgelopen zomer kwamen de grote zeilschepen ook naar Harlingen, om van daaruit te beginnen aan hun reis naar het Noorse Fredrikstad.

Regiozaterdag, 18 oktober 2014

CDA wil volop investeren in Friese economie

Burgum - De provincie Fryslân heeft de afgelopen jaren veel te veel geld opgepot en de uitvoering van projecten verliep veel te traag. Dat stelt CDA Fryslân in het gisteren gepresenteerde programma voor 2015-2019, de periode na de Statenverkiezingen van maart volgend jaar. Volgens het CDA heeft de provincie momenteel vijfhonderd miljoen euro beschikbaar voor het stimuleren van de economie. Dat is in tijden van economische crisis onacceptabel veel, stelt de partij: er moet fors geïnvesteerd worden.

Sportzaterdag, 18 oktober 2014

Alleen het vraagteken van Lodeweges heeft een andere kleur

Hij had SC Cambuur met zijn tweejarige contract morgen nog gewoon kunnen coachen in het Abe Lenstra Stadion. Maar na slechts 274 Leeuwarder werkdagen stapte Dwight Lodeweges begin april al op. Geschrokken als hij was van de supportersopstand bij Cambuur toen hij bekendmaakte na een seizoen richting aartsrivaal Heerenveen te verkassen.

Sportzaterdag, 18 oktober 2014

In Schmidts agenda staat al 'n feestje

Doke Schmidt (22) voetbalt al zijn halve leven in dienst van sc Heerenveen. Maar nooit speelde de geboren Heerenvener een Friese derby op eredivisieniveau. Morgen zou het er eindelijk van kunnen komen. ,,Dat is een droom."

Sportzaterdag, 18 oktober 2014

Daniel de Ridder: fluitend over de Afsluitdijk, vrij in het veld

Leeuwarden - Nog niet zo lang geleden gold hij als een van de grootste talenten van Ajax en maakte hij deel uit van het Jong Oranje dat onder bondscoach Foppe de Haan succesvol was met eindzeges op de EK's van 2006 en 2007. Zijn cv wordt daarnaast gesierd door leuke buitenlandse clubs als Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic en Grashopper. Club. Maar anno 2014 speelt Daniel - ,,zonder puntjes op de e" - de Ridder bij SC Cambuur. En daar voelt-ie zich thuis. Als voetballer en als mens.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties