De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 18 oktober 2016.

Economiedinsdag, 18 oktober 2016

Meer vrijstaande huizen verkocht

Leeuwarden - Vrijstaande woningen zijn in Fryslân erg in trek. In september werden er 242 van verkocht. Dat is ruim 20 procent meer dan in augustus. Andere woningtypen gingen ook meer van de hand, maar die plusjes waren maar klein.

Hoofdartikeldinsdag, 18 oktober 2016

Opiniepeilingen, niet geweten als kompas

Het heeft lang geduurd maar eindelijk blijkt het geduld van de Republikeinse partijtop met presidentskandidaat Donald Trump op te zijn. In de hoogste regionen van de partij wordt openlijk afstand genomen van Trump die nu vooral onder vuur ligt vanwege seksistische, vrouwonvriendelijke uitspraken. De ene na de andere vrouw wordt in Amerikaanse media ten tonele gevoerd die zegt door Trump te zijn aangerand.

Regiodinsdag, 18 oktober 2016

Omrin bouwt sorteerinstallatie in Heerenveen

Heerenveen - Afvalverwerker Omrin wil in Heerenveen een nieuwe sorteerinstallatie bouwen voor kunststof verpakkingsafval. Op de hoek van de Frankrijkdreef en De Dolten, bij de bestaande Omrinlocatie, moet eind volgend jaar een fabriek in gebruik zijn waar jaarlijks 65 kiloton kunststof kan worden gesorteerd.

Regiodinsdag, 18 oktober 2016

Nieuwe dienstregeling NS pakt slechter uit

Leeuwarden - De nieuwe dienstregeling van NS per 12 december levert Fryslân vooral verslechteringen op. De Friese reizigersorganisatie Rocov ziet grote problemen. De vervoerder blijkt al vóór publicatie van het spoorboekje op de hoogte te zijn geweest van de knelpunten. NS wil nu wel naar verbeteringen kijken, maar invoering zal op zijn vroegst in februari plaatsvinden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties