De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 19 januari 2015.

Hoofdartikelmaandag, 19 januari 2015

Bedreigingen voor lokale democratie

Er zijn zorgen over de democratie in westerse landen als die zich laten intimideren door extremistische moslims. Deze zorg werd na de moordaanslagen in Parijs in diverse bewoordingen in de meeste Europese landen gehoord.

Regiomaandag, 19 januari 2015

De Sionsberg is volgende week weer open

Dokkum - Ziekenhuis De Sionsberg gaat volgende week weer open. PatiŽnten kunnen vanaf 26 januari terecht bij de specialismen cardiologie, neurologie, dermatologie en longgeneeskunde. De acute hulp is dagelijks beschikbaar van 8 tot 17 uur. Overige specialismen volgen zo snel mogelijk. Dat zou binnen twee weken moeten gebeuren. Bovendien wordt dan ook de short stay-afdeling geopend met anesthesie, zodat er dagchirurgie in het ziekenhuis kan plaatsvinden. Bovendien wordt onderzocht of het mogelijk is om 24 uur per dag spoedopvang aan te bieden.

Geloof & Kerkmaandag, 19 januari 2015

Ds. L.H. Kwast, bezield gereformeerd predikant

In zijn woonplaats Leeuwarden is donderdagmorgen ds. L.H. Kwast overleden. Lodewijk Harm Kwast werd geboren op 15 februari 1926 in Utrecht en groeide uit tot een van de bekendste gereformeerde predikanten, zowel in Frysl‚n als daarbuiten. Hij studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en werd op 1 oktober 1950 gereformeerd predikant te Westerlee (Gr). Daarna stond hij in Hoogeveen (1954), Andijk (1959), Leeuwarden-West (1962) en Kollum (1974). Ds. Kwast ging op 1 maart 1988 met emeritaat, maar bleef nog 22 jaar preken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties