De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 januari 2016.

Regiodinsdag, 19 januari 2016

Plan voor eilanden voor de kust bij Makkum

Makkum - Een groep Makkumers, verenigd in Platform Kosta, wil een drietal eilanden voor de IJsselmeerkust aanleggen. De eilanden moeten de ecologie en recreatie in het gebied een impuls geven. Die moeten de gevreesde negatieve gevolgen van het toekomstige Windpark Fryslân compenseren en bescherming bieden voor het hoger wordende waterpeil.</cci:TypographyTag>

Regiodinsdag, 19 januari 2016

Excellente school bespaart veel kinderen reistijd

Harlingen - Fryslân telt sinds gisteren twee excellente basisscholen. Na obs De Mienskip in Buitenpost, die voor de derde keer dat predicaat kreeg, mag ook kbs Sint Michaëlschool in Harlingen zich excellent noemen.

Regiodinsdag, 19 januari 2016

Gebouw Oudheidskamer wordt accountantskantoor

Kollum - Het gebouw van de Oudheidkamer Mr. Andreae aan de Eyso de Wendtstraat in Kollum wordt verkocht aan accountantskantoor Ahead, dat nu aan de Voorstraat zit. De oudheidkamer verhuist uiterlijk 1 juni naar activiteitencentrum Oostenburg.

Regiodinsdag, 19 januari 2016

Grens aan naastenliefde in vluchtelingencrisis

Genève - De Duitse minister riep op de angsten en zorgen die leven in de Europese landen serieus te nemen. Ook moet de instroom van vluchtelingen worden begrensd. ,,Migratie heeft ook een negatieve kant. Het kan tot conflicten leiden en we zijn er mee geconfronteerd dat het vreemde als bedreigend ervaren kan worden", aldus de CDU-minister in Genève.

Regiodinsdag, 19 januari 2016

Grote muizenplagen zijn te voorkomen

Koufurderrige - Een uitzonderlijke muizenplaag zoals die in de twee afgelopen jaren heeft gewoed in grote delen van Zuidwest- en Noord-Fryslân, is te voorkomen met een nieuw op te zetten waarschuwingssysteem. Dat zei Eddy Wymenga van ecologisch onderzoeksbureau Altenburg en Wymenga uit Feanwâlden gisteren bij de presentatie van het onderzoeksrapport over de oorzaken, achtergronden en preventie van de plaag van veldmuizen. Landbouworganisatie LTO heeft intussen een meldpunt opgezet voor muizenschade als onderdeel van het signaleringssysteem.

Sportdinsdag, 19 januari 2016

Heerenveen: Fortuna-speler naar Fryslân, stage voor Chinees 'Rudy’

Door Daan Rieken

Sportdinsdag, 19 januari 2016

Cambuur informeert naar Tighadouini

Leeuwarden - SC Cambuur heeft geïnformeerd naar de mogelijkheid om Adnane Tighadouini voor de rest van het seizoen te huren van het Spaanse Málaga. De 23-jarige Marokkaanse aanvaller is bij club uit de Primera División op een zijspoor beland. Hij zat eind november voor het laatst bij de selectie en mag uitgeleend worden. Tighadouini werd in het seizoen 2012-2013 al eens door Cambuur gehuurd van Vitesse en werd met de Leeuwarders toen kampioen van de eerste divisie.

Sportdinsdag, 19 januari 2016

SPORT1. Analyse: Vleugelspelers Cambuur hebben gering rendement

Cambuur staat na de nederlaag tegen Vitesse (0-2) op de zeventiende plaats in de eredivisie. Volgens oud-Cambuurspeler Marco van der Heide, thans sportschrijver en voetbaltrainer, is één van de oorzaken voor die benarde positie het geringe rendement van de vleugelspelers. Een analyse.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties