De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 19 februari 2014.

Economiewoensdag, 19 februari 2014

De Friesland neemt belang in Leeuwarder gamebedrijf

Leeuwarden | De Friesland Zorgverzekeraar en Triade hebben een belang genomen in Grendel Games. Beide partijen steken een niet nader bekend gemaakt bedrag in het Leeuwarder seriousgamebedrijf. Voor De Friesland Zorgverzekeraar zijn er drie redenen om een minderheidsbelang in Grendel Games te nemen.

Hoofdartikelwoensdag, 19 februari 2014

Anderen weten meer van ons dan wij zelf

Een willekeurige burger loopt een winkel binnen, kijkt wat rond en wordt aangesproken door een verkoper, met naam en toenaam. De burger is verbaasd: kent hij de verkoper of kent de verkoper hem? Het raadsel is snel opgelost: in de winkel hangen camera’s die onder meer het gezicht van de personen ziet die de winkel binnenkomen. Slimme herkenningssoftware geeft aan de persoon te kennen door vergelijking van de opnamen met een foto op Facebook of op een van de andere sociale media.

Regiowoensdag, 19 februari 2014

Kollumerland haalt klimaatdoelstelling niet

Kollum | De gemeente Kollumerland redt het niet om in 2020 klimaatneutraal te zijn. Het college van B&W stelt de raad voor het streefjaar te schrappen.

Regiowoensdag, 19 februari 2014

NHL helpt scholen jongeren mediawijs te maken

Leeuwarden | NHL Hogeschool in Leeuwarden heeft samen met bureau Noorderstorm een zogeheten online tool (een programma op internet) ontwikkeld, waarmee middelbare scholen jongeren actief kunnen begeleiden in mediawijsheid en veilig internetten. In april begint NHL een proef op een aantal scholen in het voortgezet onderwijs en het mbo. Scholen die zich voor 21 maart opgeven kunnen daaraan gratis deelnemen.

Regiowoensdag, 19 februari 2014

Reddingsplan voor maatschappelijke stage

Leeuwarden | De maatschappelijke stage voor scholieren mag niet verdwijnen. Den Haag kan dan wel de financiering voor de stages stopzetten, dat betekent niet dat ook de stages moeten stoppen. Dat vindt het CDA in de Leeuwarder gemeenteraad.

Regiowoensdag, 19 februari 2014

Entree Paesens ziet er straks een stuk fleuriger uit

Paesens | Voor het dorp was Eastein 1 een aanstoot. Voor Hans Koelemij uit Rijswijk een gedroomd klusproject. En met de subsidie die hij kreeg van de Dorpsontwikkelingsmaatschappij (DOM) van Paesens-Moddergat wordt het huis nu in zijn oude luister hersteld.

Regiowoensdag, 19 februari 2014

Die soldaten zijn wel Nederlanders, toch?

Bolsward | ,,Het zijn wel Nederlanders, toch?”, vraagt mevrouw Van der Ven-Attema vertwijfeld als een groep zwaarbewapende militairen langs verzorgingstehuis It Menniste Skil in Bolsward loopt. Haar tafelgenote mevrouw De Boer-Krotje stelt haar gerust. ,,Het is goed volk.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties