De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van woensdag, 19 maart 2014.

Economiewoensdag, 19 maart 2014

Groot aanbod in duurzame techniek

Leeuwarden | Een bestaand huis is qua energie volledig zelfvoorzienend te maken. Maar door het grote aanbod aan technieken haakt menig huizenbezitter af. Technea, groothandel in duurzame installaties lanceert dit jaar een oplossing: ‘Freedom Energy’ .

Hoofdartikelwoensdag, 19 maart 2014

Het is de boodschap die telt, niet de straf

Natuurlijk zullen de sancties die de Europese Unie en de Verenigde Staten hebben afgekondigd Rusland een beetje pijn doen. Het is alleen de vraag is of ze resultaat hebben.

Regiowoensdag, 19 maart 2014

Het is lastig om inwoners te betrekken bij politiek

Leeuwarden | Hoe kan de gemiddelde Fries meer bij de politiek worden betrokken? Dat was gisteravond een van de onderwerpen bij het laatste verkiezingsdebat van Omrop Fryslân, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad. De deelnemers kwamen met verschillende voorstellen om de interesse in de politiek, en zo de opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen, te verhogen.

Regiowoensdag, 19 maart 2014

De Friese Meren in overleg over bezuinigingen

Joure | Het college van B en W van De Friese Meren gaat met diverse verenigingen en organisaties om de tafel om de effecten van de aangekondigde bezuinigingen nader te bespreken. De uitkomst van het overleg moet de gevolgen van de bezuinigingen verzachten. Dat is de uitkomst van de gisteren gehouden raadsvergadering.

Regiowoensdag, 19 maart 2014

Friese gemeenten betalen vaak te laat

Leeuwarden | De gemeenten Leeuwarden, Franekeradeel, Achtkarspelen en Opsterland betaalden hun rekeningen vorig jaar vaak te laat. Uit een onderzoek van het bureau Dun & Bradstreet blijkt dat deze vier gemeenten hun rekeningen vorig jaar lang op de plank lieten liggen. De gemeenten Kollumerland c.a., Heerenveen en Tytsjerksteradiel betalen juist relatief snel.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 maart 2014

John Lennox in Groningen in debat met studenten

Groningen | Prof. dr. John Lennox, professor in de wiskunde aan de Universiteit van Oxford en christelijk apologeet, spreekt donderdagavond in Groningen. Van Lennox verscheen vorig jaar het boek God in het vizier, waarin hij ingaat op de argumenten van bekende atheïsten als Richard Dawkins en Stephen Hawking.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 maart 2014

Religies trekken ten strijde tegen mensenhandel

Vaticaanstad | In het Vaticaan is maandag het ‘Global Freedom Network’ gelanceerd. Dit netwerk tegen slavernij en mensenhandel wil regeringen, bedrijven, onderwijsinstellingen en geloofsgemeenschappen aansporen tot een krachtenbundeling tegen slavenarbeid. Zo streven ze ernaar om vijftig multinationale bedrijven te laten beloven dat zij op geen enkele manier gebruik zullen maken van slavenarbeid.

Sportwoensdag, 19 maart 2014

Cambuur in oefenduel ruim langs SC Joure

Leeuwarden | SC Cambuur heeft gisteravond tijdens een oefenwedstrijd met overmacht gewonnen van provinciegenoot SC Joure. De Leeuwarders wonnen met 8-0. Er was veel speeltijd weggelegd voor jongens die normaal gesproken genoegen moeten nemen met een plaats op bank of tribune. Spits Michiel Hemmen maakte vier goals tegen de nummerlaatst van de zondaghoofdklasse. Bob Schepers moest zich na ruim een half uur laten vervangen na een tik op zijn voet.

Sportwoensdag, 19 maart 2014

Drie broers met één passie: wielrennen

Waar een bezoekje aan de fietsenmaker al niet toe kan leiden. Het verhaal van de drie fietsende broers Joakim, Benjamin en Joël Zuidema uit Dokkum die één passie hebben en een unieke plaats innemen in het wielerpeloton.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties