De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 19 april 2018.

Cultuurdonderdag, 19 april 2018

Friese waar in de etalage via LF2018.nl

Leeuwarden - Niet de website van LF2018 maar die van de Friese streekwinkel Priuw in Leeuwarden verschijnt als je LF2018.nl bezoekt. Gewiekst ondernemerschap van Hielkje van der Molen, die zo een extra graantje meepikt van het Culturele Hoofdstadjaar.

Economiedonderdag, 19 april 2018

Waterschappen hopen op uitzondering dijkschapen

Leeuwarden - De 21 Nederlandse waterschappen willen dat het ministerie van LNV een uitzondering in de mestregels maakt voor schapen die grazen op een dijk. Door aanscherping van het huidige mestbeleid dreigt een groot deel van deze kudde te verdwijnen. Dat zal de waterschappen met flink hogere kosten opzadelen.

Hoofdartikeldonderdag, 19 april 2018

Niet Ďkwestieí, maar genocide herdenken

Staatssecretaris Menno Snel van FinanciŽn gaat dinsdag naar de herdenking van de Armeense genocide in ArmeniŽ. De Tweede Kamer erkende twee maanden geleden de volkerenmoord van 1915 toen in het Ottomaanse Rijk honderdduizenden ArmeniŽrs werden vermoord. Het parlement vroeg het kabinet bij de aanvaarding van de ArmeniŽ-resolutie ook om een kabinetslid naar de herdenking in Jerevan te sturen. Het kabinet ging hiermee akkoord maar benadrukte dat het daarmee niet uitspreekt dat het genocide was.

Regiodonderdag, 19 april 2018

Woede om akkoord milieurapport Lelystad

Leeuwarden - ,,Een ongelooflijk besluit dat voor ons als donderslag bij heldere hemel komt", zegt Rob de Wind van de actiegroep Laagvlieg-routes Friesland Nee op de goedkeuring van het aangepaste milieueffect-rapport (mer) Lelystad Airport. ,,Met onze kritiek op de verkeerde gegevens die zijn gebruikt over de vogeltrek rond het vliegveld is niets gedaan. Uit alles wordt duidelijk dat de minister op zo kort mogelijke termijn zo veel mogelijk vliegtuigen op Lelystad wil laten vliegen."

Regiodonderdag, 19 april 2018

Mogelijk belemmering komst Bauhaus

Leeuwarden - De komst van een Bauhaus bouwmarkt naar de Slauerhoffweg in Leeuwarden kan mogelijk niet doorgaan. Op het grondstuk dat Bauhaus wil kopen, ligt een bijna vijftig jaar oud kettingbeding. Dat beding - een clausule in het koopcontract uit 1970 - bepaalt dat er op die plek geen bouwmarkt of aanverwante zaken mogen komen.

Regiodonderdag, 19 april 2018

Nieuwe hobbels stadionplannen Cambuur

Leeuwarden - ROC Friese Poort dreigt af te haken als grote huurder in het nieuw te bouwen Cambuurstadion. Als er op 1 juli geen zekerheid is over de bouw van het stadion, dan ziet de Friese Poort af van het huren van een oppervlakte van zevenduizend vierkante meter in het nieuwe stadion. Dat zei Dirk Jan de Rouwe van Dijkstra Draisma gisteravond aan het begin van een gesprek tussen de ontwikkelaars van het stadion en de gemeenteraad. ,,Mocht er op 1 juli geen zicht zijn op spoedige goedkeuring van het stedenbouwkundig ontwerp en de bestemmingsplanwijzigingen, dan houdt het voor hen op", aldus De Rouwe.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2018

Altijd blij na koffieochtend Dokkum

Dokkum - Elly Kooistra, Anny de Beer en Sappie Rottinť organiseerden 27 jaar lang vier keer per jaar de interkerkelijke koffieochtend voor vrouwen in De Fontein in Dokkum. Woensdag was de laatste bijeenkomst, met ruim 130 vrouwen. ,,Het gaat niet meer, er is geen opvolging."

Geloof & Kerkdonderdag, 19 april 2018

Idealist, buitenbeentje in de kerk en bovenal een realistische noorderling

Yke Luinenburg (62) uit Zuidhorn zit sinds maart in het moderamen (dagelijks bestuur) van de Protestantse Kerk in Nederland. De oud-docent godsdienst aan het Lauwerscollege in Buitenpost over zijn passie voor de kerk en de noordelijke nuchterheid daarbij.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties