De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 19 mei 2010.

Cultuurwoensdag, 19 mei 2010

Noorderlicht mogelijk niet in Leeuwarden

Leeuwarden - De internationale fotomanifestatie Noorderlicht vindt dit jaar mogelijk niet plaats in Leeuwarden. De organisatie heeft problemen met het vinden van goede locaties. De tentoonstelling zou in september en oktober onder meer plaatsvinden in de Blokhuispoort, maar die locatie is volgens de gemeente onveilig voor grote groepen. De brandweer moet nu onderzoeken of dat inderdaad het geval is.

Cultuurwoensdag, 19 mei 2010

Vragen over afgelasting festival Into the Grave

Leeuwarden - De PvdA-fractie van de gemeente Leeuwarden wil van cultuurwethouder Isabelle Diks weten waarom het metalfestival Into the Grave niet door kan gaan. Gisteren bleek dat de gemeente de festivalorganisatie geen vergunning geeft, omdat er op 7 augustus te weinig mankracht zou zijn bij de politie vanwege de Sneekweek.

Economiewoensdag, 19 mei 2010

Geen heropening van Formido Sneek; stop op uitbreiding

Leeuwarden - Formido Bouwmarkten gaat het komende jaar geen nieuwe vestigingen openen in Fryslân. Dat zegt algemeen directeur Jan van den Ham. ,,Dat betekent ook dat de vestiging in Sneek die al ruim een jaar dicht is, niet wordt heropend.” Het besluit is volgens de directeur vooral het gevolg van de problemen in de bouwbranche. ,,Maar mocht er ergens een bouwmarkt van een andere formule in een interessant gebied stoppen, dan springen we er natuurlijk wel in.” Van den Ham meldt wel dat er plannen zijn van een andere bouwmarkt om de vestiging in Sneek over te nemen.

Hoofdartikelwoensdag, 19 mei 2010

Euro-crisis

De enige Europese leider die de ernst van de euro-crisis onder woorden durft te brengen, is de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Zij zegt dat de Europese Unie met de ernstigste crisis wordt geconfronteerd sinds het ineenstorten van het communisme nu de financiële crisis zich van Griekenland naar andere landen dreigt uit te breiden. En als de euro schipbreuk lijdt, zo zegt Merkel, is het niet alleen de munt die ten onder gaat maar heel Europa en daarmee het gedachtegoed van de Europese Unie.

Regiowoensdag, 19 mei 2010

Warm weer en verkeersdrukte met Pinksteren

Leeuwarden - Op de Friese wegen wordt het vrijdag extra druk. Dat voorspelt de VerkeersInformatieDienst (VID) in Badhoeverdorp. Met een lang weekeinde en zeer goede weersverwachtingen in het verschiet, worden er veel uitstapjes verwacht naar de Friese meren, de eilanden en andere toeristische trekkers.

Regiowoensdag, 19 mei 2010

Gedogen van illegale jeugdketen in Fryslân op de tocht

IJlst - Friese gemeenten die illegale jeugdketen gedogen moeten dat beleid mogelijk herzien. Aanleiding is een uitspraak van de rechtbank in Leeuwarden. De rechtbank bepaalde gisteren dat de gemeente Wymbritseradiel de illegale keten niet langer mag toestaan.

Regiowoensdag, 19 mei 2010

‘Welke afkorting bij welke zorg hoort, is niet interessant’

Op 9 juni mag u stemmen voor de Tweede Kamer. Inzet voor de verkiezingen is hoe een komende regering de staatsfinanciën op orde moet brengen. Hoeveel moet er bezuinigd worden. En waarop wel en niet? Het Friesch Dagblad zet elke week een belangrijk thema voor de komende vier jaar centraal - deze week de gezondheidszorg - en belicht daar dagelijks een aspect van. Vandaag de AWBZ.

Regiowoensdag, 19 mei 2010

Plan: sport- en cultuurpaleis bij stad

Leeuwarden - Het sportgebied in het toekomstige Leeuwarder stadsdeel De Zuidlanden kan het beste ingevuld worden met De Fiere Terp, een centrum voor Friese sport en cultuur met onder meer een topsportatletiekbaan en een ijsbaan van 460 meter.

Regiowoensdag, 19 mei 2010

Zwanger geraakt op 12-01, uitgerekend op? Lastig!

Voor 9230 Friese middelbare scholieren zijn deze week de eindexamens begonnen. Het Friesch Dagblad volgt vijf van hen. Vandaag: Siamora Ausma (16) uit Drachten. Voor haar stonden gisteren Nederlands en biologie op het programma.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 mei 2010

115 miljoen dollar voor nieuwbouw kerk Dallas

Dallas - De First Baptist Church in Dallas heeft meer dan 115 miljoen dollar opgehaald voor een geheel nieuw kerkencomplex.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 mei 2010

Op zoek naar cultuur en geloof van de ander

Leeuwarden - Voor de vijfde keer komen zaterdag katholieke, niet-gelovige en moslimjongeren bij elkaar om elkaar te ontmoeten tijdens de Kleurrijke Jongerendag van Solidair Friesland. Hoogtepunt is een optreden van jongerenkoor ‘Al Wahda’ uit Rotterdam.

Sportwoensdag, 19 mei 2010

Derde keer is het raak voor Zeerobben

Bolsward - Zeerobben is gisteravond voor een volgepakt Bolwerk in Bolsward kampioen geworden van de derde klasse A. De Harlingers waren voor het eerst in drie ontmoetingen dit seizoen de baas over VVI. ,,Drie keer is scheepsrecht”, zei de trotse winnende trainer Koos Heising gevat.

Sportwoensdag, 19 mei 2010

Amateurs houden de schade beperkt

Leeuwarden - Een Leeuwarder amateurelftal heeft gisteravond in een vriendschappelijk duel tegen Cambuur op het sportcomplex van Zwaluwen de schade beperkt gehouden. Het werd uiteindelijk 1-2 voor de eerstedivisionist.

Sportwoensdag, 19 mei 2010

Heerenveense Boys blijft in race voor eerste klasse

Leeuwarden - Heerenveense Boys blijft in de nacompetitie van de tweede klassen in de race voor een plaats in de eerste klasse. De ploeg van trainer Sjoerd Jan Eppinga verzekerde zich ver in de extra tijd van een ticket in de ‘halve finale’, waarin Olympia’28 de tegenstander is. Buitenpost is de andere Friese vertegenwoordiger en moet het opnemen tegen herkanser CVVB, de nummer elf van 1E.

Sportwoensdag, 19 mei 2010

d’Olde Veste’54 klassenperiodekampioen

Steenwijk - d’Olde Veste’54 is gisteravond klassenperiodekampioen geworden van de eerste klasse E (Noord). De formatie uit Steenwijk, die afgelopen seizoen als zesde eindigde, versloeg in de derde en laatste wedstrijd Noordscheschut met 5-3 en dat was voldoende om The Knickerbockers, dat ook vier punten haalde uit twee duels, op doelsaldo voor te blijven.

Sportwoensdag, 19 mei 2010

Heeg promoveert naar de vierde klasse

Leeuwarden - Heeg heeft zich gisteravond in Leeuwarden verzekerd van een plaats in de vierde klasse.

Sportwoensdag, 19 mei 2010

Erepenning NOC*NSF voor Gemser

Arnhem - Henk Gemser uit Oudehaske heeft gisteren tijdens de Algemene Vergadering van NOC*NSF de erepenning van de sportkoepel gekregen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties