De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 mei 2012.

Cultuurzaterdag, 19 mei 2012

Oerolfestival begint met voorstelling Tryater

Leeuwarden | Hjir! van Tryater is de eerste voorstelling die dit jaar te zien is op Terschellings Oerol. Dat blijkt uit de festivalprogrammering die gisteren bekend is gemaakt. Hjir! is een absurde bewegingsvoorstelling voor de jeugd over de mens en zijn omgeving. Het stuk, dat wordt geregisseerd door Henk Zwart van Suver Nuver en gespeeld door Arnold Dijkstra, Nynke Heeg en Eelco Venema, gaat op 15 juni om 16.30 uur in première in Hoorn.

Economiezaterdag, 19 mei 2012

Gewassen groeien amper door kou en natheid in het voorjaar

De natheid van de afgelopen weken en de lage temperaturen zorgen er voor dat de akkerbouwgewassen nauwelijks groeien. Vorst in februari leidde tot grote verliezen bij wintergraan en aardappelen zitten twee weken later in de grond.

Hoofdartikelzaterdag, 19 mei 2012

Keuze voor Buma nog geen duidelijkheid

Ruim dertigduizend leden van het CDA hebben duidelijk gemaakt wie hun lijsttrekker is bij de verkiezingen in september: Van Haersma Buma. Hij kreeg meer dan 50 procent van de stemmen en dat betekent, volgens de regels, dat er geen tweede ronde nodig is.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 mei 2012

Achterhoekers eren zendeling Liudger

Liudger mocht na de moord op Bonifatius in 754 de heidense Friezen kerstenen. Een slimme zet. Hij was een bekeerde Fries. In de Achterhoek, waarheen deze zendeling nadien trok, reist nu een relikwie van hem rond. Het doel: nationale Ludgerverering.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 mei 2012

Thomas a Kempis krijgt eigen glossy

Zwolle | De middeleeuwse mysticus Thomas a Kempis (1380-1472) krijgt volgend jaar een eigen glossy. Dat is bekendgemaakt door Mink de Vries uit Zwolle. De glossy komt uit bij Boekencentrum die eerder al themanummers maakte over bijvoorbeeld Antoine Bodar en de Friese kerkhervormer Menno Simons.

Sportzaterdag, 19 mei 2012

Fierljepper Niels Koetsier: van de Hollandse naar de Friese bond, dankzij het waterschap

Als vandaag in Buitenpost het nieuwe fierljepseizoen van start gaat, is de naam van Niels Koetsier de meest verrassende op de deelnemerslijst. De 24-jarige fierljepper stapte voor dit jaar over van de Hollandse bond PBH naar het Frysk Ljeppersboun.

Sportzaterdag, 19 mei 2012

Ljeppersboun wil experimenteren met live-stream

Leeuwarden | Het Frysk Ljeppersboun (FLB) gaat dit seizoen experimenteren met live streaming van wedstrijden. De bedoeling van de fierljepbond is om, mogelijk volgend jaar al, elke ljepperij rechtstreeks uit te zenden op internet. Dat zegt Henk Schievink, namens de bond verantwoordelijk voor PR en communicatie.

Sportzaterdag, 19 mei 2012

Bouwmeester vijfde op WK, Postma eindigt als negende

Boltenhagen | De kansen van zeilster Marit Bouwmeester op een wereldtitel zijn dit weekeinde niet groot. De uit Warten afkomstige Bouwmeester staat na gisteren op de vijfde plaats in de tussenstand van het WK Laser Radial in het Duitse Boltenhagen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties