De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van maandag, 19 mei 2014.

Hoofdartikelmaandag, 19 mei 2014

Nederland bestaat als Nederland in Europa

Het zijn lastige tijden voor Haagse politici. Enerzijds willen ze verdedigen dat het uiterst belangrijk is om te stemmen bij de Europese verkiezingen, anderzijds willen ze de kiezer vooral duidelijk maken dat hun partij gaat voor het Nederlandse belang.

Regiomaandag, 19 mei 2014

Eigenaar wil grond voor poppodium nog niet verkopen

Leeuwarden | Als de gemeenteraad van Leeuwarden al akkoord gaat met de bouw van een nieuw poppodium in het Harmoniekwartier, dan kan er toch nog niet gebouwd worden. Nog niet alle benodigde grond is van de gemeente, bevestigt de gemeente op vragen van het Friesch Dagblad.

Regiomaandag, 19 mei 2014

Water uit de kraan is zó gewoon, of toch niet?

Oldeholtpade | Op hoeveel plaatsen wordt in Fryslân drinkwater uit de grond gehaald? Het is de laatste vraag die Laura (6) en Marleen (9) nog moeten beantwoorden in een speciale speurtocht. Het antwoord móet ergens op de waterwinlocatie van Vitens in Oldeholtpade te vinden zijn. Dan maar verder op zoek.

Regiomaandag, 19 mei 2014

De Friese viskampioen van 2014 vangt nog geen vierenhalve kilo

Gersloot | Ze wilden zaterdag niet bijten, de vissen in de Heafeart bij Gersloot. Maar toch hadden de 109 sportvissers die deelnamen aan het Fries Kampioenschap weer een prachtige dag. Zoals altijd, als ze maar aan de waterkant zitten.

Regiomaandag, 19 mei 2014

School was eigenlijk bijzaak voor Anja Haga

School, daar had Anja Haga (37), Statenlid voor de ChristenUnie, eigenlijk niet zoveel tijd voor. Liever zat ze met de neus in de muziekboeken. Maar voor haar examens ging ze wél echt blokken.

Geloof & Kerkmaandag, 19 mei 2014

Bijbelboek voor vijfduizend mensen

Gambella | Het is voor Nederlanders de normaalste zaak van de wereld dat ze een Bijbel kunnen pakken en er in lezen. Onlangs ging voor een etnische groep in Ethiopië een grote wens in vervulling. Ze konden voor het eerst het Marcus-evangelie horen en lezen in hun eigen taal. Deze Opo wonen in Gambella. Dit ligt op de grens van Ethiopië en Zuid-Sudan.

Geloof & Kerkmaandag, 19 mei 2014

Groot verjaardagsfeest voor ds. Jaap Zijlstra

Wassenaar | Ds. Jaap Zijlstra uit Amsterdam krijgt in juni een groot feest aangeboden in verband met zijn tachtigste verjaardag. De bijeenkomst wordt gehouden op Eerste Pinksterdag (8 juni) en een week later nog eens, in de Messiaskerk in Wassenaar.

Sportmaandag, 19 mei 2014

Sporttribunaal | Pieter Weening in de kopgroep? Toen wist ík al hoe laat het was

Je hoort hem niet, je ziet hem niet, maar ondertussen is Pieter Weening de redder van de Nederlandse wielersport. Geen renner die in de afgelopen tien jaar zoveel aansprekende overwinningen boekte dan de bescheiden Harekiet. Worden zijn kwaliteiten wel op waarde geschat?

Sportmaandag, 19 mei 2014

Column | De roze trui van een anti-held

Van de perstafel

Sportmaandag, 19 mei 2014

Weening heeft het in Giro op zijn heupen

Sestola | Pieter Weening was al de laatste Nederlandse ritwinnaar in de Ronde van Italië (2011) en gistermiddag had de Fries het in Sestola opnieuw op zijn heupen in de Giro d’Italia. De Harekiet heeft sowieso al een bijzondere status in het peloton, omdat hij ook in de Tour de France voor het laatste Oranjesucces had gezorgd. Dat is inmiddels alweer negen jaar geleden.

Sportmaandag, 19 mei 2014

Keniaanse hommage aan overleden Tytsjerker

Leeuwarden | De Keniaan Louis Ndiema heeft gisteren de halve marathon van de Loop Leeuwarden op zijn naam geschreven. Ndiema finishte bij de Oldehove in één uur, zeven minuten en acht seconden. Geboren Bolswarder Erik Negerman kon daar in de brandende zon met 1.11,50 niet aan tippen en werd tweede. Toch kleefde er ook aan het goud nog een opmerkelijk Fries tintje.

Sportmaandag, 19 mei 2014

Fierljeppen kent beste seizoenstart ooit, met dank aan Galama en Koning Winter

Als de openingswedstrijd in Buitenpost iets zegt over dit fierljepseizoen, dan wordt het een topjaar. In de beste seizoensouverture ooit, benaderde Oane Galama met zijn winnende 20.95 al meteen de magische 21 meter. Mede dankzij Koning Winter.

Sportmaandag, 19 mei 2014

Spelersbeleid noopt Brouwer tot opstappen in Harkema

Harkema | Het was zaterdag een emotioneel moment voor Harkemase Boys-trainer Willem Brouwer. En niet vanwege het verlies in de nacompetitie tegen ACV. De coach riep na afloop zijn spelers bij elkaar in de kleedkamer om onverwacht zijn vertrek aan te kondigen. Hij en het bestuur zitten niet op een lijn wat betreft het spelersbeleid. Mogelijk volgt assistent-trainer Sjoerd Jan Eppinga hem op. Brouwer maakt het seizoen nog wel af.

Sportmaandag, 19 mei 2014

ONS Sneek schrijft historie met bekerwinst

Voor het eerst in de clubhistorie heeft ONS Sneek beslag gelegd op de noordelijke districtsbeker. Op het Zuidersportpark werd de kersverse hoofdklasser Urk in de finale met 2-0 verslagen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties