De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 mei 2017.

Cultuurvrijdag, 19 mei 2017

Glossy 'Klooster!' geeft een indruk van contemplatief leven in Nederland

Religieuzen maken indruk met hun aandacht, gastvrijheid en hartelijkheid, schrijft hoofdredacteur Leo Fijen in het voorwoord van de glossy Klooster! De plekken, de mensen, het mysterie. Ze nemen doorgaans de tijd serieus. Ze hebben vaste tijden voor hun gebed en hun werk en houden daardoor tijd over. Daarom hebben zoveel gasten ook het gevoel dat ze even uit de tijd stappen. Kloosters geven je het gevoel even tijdloos te mogen leven. De aandacht en gastvrijheid van de religieuzen versterken dat gevoel. En de locatie doet de rest.

Economievrijdag, 19 mei 2017

'Fosfaatreductie gaan we halen'

Den Haag - De fosfaatproductie in de melkveehouderij in Nederland is ook de laatste 1,5 maand verder afgenomen. Daarmee ligt de sector op koers om eind dit jaar weer onder het met Brussel afgesproken plafond te komen. Dat liet staatssecretaris Martijn van Dam gisteren weten in de Tweede Kamer. Als Nederland weer voldoet aan de norm hebben de boeren grote kans verlenging te krijgen van de derogatie; dat zijn extra rechten om mest uit te rijden en zo een grotere veestapel aan te houden.

Economievrijdag, 19 mei 2017

Vlees verkopen voor behoud Fries-Hollands rundvee

Menaam - Om meer streekproducten te kunnen verkopen opent Dykstra State in Menaam morgen een onbemande boerderijwinkel. Er is onder meer vlees te koop van Fries-Hollandse koeien.

Hoofdartikelvrijdag, 19 mei 2017

Elf fonteinen: niet alle kritiek snijdt hout

De elf fonteinen die Fryslân moet krijgen in het kader van Culturele Hoofdstad staan vandaag voor het eerst bij elkaar in één ruimte. Althans, de ontwerpen van die fonteinen. Wie wil, kan ze vanmiddag bekijken in de Martinikerk in Franeker.

Regiovrijdag, 19 mei 2017

Misdaad heeft vrij spel in Zuidwesthoek

Sneek - De georganiseerde misdaad heeft bijna vrij spel in Zuidwest-Fryslân. Dat concluderen twee onderzoekers van de Politieacademie in een gisteren uitgebracht rapport. 'Met pijn en moeite kan er zo nu en dan lokaal capaciteit worden ingezet voor opsporingsonderzoeken naar bijvoorbeeld drugscriminelen. De consequenties zijn hard: riante criminele kansen voor de georganiseerde misdaad en nauwelijks of geen steun voor wijkagenten die dit soort misdaad agenderen', staat in een van de conclusies.

Regiovrijdag, 19 mei 2017

Overheden trekken de beurs voor LF2018

Leeuwarden - ,,Dit is wat nodig is om de belofte van Culturele Hoofdstad 2018 waar te maken." Dat zei gedeputeerde Sietske Poepjes gisteren tijdens een persconferentie over de extra steun van de provincie en de gemeente. Samen trekken zij de portemonnee om ervoor te zorgen dat het programma van Culturele Hoofdstad een succes wordt. Daarvoor is een bedrag beschikbaar gesteld van 4,5 miljoen euro. Verder wordt er een garantiefonds ingesteld van een miljoen euro en reserveert de provincie nog eens twee miljoen euro voor eventuele tegenvallers. De totale uitgaven voor de provincie voor Leeuwarden Fryslân 2018 (LF2018), zoals het totale evenement nu heet, komen daarmee op ruim 21 miljoen, voor de gemeente Leeuwarden op goed tien miljoen. Op het moment dat Leeuwarden de titel won in september 2013 rekende de provincie op 15,8 miljoen, de gemeente op rond de zes miljoen euro.

Regiovrijdag, 19 mei 2017

Gemeenten rekenen niet op overname alle taxichauffeurs

Leeuwarden - De Noordoost-Friese gemeenten gaan ervan uit dat zeker niet alle chauffeurs van Taxicentrale Waaksma zullen worden overgenomen door de bedrijven die de aanbesteding hebben gewonnen. Dat zei Gijs Verberne, de advocaat van de gemeenten, gisterochtend tijdens het kort geding dat Waaksma had aangespannen. Hij noemde dat als een van de mogelijke verklaringen voor het gegeven dat de winnende vervoerders relatief weinig geld hoeven te vragen voor de klus.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties