De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van maandag, 19 juni 2006.

Dossiermaandag, 19 juni 2006

Deus ex machina


Dossiermaandag, 19 juni 2006

Gepaste trots


Economiemaandag, 19 juni 2006

Meer bezoekers op open dag boerderijen

Leeuwarden/Rijswijk - De Open Dagen bij de biologische boer en tuinder hebben een recordaantal van ruim tachtigduizend bezoekers getrokken. Dat heeft de Biologica gisteren laten weten. In 2005 bezochten 75.000 mensen het evenement. Ook tientallen zorgboeren en boeren in de reguliere landbouw openden het afgelopen weekeinde hun deuren in het kader van de Week van het Platteland.

Hoofdartikelmaandag, 19 juni 2006

Solidariteit van PvdA en CDA

’Solidariteit’ of: ’de sterke schouders moeten het meeste dragen’. Deze en dergelijke zinnen zullen de verkiezingsstrijd voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar bepalen. Die strijd is al begonnen; met name PvdA en CDA vliegen elkaar in de haren. Beide partijen zien hun positie in de voorkeuren van de kiezers veranderen: de PvdA zakt vanuit haar riante voorsprong naar iets lagere regionen en het CDA lijkt zich te bevinden in een langzaam maar zeker proces van herstel.

Regiomaandag, 19 juni 2006

Aftellen - tot snel pardon of nieuw kabinet?

Witmarsum - ,,Rita Verdonk. Je dagen zijn geteld!’’, schreeuwt dichteres Joke Kaviaar vanaf het podium in Witmarsum. Achter de noodopvang is een festivalterrein ingericht, waar een kleine tweehonderd mensen naar de protestdichteres luisteren, met elkaar praten, een biertje drinken en van het mooie zaterdagavondweer genieten.

Regiomaandag, 19 juni 2006

Lobby voor Zuiderzeelijn gaat door

Leeuwarden - De lobbygroep voor de Zuiderzeelijn gaat proberen om het kabinet alsnog warm te krijgen voor een snelle spoorverbinding naar het Noorden. De actiegroep ’Hier trekken we de lijn’ begint daarvoor binnenkort een nieuwe campagne.

Regiomaandag, 19 juni 2006

Verantwoordelijkheid begint bij een krop sla

Pietersbierum - Gerbranda State ligt een eindje buiten Pietersbierum, vlakbij de dijk. Het is zaterdagmiddag, de zon schijnt en op het erf van de monumentale boerderij loopt een divers gezelschap rond.

Geloof & Kerkmaandag, 19 juni 2006

Voedselbank: 160 Leeuwarder klanten

Leeuwarden - De Voedselbank in Leeuwarden blijkt in een grote behoefte te voorzien. De verstrekking van voedselpakketten is in een jaar tijd uitgegroeid tot 160 pakketten per maand. Dat meldt de Voedselbank in een nieuwsbrief voor donateurs en belangstellenden.

Geloof & Kerkmaandag, 19 juni 2006

Jongerenbijbel is ‘super gaaf’

Arnhem - De Jongerenbijbel kreeg tijdens de EO-Jongerendag een warme ontvangst. Zowel jongeren als vertegenwoordigers van de politieke partijen spraken hun tevredenheid uit over de bijbel.

Geloof & Kerkmaandag, 19 juni 2006


Geloof & Kerkmaandag, 19 juni 2006

Stadion juicht voor Balkenende en Jongerenbijbel

Arnhem - Minister-president Balkenende heeft zaterdag in Arnhem tijdens de 32ste EO-Jongerendag het eerste exemplaar van de Jongerenbijbel in ontvangst genomen. Ook Tweede-Kamerleden van diverse partijen kregen een Jongerenbijbel uitgereikt. Onder hen Femke Halsema (GroenLinks), André Rouvoet (ChristenUnie), Bert Bakker (D66) en Agnes Kant (SP).

Sportmaandag, 19 juni 2006

Wassenaar weer ongenaakbaar


Sportmaandag, 19 juni 2006

Ysbrand Galama in illuster rijtje

Grijpskerk - Het fierljepseizoen is nog maar net begonnen en nu al is Bart Helmholt de te kloppen man. Maar dat de Burgumer te verslaan is, bewees Ysbrand Galama zaterdag-avond in Grijpskerk. In de vierde bondswedstrijd passeerde de ljepper uit It Heidenskip de achttien metergrens en trad daarmee toe tot een illuster rijtje springers.

Sportmaandag, 19 juni 2006

Dirk Fabriek mazzelt naar de overwinning


Sportmaandag, 19 juni 2006

Afrikaanse zege in Acht van Drachten

Drachten - De tweede editie van de ‘Acht van Drachten’ leverde gisteren een regen van records op. Niet alleen qua deelnemersaantal (509), maar ook de tijden van de winnaars de Afrikaan Charles Soza en Drachtster Mariska Kramer-Postma waren beduidend sneller dan vorig jaar.

Sportmaandag, 19 juni 2006

Topdag in Wolvega voor stal Schoonhoven

Wolvega - Hubert en Stefan Schoonhoven hebben hun draverstal in topvorm. Zaterdag wonnen vader en zoon uit Nijeberkoop twee hoofdnummers op de drafbaan van Wolvega. Hubert sloeg toe met de snelle maar grillige Topshot Norg.

Sportmaandag, 19 juni 2006

Friese schakers lachen en huilen bij het NK

Hilversum - Yge Visser heeft op de openingsdag van het NK schaken voor een sensatie gezorgd. De kersverse Friese grootmeester won zaterdag in Hilversum van Jan Timman. De Amsterdamse routinier, die met de zwarte stukken speelde, vergaloppeerde zich in het eindspel lelijk. Hij probeerde in een wat betere stelling de beslissing te forceren, maar gaf na 55 zetten op doordat Visser erg alert reageerde. Jan Werle startte sterk en dwong een remise af tegen Sergej Tiviakov. De schaker uit Beetsterzwaag kreeg na afloop de complimenten van Tiviakov. ,,Hij kwam goed uit de ingewikkelde opening.’’

Sportmaandag, 19 juni 2006

Gorredijk als een opstapje


Sportmaandag, 19 juni 2006

Henny Roffel krijgt Symfonie bij de les

Gorredijk - Henny Roffel werd zaterdag de dressuurkoningin van het concour hippique in Gorredijk. De amazone uit Tijnje won met haar zevenjarige ruin Symfonie de klasse Z2 en voor haar was het de bevestiging dat ze steeds meer grip krijgt op haar paard.

Sportmaandag, 19 juni 2006

Weening wederom in de Tourselectie

Eindhoven - De selectie van Rabobank voor de Ronde van Frankrijk kent geen verrassingen. De ploegleiding gaf gisteren de namen van de negen renners vrij die vanaf 1 juli aan de Tour deelnemen. Onder hen de Fries Pieter Weening en vier Nederlanders: Michael Boogerd, Erik Dekker, Joost Posthuma en debutant Thomas Dekker. De Spanjaarden Oscar Freire en Juan Antonio Flecha, de Rus Denis Mentsjov en de Deen Michael Rasmussen completeren de selectie.

Sportmaandag, 19 juni 2006

Gevestigde orde voelt hete adem van jeugd

Leeuwarden - Joost Willekes werd gistermiddag op tennispark De Bontekoe voor de vijfde keer in zes jaar tijd Fries kampioen. Maar van een leien dakje ging het bepaald niet, want de zeventienjarige Stefan Bodde liet de 26-jarige titelverdediger in de brandende zon behoorlijk zweten. Willekes moest heel diep gaan, maar aan de meet waren de bloemen wel weer voor de Hurdegarypster.

Weermaandag, 19 juni 2006

Minder warm

Vandaag is het met 23 tot 25 graden een fractie minder warm dan gisteren. Er is zon, maar ook kans op een regen- of onweersbui. De west- tot zuidwestenwind is matig, bij zee soms vrij krachtig. Morgen wordt het 21 graden en schijnt de zon flink. Het blijft droog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties