De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van donderdag, 19 juni 2014.

Economiedonderdag, 19 juni 2014

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat ijs maken

Surhuisterveen - Praten, heel veel praten met mogelijke leveranciers van biologisch fruit. En ijs maken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. ,,We groeien uit ons jasje", vertelt Niels Grootenboer van B&G Foodfactory in Surhuisterveen. ,,We begonnen met zijn drieën vol passie met het maken van ijs maar hadden tegelijkertijd ook zoiets van 'niemand zit te wachten op weer een ijsjesmaker'. Nu, enkele jaren later, groeien we tegen de klippen op met ons biologisch ijs. Verschillende supermarkten nemen de producten af. Deze week volgt Albert Heijn."

Economiedonderdag, 19 juni 2014

PTH opent een nieuwe locatie in Kollumerzwaag

Kollumerzwaag - De PTH Groep in Kollumerzwaag heeft deze week een nieuwe vestiging geopend in Kollumerzwaag. Op deze locatie laat het bedrijf in audiovisuele middelen zien wat ze kunnen leveren aan instellingen, bedrijven, overheden en (hoge)scholen. Tot nu toe had het bedrijf niet de mogelijkheid om alle apparatuur te kunnen laten zien.

Hoofdartikeldonderdag, 19 juni 2014

De ondeugdelijke logica in de top

Er zijn zo maar weer eens koppen gerold. De beoogde nationale ombudsman heeft zich terug getrokken en twee bestuurders van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) hebben hun ontslag ingediend. Opgeruimd staat netjes, kan een oppervlakkig commentaar zijn op deze ontwikkelingen. Maar er is meer aan de hand.

Regiodonderdag, 19 juni 2014

Nog geen toezegging geld Lorentzsluis

Kornwerderzand - Minister Melanie Schultz van Haegen gaat beide varianten voor het opknappen van de Afsluitdijk naast elkaar leggen. Dat heeft ze gisteren gezegd tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer. De minister doet nog geen toezegging voor een grotere bijdrage. Ze vindt dat de regio zelf moet bijleggen als ze een ruimere sluis willen.

Regiodonderdag, 19 juni 2014

Friese Staten gaan akkoord met 530,5 MW windenergie

Leeuwarden - In 2020 zal er in Fryslân en op het IJsselmeer 530,5 MW aan windenergie opgewekt worden. Dat omstreden besluit hebben Provinciale Staten gisteren genomen. Daarmee doet Fryslân mee met het landelijke beleid om over zes jaar in totaal 6000 MW aan windenergie op land op te wekken.

Regiodonderdag, 19 juni 2014

Provincie steunt maatschappelijke clubs

Leeuwarden - Tien maatschappelijke organisaties kunnen toch nog drie jaar op subsidie van de provincie Fryslân rekenen. Dat hebben Provinciale Staten gisteren besloten. Met name voor de organisaties Zorgbelang Fryslân, Tûmba, COC, FSU en Hoor Fryslân stond veel op het spel. Zij krijgen in 2015 en 2016 nog hetzelfde subsidiebedrag. Daarna is het in principe aan de gemeenten om te kijken hoe het werk van deze organisaties in te passen is in de gemeentelijke sociale taken. Om een goede overgang mogelijk te maken, hebben de Staten na 2016 nog eens een bedrag vrijgemaakt voor een extra 1,5 jaar subsidie, waarvan gemeenten gebruik zouden kunnen maken. Daarbij kwam ook nog een noodfonds van 100.000 euro per jaar tot en met 2015 voor doelgroepen die bij alle veranderingen mogelijk buiten de boot vallen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties