De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 juni 2015.

Economievrijdag, 19 juni 2015

Strijd om de reclameborden in Leeuwarden gaat door

Leeuwarden - Ondernemer Erik van der Waard van Reisburo Internoord in Leeuwarden is blij. Hij mag de naam van zijn reisbureau op zijn gevel houden. ,,Blij? Ja, maar het is belachelijk."

Hoofdartikelvrijdag, 19 juni 2015

Negatief beeld maakt Nederland vol

De discussie over het vluchtelingenprobleem blijft maar doorgaan. En terecht. Het gaat om mensenlevens. En om meer: wat mag worden verwacht van het rijke Europa jegens vluchtelingen die om het vege lijf te redden naar hier komen en om mensen die om economische redenen hun land verlaten.

Regiovrijdag, 19 juni 2015

Jeugd gezocht die Fryslân wil nabouwen

Leeuwarden - ,,Het liefst zien we dat kinderen mooie gebouwen in hun buurt nabouwen, zoals een molen, de kerk of hun eigen school", zegt Willemijn Simon van Leeuwen, directeur van Geofort. Die stichting heeft het idee opgevat om heel Nederland in Minecraft te laten nabouwen.

Regiovrijdag, 19 juni 2015

Kollum wil zich op de waterkaart zetten

Kollum - Eigenlijk had wethouder Jelle Boerema van Kollumerland gehoopt dat het werk voor Watersport Kollum voor dit vaarseizoen afgerond konden worden. Dat mislukte. Maar het geeft de ondernemers wel meer tijd om na te denken over hoe al die vaartoeristen in de toekomst vermaakt kunnen worden in Kollum.

Regiovrijdag, 19 juni 2015

Facebook-fonds moet uitbehandelde Kitty redden

Sneek - Kitty van den Brink uit Sneek kan in Nederland niet worden behandeld aan haar tumor. In Duitsland wel, maar daar is geen geld voor. Via sociale media probeert haar familie geld in te zamelen.

Regiovrijdag, 19 juni 2015

Lauwers College staat vmbo Surhuisterveen af

Surhuisterveen - Noodgedwongen raakt csg Lauwers College een deel van de zeggenschap kwijt over de samenwerkingsschool met osg Singelland in Surhuisterveen. Beide scholen maakten gisteren bekend dat de gezamenlijke vmbo-vestiging vanaf volgend jaar doorgaat onder de vlag van Singelland. De scholen hadden hun samengaan wel op een andere manier willen invullen, maar dat is binnen de huidige wetgeving - net als in het basisonderwijs - onmogelijk.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 juni 2015

De Korte: encycliek is moreel kompas

Leusden - In milieuklooster Stoutenburg werd gisteren de encycliek door de Nederlandse Bisschoppenconferentie gepresenteerd. Overal in de wereld vonden zulke plaatselijke presentaties plaats, naast de persconferentie in Rome. De Korte is portefeuillehouder (referent) voor Kerk en Samenleving binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Hij gaf een uitgebreide toelichting.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties