De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 juli 2013.

Cultuurvrijdag, 19 juli 2013

Vier kanshebbers voor Sybren Hellinga Kunstprijs

Beetsterzwaag | Vier kunstenaars zijn genomineerd voor de Sybren Hellinga Kunstprijs 2013. Dat heeft een woordvoerder van Kunsthuis SYB in Beetsterzwaag gisteren bekendgemaakt. De kanshebbers zijn Teun Vonk (Uden, 1986), Hee-Seung Choi (Seoul, Zuid-Korea, 1976), Riet Wijnen (Amsterdam, 1988) en Pernille Lřnstrup (Hillerřd, Denemarken, 1977).

Economievrijdag, 19 juli 2013

Innovatiecluster moet breder

Leeuwarden | Het innovatiecluster in Drachten zou gestaag moeten worden uitgebreid in het Noorden. Met een groot en zichtbaar aanbod van bedrijven in de regio kun je meer afgestudeerden behouden en hoogopgeleide technici uit het land trekken. Dat betoogt Henk Smid, directeur van Variass, dat vestigingen heeft in Leeuwarden en Veendam. ,,Je kunt de cirkel veel groter gaan maken. Als je op een afstand van dertig minuten rijden rond Drachten zit, kun je elkaar nog prima bereiken. Voeg elk jaar een paar bedrijven toe, maar behoud daarbij wel de huidige vertrouwensband.”

Hoofdartikelvrijdag, 19 juli 2013

Selectieve VVD-zorgen over gezondheid

Keuzevrijheid geldt ook voor de levensvrijheid van mensen. Zelfbeschikking is een belangrijk recht. Ook ten aanzien van levensstijl. ‘Vrijheid en verantwoordelijkheid’ is niet voor niets het motto van dit kabinet. De staat is geen nanny.

Regiovrijdag, 19 juli 2013

Friese fokkers geven in Wergea visitekaartje af

Wergea | Friese paardenfokkers zijn in augustus goed vertegenwoordigd op de nationale keuring van het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN). Tijdens de centrale keuring in Wergea werden gisteren tien springgerichte merries aangewezen voor Ermelo. ,,Fryslân kwam hier vandaag uitstekend voor de dag”, aldus jurylid Cor Loeffen van de Commissie Rijpaarden Springen.

Regiovrijdag, 19 juli 2013

Vossepark verenigt zich tegen plan voor supermarkt

Leeuwarden | De (toekomstige) bewoners van de nieuwbouwhuizen aan de Vondelstraat in de Leeuwarder Vosseparkwijk zijn niet blij met de plannen voor de bouw van een nieuwe supermarkt op de hoek van de Vondelstraat en de Tesselschadestraat.

Regiovrijdag, 19 juli 2013

Drachtster winkeliers dupe van bouwflater

Drachten | Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de gevelmuren van winkelcentrum Noorderpoort in Drachten worden hersteld. Verschillende ondernemers in het winkelcentrum zeggen dat ze omzet zijn misgelopen, nadat begin juni een deel van de muur plotseling instortte. Doordat het bedrijf dat het complex tien jaar geleden bouwde failliet is, moet eerst worden uitgezocht wie moet opdraaien voor de dure renovatie.

Regiovrijdag, 19 juli 2013

Weermensen zinspelen op een hittegolf

Leeuwarden | De kans op een officiële hittegolf wordt volgende week groter. Weerman Piet Paulusma zinspeelt op een reeks van minimaal drie tropische dagen met een temperatuur van dertig graden of meer. Hittegolven zijn in ons land vrij bijzonder. De laatste hittegolf kwam voor in de hete zomer van 2006.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 juli 2013

Poolse opperrabbijn dreigt met aftreden

Warchau | De Poolse opperrabbijn Michael Schudrich heeft aangekondigd af te treden als in Polen een definitief verbod op koosjer slachten komt.

Geloof & Kerkvrijdag, 19 juli 2013

Zomerconferentie New Wine groeit naar 4000 bezoekers

Biddinghuizen | De Zomerconferentie van de kerkelijke vernieuwingsbeweging New Wine begint dit jaar met zo’n vijfhonderd mensen meer dan vorig jaar. De organisatie komt daarmee op bijna 3900 kampeergasten. Ze zullen morgen vanuit heel Nederland naar het festivalterrein van Walibi Holland bij Biddinghuizen afreizen.

Sportvrijdag, 19 juli 2013

Mollema in Profronde, Ten Dam naar Stiphout

Surhuisterveen | De deelnemerslijsten van de criteriums na de Tour de France krijgen langzaam vorm. De organisatie van de Profronde van Surhuisterveen maakte gisteren bekend dat op dinsdag 30 juli ook Bauke Mollema aan de start zal staan. Eerder deze week werd van de toprenners in de Tour ook al geletruidrager Chris Froome gecontracteerd. Mollema rijdt onder meer ook in Emmen en Boxmeer. Daar rijdt ook Laurens ten Dam. Die staat daarnaast onder meer in Stiphout aan de start.

Sportvrijdag, 19 juli 2013

Friese volleybalsters gaan voor brons op EJOF

Utrecht | De Friese volleybalsters Marrit Jasper (Sneek) en Janieke Popma (Blauwhuis) zijn er met de Nederlandse meisjesploeg gisteravond niet in geslaagd om de finale te bereiken van het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF). In Utrecht verloor Oranje in de halve finale van de ‘Olympische Spelen voor jeugd’ met 3-1 van Servië. Toch is er kans op een medaille, want Jasper en Popma spelen later vandaag om het brons.

Sportvrijdag, 19 juli 2013

Cambuur wil met nieuw uittenue clubhistorie eren

Leeuwarden | SC Cambuur heeft gistermiddag een nieuw en vooral bijzonder uittenue voor het komende seizoen gepresenteerd. De gedachte achter het nieuwe uittenue is het leggen van een link naar het verleden. Het shirt is namelijk blauw, de broek geel en de kousen ook. De naar de eredivisie gepromoveerde Leeuwarders brengen met die combinatie een eerbetoon aan de beginjaren van de club, toen er in een soortgelijke kleurstelling werd gespeeld.

Sportvrijdag, 19 juli 2013

Invallers Diemers en Schepers met FC Utrecht onderuit in Europa League

Luxemburg | FC Utrecht heeft in de Europa League gisteren een beschamende nederlaag geleden. De ploeg van oud-Cambuurspelers Mark Diemers en Bob Schepers verloor in haar eerste voorrondeduel in Luxemburg verrassend van FC Differdange 03: 2-1. Jacob Mulenga maakte het enige doelpunt (0-1) voor de formatie van trainer Jan Wouters. Die liet middenvelder Diemers na 67 minuten invallen en aanvaller Schepers na 77 minuten. De return is aanstaande donderdag.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties