De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 juli 2014.

Hoofdartikelzaterdag, 19 juli 2014

Het afgrijzen maakt de beheersing moeilijk

Na de klap waarmee brokstukken van de Boeing donderdag neerkwamen op Oekraďense bodem, heerst daar de stilte van de dood. Midden in de golf van verbijstering en afgrijzen die over de wereld spoelde, werd die stilte gevuld met het snel aanzwellende geluid van koortsachtig zoeken naar verklaringen, van speculaties en beschuldigingen.

Regiozaterdag, 19 juli 2014

Ongehinderd achter het bureau van Ferd Crone

Leeuwarden Ongehinderd loop je het stadhuis binnen. Deuren die normaal gesloten blijven, zijn nu open. Via de Oranjezaal de trap op naar boven. Linksaf een grote hal in en dan de achterste deur rechts: de kamer van de burgemeester. Zonder kloppen ga je naar binnen en neem je plaats achter het bureau van Ferd Crone. Of je speelt even met de brandweerwagen, die rechts voor de open haard staat.

Regiozaterdag, 19 juli 2014

Easterlittens brengt MFC weer helemaal bij de tijd

Easterlittens - ,,Een goede accommodatie zorgt voor leefbaarheid in een dorp", zegt Pieter Steinfort. Hij is voorzitter van MFC De Jister in Easterlittens, en samen met inwoners van het dorp bezig met de vernieuwing van het multifunctionele centrum. En dat was hard nodig. ,,Ons MFC is al meer dan vijfentwintig jaar oud, het begon er een beetje aftands uit te zien", zegt Steinfort. ,,Het was echt toe aan een grondige verbouwing, want na al die jaren was het ook veel te klein voor ons dorp geworden.''

Regiozaterdag, 19 juli 2014

Eerste Friese tropische dag

Siegerswoude | De eerste tropische dag van de zomer van 2014 is een feit. Gisteren steeg het kwik in Siegerswoude in het zuidoosten van Fryslân naar 30,7 graden. In andere delen van de provincie was het iets koeler. Met 29,9 graden bleef Stavoren slechts één tiende graad verwijderd van een tropische dag.

Regiozaterdag, 19 juli 2014

Fryslân leeft mee met nabestaanden ramp

Leeuwarden - Bij vrijwel alle openbare activiteiten in Fryslân wordt dit weekeinde stilgestaan bij de vliegramp in Oekraďne. Onder de 192 Nederlanderse slachtoffers is een onbekend aantal Friezen. Op sociale media worden diverse Friese woonplaatsen genoemd, maar tot gisteravond had alleen Opsterland het overlijden van twee van haar inwoners bevestigd. In een verklaring zegt waarnemend burgemeester Marian Jager-Wöltgens: ,,Voor zover wij nu weten zaten twee inwoners van onze gemeente op deze vlucht. Ik heb contact gehad met hun naasten en ben zeer diep geraakt door hun intense verdriet. Ik wil iedereen vragen respectvol en terughoudend te zijn richting de getroffen familie, zodat zij in alle rust met dit grote verlies kunnen omgaan."

Geloof & Kerkzaterdag, 19 juli 2014

Kerk Nijland krijgt historische familiebijbel

Nijland - Dankzij een gulle schenking heeft de Protestantse Gemeente Nijland sinds deze week weer een eigen historische kanselbijbel.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 juli 2014

Onkruid vergaat. Over woede en verdriet na een ramp

Als een kille donkere schaduw verspreidde zich gisteren het nieuws van de vliegramp in Oekraďne over de wereld. ,,Een prachtige zomerse dag die in alle opzichten gitzwart eindigde", sprak premier Rutte. En net als miljoenen mensen zat ik sprakeloos voor de tv, waar reporters en deskundigen koortsachtig naar woorden zochten voor een gebeurtenis waar geen woorden voor zijn. Bijna driehonderd mensen in één klap weggevaagd, dat is niet te bevatten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties