De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 19 juli 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 19 juli 2016

Markt mag niet laatste woord hebben in EU

Nu Groot-Brittannië uit de Europese Unie wil stappen is het debat over de toekomst van Europa weer aangezwengeld. De Brexit en de groei van eurosceptische partijen in de lidstaten van de EU heeft duidelijk gemaakt dat voor veel Europeanen de overdracht van nationale bevoegdheden naar Brussel te snel is gegaan. De vergaande bemoeienis van Brussel met allerlei aspecten van het dagelijks leven heeft in de afgelopen jaren veel weerzin opgeroepen. Er is een groot wantrouwen jegens het establishment en er zijn zorgen over globalisering, veiligheid en immigratie. Europa krijgt, al dan niet terecht, de schuld dat de samenleving in rap tempo verandert en oude zekerheden wegvallen.

Regiodinsdag, 19 juli 2016

Kopstukken noordelijke hennepteelt aangehouden

Drachten - Vier kopstukken van een crimineel samenwerkingsverband in Noord-Nederland zijn gisteren aangehouden. Bij het grootschalige henneponderzoek deed de politie invallen op elf locaties.

Regiodinsdag, 19 juli 2016

Melkfabriek De Dongeradelen wordt pension

Morra - De oude melkfabriek De Dongeradelen tussen Morra en Lioessens wordt een pension. De gemeente Dongeradeel en eigenaar Mary van Sommeren uit het Gelderse Boven- Leeuwen zijn dat overeengekomen.

Sportdinsdag, 19 juli 2016

Experiment Kimwerd: niet direct boven slaan

Kimswerd - Kaatsvereniging De Helfrichs uit Kimswerd houdt op zaterdag 6 augustus een kaatspartij waarbij geëxperimenteerd wordt met een bijzondere regel: de bal mag alleen boven geslagen worden als de bal vóór de bovenlijn de grond heeft geraakt. Een bovenslag is dus een rollende bal of een bal die eerst in het veld heeft gestuit. De wedstrijd staat voor iedereen open. Bezorgde kaatsliefhebbers denken dat met deze spelregelwijziging het kaatsen aantrekkelijker wordt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties