De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 19 juli 2017.

Economiewoensdag, 19 juli 2017

NVWA laat overtredingen fout hout lopen

Amsterdam - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft ten onrechte niet opgetreden tegen Nederlandse houthandelaren die hun zaakjes bij de import van hout niet op orde hadden. De toezichthouder blijkt bij elke eerste overtreding te volstaan met een waarschuwing. Dat botst met de afschrikwekkende werking die van de onderliggende Europese houtwet moet uitgaan om illegale houtkap tegen te gaan. De NVWA moet binnen zes weken in hoger beroep of hun werk opnieuw doen bij elf houthandelaren.

Hoofdartikelwoensdag, 19 juli 2017

De grote kloof tussen campagne en formatie

Soms lijkt het wel alsof deze formatie alleen draait om de medisch-ethische kwesties waar vooral D66 en ChristenUnie zoveel over verschillen. Dat komt uiteraard door de verkiezingscampagne waar deze onderwerpen, en dan die over euthanasie bij het zogeheten ‘voltooid leven’, veel terug kwamen. D66 ging het afgelopen jaar de boer op met allerlei spraakmakende wetsvoorstellen, waarvan ChristenUnie luid en duidelijk liet weten er zeer op tegen te zijn. Sterker nog, over dat D66 hulp bij zelfdoding bij ‘voltooid leven’ wil legaliseren zei ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers dat hij dat niet gaat meemaken.

Regiowoensdag, 19 juli 2017

REC hoeft geen hogere pijp

Harlingen - Een hogere schoorsteenpijp voor de Reststoffen Energiecentrale (REC) in Harlingen is niet nodig. De uitstoot van de afvaloven blijft binnen de toegestane waarden voor schadelijke stoffen. Slechts in een ernstig worst case scenario - bij een grote storing en met ongunstige weersomstandigheden - kan de uitstoot een aantal uren boven of vlakbij de toegestane waarden liggen. De kans daarop is echter gering.

Regiowoensdag, 19 juli 2017

Werknemers zorggroep Kwadrant protesteren tegen hoge werkdruk

Drachten - Gewapend met bitterkoekjes overhandigden vijftig medewerkers van zorggroep Kwadrant gistermiddag een petitie met handtekeningen aan de raad van bestuur van het bedrijf.

Regiowoensdag, 19 juli 2017

Rechter kraakt Leeuwarder festivalbeleid

Leeuwarden - De gemeente Leeuwarden is naïef begonnen met het toestaan van festivals in de Groene Ster. Er is niet goed nagedacht over de invloed op omwonenden en het aangrenzende Natura2000 gebied. De belangen van de omwonenden zijn onvoldoende meegenomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties