De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 19 augustus 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 19 augustus 2016

Software-criminaliteit rele bedreiging

Vrijwel iedere dag zijn er berichten over internet-criminaliteit. Die heeft veel vormen. Er is, bijvoorbeeld, het blokkeren van de inhoud van de computer door een derde. Deze inbreker laat degene bij wie is ingebroken alleen weer bij de inhoud van de computer komen als er wordt betaald. Een ander voorbeeld gaat over het stelen van de internet-identiteit van een niets vermoedende computergebruiker. Dankzij criminele software kan de inbreker meekijken in de computer, bijvoorbeeld bij het overmaken van geld.

Regiovrijdag, 19 augustus 2016

Spelen in Rio voorbij? Dan sporten in Leeuwarden

Leeuwarden - In Rio de Janeiro worden zondagnacht de Olympische Spelen afgesloten. Twee weken sport op het hoogste niveau zitten er dan op, voor ruim tienduizend atleten. In Leeuwarden wordt vanaf maandag op sportieve wijze de laatste vakantieweek in het Noorden uitgeluid met Athletes in Action. De activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met de Opstandingskerk. Tijdens de sportweek kunnen kinderen s middags van twee tot vier uur onder begeleiding sporten: voetbal, volleybal, basketbal en streetdance. Athletes in Action, een christelijke organisatie die sportactiviteiten verbindt met het evangelie, zet daar een team van jonge, enthousiaste sporters met diverse achtergronden voor in. Tijdens de pauze leggen zij door een toneelstukje en een kort praatje uit wat ze geloven. Vanaf kwart voor twee mogen kinderen (6-12 jaar) zich inschrijven. Locatie is het sportveld naar OBS De Portmarge aan Achter de Hoven.

Regiovrijdag, 19 augustus 2016

Geweldsexplosie Udo D. was niet te beletten

Leeuwarden - De gewelddadige uitbarsting van Udo D. vorig jaar in Leeuwarden was niet te voorkomen geweest door de gemeente, politie, Openbaar Ministerie of GGZ Friesland. Geen van de vier organen heeft fouten gemaakt of steken laten vallen. Sterker nog: alle partijen hebben in de periode daarvoor alle juridisch mogelijke middelen aangegrepen om te voorkomen dat D. weer op straat kwam. De wettelijke mogelijkheden waren echter niet toereikend.

Regiovrijdag, 19 augustus 2016

Scherpe kritiek op plan voor zonnepark bij Franeker

Leeuwarden - Het plan voor de bouw van een zonnepark bij Franeker stuit op stevige kritiek van welstandscommissie Hs en Hiem. De commissie vindt dat de initiatiefnemer, het bedrijf Solarfields uit Schiphuizen, veel te weinig moeite doet om te laten zien hoe het park eruit komt te zien. Hierdoor kan geen goed oordeel worden gegeven over de landschappelijke inpassing van het park.

Regiovrijdag, 19 augustus 2016

Herkeuring nodig voor zelfrijdende shuttlebusjes

Appelscha - De twee zelfrijdende shuttlebusjes die vanaf volgende maand bij wijze van proef in Appelscha moeten rijden, zijn nog niet goedgekeurd. De rijkskeuringsdienst RDW heeft gistermiddag een lijst met negen onvolkomenheden opgesteld, die binnen een week opgelost moeten zijn. Vrijdag over een week vindt er een herkeuring plaats.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties