De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 19 september 2009.

Economiezaterdag, 19 september 2009

Geschenkbedrijf Jurjen de Vries maakt doorstart

Leeuwarden - Relatiegeschenkenbedrijf Jurjen de Vries B.V. uit Leeuwarden is gered. Dit heeft curator Cynthia Grondsma van Rotshuizen Geense Advocaten gemeld. Het bedrijf wordt maandag overgenomen door de Antro Groep in Leerdam. Voor tien van de 26 medewerkers is er plaats in de doorstartende onderneming.

Economiezaterdag, 19 september 2009

Toename van het areaal met boomteeltgewassen

Zoetermeer - De oppervlakte in Nederland waarop bomen, struiken en vaste planten worden geteeld is sinds 2000 met een derde toegenomen tot bijna 17.000 hectare in 2008. De toename begon ongeveer 25 jaar terug, toen besloeg het areaal boomkwekerijgewassen nog ruim zesduizend hectare. Het aantal bedrijven met deze teelt nam in de periode 2000-2008 echter met 23 procent af tot vierduizend.

Economiezaterdag, 19 september 2009

Consument voor het eerst positief over de toekomst

Amsterdam - Voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis en de recessie ziet de consument de toekomst weer met vertrouwen tegemoet. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uit het onderzoek naar het consumentenvertrouwen komt naar voren dat in september per saldo 5 procent van de consumenten een positief oordeel heeft over de komende twaalf maanden. In augustus rolde er nog een score van -1 uit.

Hoofdartikelzaterdag, 19 september 2009

De bonuscultuur...

Europese leiders willen de burgers doen geloven dat het afgelopen is met de onzinnige bonuscultuur in de financiële wereld. Er zijn afspraken gemaakt over de voorwaarden voor het verkrijgen van bonussen. En over het inleveren van bonussen bij wanprestatie. Nederland wilde de hoogte van bonussen maximeren tot een jaarsalaris, maar dat voorstel heeft het niet gehaald. Kern van de Europese aanpak van de bonuscultuur is het beperken van de prikkel om als bankier grote risico‘s te nemen om op korte termijn winst te boeken.

Regiozaterdag, 19 september 2009

Verpleegsters aan de poets in ziekenhuis

Leeuwarden - Niet alleen de schoonmakers, ook de verpleegkundigen in de Friese ziekenhuizen zijn druk aan het poetsen. De Mexicaanse griep lijkt misschien mee te vallen, maar alertheid en properheid blijven noodzakelijk, zegt infectiepreventie-adviseur Corien Zalsman.

Regiozaterdag, 19 september 2009

De biologieles van nu: naar natuurserie op tv kijken

Earnewâld - ,,Een voetbalwedstrijd kijken tijdens de gymles. En dan zeggen: we hebben gegymd. Dat zou je je toch niet voor kunnen stellen?” Toch is dat precies wat er op veel scholen met de biologieles gebeurt, stelde Marjolein Staal gisteren tijdens de startbijeenkomst van het nieuwe Friese netwerk voor natuur- en milieueducatie in Earnewâld.

Regiozaterdag, 19 september 2009

Eeuwelinge geniet altijd van goede leven

Ureterp - Nooit de dokter erbij halen en altijd vrolijk blijven. Taisina Canter Visscher-Ruijg uit Ureterp wordt er morgen honderd jaar mee.

Regiozaterdag, 19 september 2009

Dales had zich al ingedekt

Amsterdam - Geert Dales moest zich gisteren verantwoorden voor de Enquêtecommissie Noord-Zuidlijn in Amsterdam. De latere burgemeester van Leeuwarden en huidige bestuursvoorzitter van de hogeschool InHolland had in 2001 en 2002 de lijn als wethouder in portefeuille. In die tijd werd het go-besluit voor de aanleg van de metrolijn tussen Noord- en Zuid-Amsterdam genomen.

Regiozaterdag, 19 september 2009

Een uurtje lekker winkelen, voor vijf gulden oppas

Leeuwarden - Kinderopvang voor winkelende ouders. Vijftien jaar geleden was Simone de Wit de eerste ondernemer die daar in Fryslân mee begon. Inmiddels is haar Ikke Pikke Porretje uitgegroeid tot een goed bezet, maar nog altijd kleinschalig kinderdagverblijf voor werkende ouders.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 september 2009

Na jaren eindelijk thuisgekomen in het geloof

Gytsjerk - De Protestantse Kerk in Nederland verloor vorig jaar opnieuw tienduizenden leden. Wie zijn de mensen achter die cijfers? Een serie portretten van vertrekkers én nieuwkomers binnen de PKN. Vandaag deel 4: Anko en Dedtie Klunder uit Gytsjerk trokken naar de Vrije Baptistengemeente Nehemia in Dokkum.

Geloof & Kerkzaterdag, 19 september 2009

‘Ik ken geen orgel dat mij meer inspireert’

Groningen - Groningen wordt wel de ‘orgeltuin van Europa’ genoemd. Deze week werd gevierd dat 25 jaar het orgel in de Martinikerk van Groningen na een ingrijpende restauratie weer in gebruik werd genomen. Het orgel - een van de oudste van Nederland - met de ‘zilverachtige klanken’ was destijds bijna opgegeven.

Sportzaterdag, 19 september 2009

Cambuur met fortuin langs Dordt

Dordrecht - Cambuur heeft de derde topper dit seizoen met winst afgesloten. In en tegen Dordrecht werd een attractieve wedstrijd met het nodige geluk gewonnen. Niet zozeer de beste, maar de meest geslepen ploeg won.

Sportzaterdag, 19 september 2009

‘Slachtoffers’ van Sporting morgen tegenover elkaar

Heerenveen - Terwijl de zon neerstrijkt op Sportpark Skoatterwâld, begint de selectie van sc Heerenveen aan de ochtendtraining. De club bereidt zich voor op de volgende competitiewedstrijd tegen FC Twente, maar veel spelers zullen met hun hoofd nog bij donderdagavond zijn. Bij de spannende Europese wedstrijd die in de slotfase verloren ging.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties