De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 19 september 2012.

Hoofdartikelwoensdag, 19 september 2012

Een botsing tussen twee wereldvisies

De hoop dat na de Arabische Lente het Midden-Oosten en Noord-Afrika vrijheid en democratie zouden omarmen, was al enigszins op de proef gesteld met de opkomst van de conservatieve islam. Maar na de rellen die zijn uitgebroken door de anti-islamfilm is het optimisme nog verder de bodem in geslagen.

Regiowoensdag, 19 september 2012

Friese steden als voorbeeld voor de rest van de wereld

Leeuwarden | Met enige regelmaat waren ze de afgelopen drie jaar in Fryslân te signaleren: Japanse wetenschappers die de Friese steden aan een minutieus onderzoek onderwierpen. Gisteren presenteerden ze hun voorlopige bevindingen op het stadhuis in Leeuwarden.

Regiowoensdag, 19 september 2012

Fryslân tot 2030 veilig voor overstromingen

Leeuwarden | Zonder nog verder maatregelen te treffen om de waterveiligheid te vergroten, is Fryslân in elk geval tot 2030 bestand tegen klimaatverandering. 98,4 procent van het beheergebied van Wetterskip Fryslân voldoet in 2030 aan de veiligheidsnormen, inclusief de gevolgen van mogelijke klimaatverandering. De kans op wateroverlast is in het overgrote deel van Fryslân eenmaal in de honderd jaar.

Regiowoensdag, 19 september 2012

Asielzoekerscentrum in Sint Anne sluit

Sint Annaparochie | Het asielzoekerscentrum (azc) in Sint Annaparochie gaat per 1 april 2013 dicht. Daarmee houdt Fryslân nog twee azc’s over; in Drachten en Burgum. Waar de 275 bewoners naartoe verhuizen, is nog niet bekend. Ook de toekomst van de vijftien fte arbeidsplaatsen is ongewis.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 september 2012

Hoop, het belangrijkste woord van het Vaticaans Concilie

Dit najaar is het precies vijftig jaar geleden dat het Tweede Vaticaans Concilie begon, de grote vergadering om de Rooms-Katholieke Kerk bij de tijd te brengen. De enige nog levende Nederlandse deelnemer van het gehele concilie, mgr. Jan Bluyssen, blikt terug.

Geloof & Kerkwoensdag, 19 september 2012

Doperse predikant in dienst van stichting

Joure | Drie Friese doopsgezinde gemeenten hebben een unieke constructie toegepast om samen een predikant te kunnen beroepen. Ze hebben een stichting opgericht waarvan de predikant in dienst komt, net als twee andere collega’s.

Sportwoensdag, 19 september 2012

De Kannibaal begon in Limburg aan hoofdmenu


Sportwoensdag, 19 september 2012

‘Onbekend’ Cambuur gelijk tegen HHC

Hardenberg | Cambuur heeft gisteravond met 2-2 gelijkgespeeld in een oefenduel bij HHC Hardenberg. De formatie uit Leeuwarden had in vergelijking met de competitie een onherkenbaar gezicht. Op het veld stond namelijk een mix van wisselspelers, voetballers van Jong Groningen en amateurs van Bergum. Die club wordt getraind door Cambuur assistent Jan Bruin. Voor de Leeuwarders scoorden Leon Broekhof, uit een mooie vrije trap, en Adnane Tighadouini.

Sportwoensdag, 19 september 2012

Vrouwen Heerenveen zamelen 13.000 euro in

Heerenveen | De inzamelingsactie ten behoeven van het vrouwenvoetbal in Heerenveen zaterdagavond rond het duel met ADO Den Haag heeft 8.340 euro opgeleverd. Door een gift van de supportersvereniging Feanfan kwam het totaalbedrag uit op ruim 13.000 euro. Het geld is nodig om de begroting voor dit seizoen rond te krijgen. Om ook volgend seizoen in de eredivisie te kunnen blijven spelen is de Stichting Vrouwenvoetbal sc Heerenveen naarstig op zoek naar een (hoofd)sponsor.

Sportwoensdag, 19 september 2012

Hoog bezoek bij wedstrijd Heerenveen

Enschede | Nobelprijs-winnaar Desmond Tutu zal zondag op de tribune zitten bij de uitwedstrijd van sc Heerenveen tegen Twente. Tutu was de eerste zwarte aartsbisschop van de Anglicaanse kerk in Kaapstad en verblijft de komende dagen in ons land. Zo zal de 80-jarige Zuid-Afrikaan bijvoorbeeld te gast zijn in het programma College Tour, maar brengt de voetballiefhebber ook een bezoek aan de Grolsch Veste van Twente. Wellicht profiteert Heerenveen van zijn aanwezigheid.

Sportwoensdag, 19 september 2012

Zonder sponsor in zomer einde verhaal voor basketballers Aris

Leeuwarden | Basketbalvereniging Aris staat misschien wel voor het belangrijkste jaar uit haar historie. Meer nog naast dan op het veld moet de club van trainer Erik Braal de komende maanden overwinningen boeken. De basketballers raakten in de zomer onverwacht hoofdsponsor Lasaulec kwijt en konden alleen overleven door hulp van de gemeente. Wanneer Aris geen nieuwe hoofdsponsor weet te vinden, betekent dat volgens manager Gert Schurer na komend seizoen het definitieve einde van profbasketbal in Leeuwarden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties