De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 19 september 2013.

Economiedonderdag, 19 september 2013

Harlinger houtbedrijf isoleert duurzamer en gezonder met hout

Oldenboom-Meinesz in Harlingen brengt als een van de eerste bedrijven in Nederland isolatiemateriaal van hout en cellulose op de markt. De milieubelasting is lager en het zorgt voor een gezondere leefomgeving, stelt Halbe Vlietstra. Door Simon Talsma.

Hoofdartikeldonderdag, 19 september 2013

De schijnkwaliteit van scholen gemeten

Ouders, kinderen en scholen werden opgeschrikt door een publicatie van RTL Nieuws over de kwaliteit van basisscholen. Die kwaliteit was berekend op basis van onder meer de uitslagen van de Cito-toets en het opleidingsniveau van ouders. De berekeningen van RTL leverden op z’n minst merkwaardige resultaten op, waarin scholen zich niet konden herkennen.

Regiodonderdag, 19 september 2013

Willekeur bij berechting van drankrijders

Leeuwarden | Het alcoholslot zorgt voor willekeur in de berechting van drankrijders. Dat bleek gisteren op een zitting waarbij 25 bestuurders van een motorvoertuig werden gedagvaard wegens rijden onder invloed.

Regiodonderdag, 19 september 2013

Drie NW-Friese gemeenten gaan samen in 2018

Franeker | De gemeenten Franekeradeel, Menameradiel en het Bildt moeten in 2017 of uiterlijk in 2018 opgaan in de nieuwe fusiegemeente Westergo. Dat maakten de drie burgemeesters gisteren bekend tijdens een gezamenlijke persconferentie.

Regiodonderdag, 19 september 2013

Veel onbegrip voor onzichtbare ziekten

Drogeham | Nu al bezoeken driehonderd mensen per dag de site onzichtbaarziek.nl van Tineke Veenstra uit Drogeham. Straks worden het er nog veel meer, hoopt ze. Dankzij sponsors én met het startkapitaal dat ze won met haar BNN-uitverkiezing tot Bikkel 2012 wil ze haar site vernieuwen.

Regiodonderdag, 19 september 2013

Dankzij ringleiding kan Sjouke weer naar toneel

Sneek | Een toneelvoorstelling bekijken of een vergadering bijwonen. Vaak geen pretje voor slechthorenden als er geen ringleiding is. In Súdwest-Fryslân gaat het roer om. Daar gaan de grotere dorpshuizen en masse aan de ringleiding, op initiatief van Hoor Friesland.

Geloof & Kerkdonderdag, 19 september 2013

Mystiek is ruimte maken voor de Ene

Protestanten hebben onterecht het beeld van mystiek dat ze daarvoor naar ‘elders’ moeten, zo betoogde Jan de Vlieger van uitgeverij Skandalon gisteravond in de doopsgezinde kerk in Leeuwarden.

Sportdonderdag, 19 september 2013

Touwtrekken geen spel, maar passie voor Nieuwland

Jubbega | Aaltje Nieuwland (32) uit Jubbega is eraan gewend. Altijd weer zijn er mensen die ze moet uitleggen dat ze toch echt touwtrekken als sport beoefent. En dat het een serieuze sport is. En dat het haar al op veel meer plaatsen op de wereld bracht dan menigeen zou denken. Vervelend om erover te praten, vindt de Friezin het gelukkig niet. ,,Want het is een passie.”

Sportdonderdag, 19 september 2013

Testcase ‘Outdoor Drachten’ valt in water

Koersen in Drachten, vorig jaar was het een oude noviteit. Hoewel de organisatie nog aan klantenbinding doet, wil men al meer. Een Internationaal Concours Noord-Nederland. Maar dan binnenstebuiten.

Sportdonderdag, 19 september 2013

Door matchfixing is duel Cambuur stuk minder logisch

Sittard | Toevalligheden en knulligheden die waren op die elfde september in 2009 meer dan voldoende te zien in het stadion van Sittard. Maar wat wil je? Dit is eerste divisie, dacht ik toen. Opvallende zaken waren er al voor aanvang. Zo werd de Kameroenese aanvaller Marc Mboua, destijds net door Cambuur verhuurd aan Fortuna, uit de Sittardse ploeg gehouden. Logisch vond ik toen. Nu denk ik: moest Cambuur winnen?

Sportdonderdag, 19 september 2013

Cambuur-spelers weten niets van matchfixing 2009

Leeuwarden | Matchfixing: omkoping in de sport. Lange tijd leek het een exotisch fenomeen. Iets voor duistere Oostblokkers of schimmige Aziaten. Tot twee weken geleden bekend werd dat in 2009 ook minimaal vier wedstrijden in Nederland doelwit van gokcriminelen waren. De zaak kwam gisteren nog dichter bij ons bed. Voetbal International beweert dat een van de besmette duels Fortuna Sittard - SC Cambuur betrof.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties