De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van donderdag, 2 januari 2014.

Hoofdartikeldonderdag, 2 januari 2014

Een voorzichtige vooruitblik op 2014

Net over de drempel van het nieuwe jaar is het vanzelfsprekend een hachelijke zaak voorspellingen te doen wat de wereld in 2014 staat te wachten. Het is wel mogelijk de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar in herinnering te roepen die invloed hebben op de richting waarop de wereldpolitiek zich dit jaar beweegt.

Regiodonderdag, 2 januari 2014

Het carbidkanon staat klaar om de hoek

Feanwâlden | ,,Best wel jammer”, antwoordt Chris Wiersma (20) uit Feanwâlden op de vraag wat hij er van vindt dat sinds deze jaarwisseling carbidkanonnen niet meer gebruikt mogen worden. Te gevaarlijk, vindt de gemeente Dantumadiel. ,,Dat kanon trok veel publiek. Maar ik snap het wel. Die kanonnen worden steeds groter. Op het laatst loopt zoiets uit de hand.”

Regiodonderdag, 2 januari 2014

Jongeren willen met oudejaarsstunt Zuidwesthoek impuls geven

Een vriendenclub uit Oudega (SWF) wil van oudejaarsstunts een traditie maken. Nieuw voor die hoek van de provincie. De kantine van De Walde was voor even een brandweerkazerne.

Regiodonderdag, 2 januari 2014

Vuurwerk blijft letsel veroorzaken

Leeuwarden | Friese ziekenhuizen spreken van een relatief rustige jaarwisseling. Toch moesten zeker 21 mensen zich met vuurwerkletsel laten behandelen in een ziekenhuis en nog eens 25 bij een dokterspost.

Regiodonderdag, 2 januari 2014

2014 begint goed voor Friese hulpdiensten

Leeuwarden | Hulpverleners in Fryslân hebben over het algemeen een gemoedelijke jaarwisseling achter de rug. Ze werden minder met geweld geconfronteerd dan voorgaande jaarwisselingen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties