De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 2 januari 2015.

Hoofdartikelvrijdag, 2 januari 2015

Vrees voor effecten Griekse verkiezingen

Veel mensen herinneren het zich, bij wijze van spreken, als de dag van gisteren: Griekenland als bedreiging van de euro. En, nog sterker: Griekenland uit de euro en terug naar de drachme, de Griekse munt vůůr de invoering van de euro. De angst, de woede en de bezorgdheid van een paar jaar geleden krijgen nieuwe actualiteit met de komende Griekse parlementsverkiezingen op 25 januari. De reden: oppositiepartijen grijpen de kans om de onvrede van veel Grieken over hun financiŽle situatie uit te buiten. Een van die partijen is de linkse Syriza onder leiding van Alexis Tsipras. Die zegt het hardop: als ik de verkiezingen win, eisen we opening van de contracten met de Europese Unie (EU) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Regiovrijdag, 2 januari 2015

Hulpdiensten tevreden over oud en nieuw

Leeuwarden - De Friese hulpdiensten spreken van een goed verlopen jaarwisseling, waarbij de hulpverleners amper werden geconfronteerd met agressie. Wel werden er twee agenten mishandeld en kreeg het ziekenhuispersoneel in Sneek te maken met een agressieve patiŽnt.

Sportvrijdag, 2 januari 2015

Vijf vragen over Cambuur in 2015

Leeuwarden - Als nummer zeven van de eredivisie ťn kwartfinalist in de beker begint SC Cambuur aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Dat doet ze onder meer met een trainingskamp in Portugal. Vijf vragen over de Leeuwarder eredivisionist in het nieuwe jaar.

Sportvrijdag, 2 januari 2015

Heerenveen presenteert vandaag nieuwe speler

Leeuwarden - Sportclub Heerenveen zal vandaag rond het middaguur een nieuwe speler gaan presenteren. Het heeft er alle schijn van dat het om de Albanees Valon Ahmedi gaat, een twintigjarige middenvelder met wie de Friese eredivisionist al langer in onderhandeling was. De club zou er persoonlijk al uit zijn, maar moest nog een akkoord met zijn club Celje bereiken. Overigens wordt ook de onlangs al vastgelegde Zweed Simon Thern gepresenteerd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties