De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van woensdag, 2 februari 2011.

Cultuurwoensdag, 2 februari 2011

Brabander maakt voorstelling door verhaal Speerstra

Drachten - De Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk speelt op 11 maart een voorstelling in De Lawei in Drachten die is geďnspireerd op een verhaal uit It wrede paradys van Hylke Speerstra. Het heeft uitgeverij Bornmeer gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 2 februari 2011

Muziekvereniging Akkrum breidt uit met twee orkesten

Akkrum - Muziekvereniging Harmonie uit Akkrum is deze week uitgebreid met twee nieuwe jeugdorkesten. Naast het fanfareorkest, de harmoniekapel en het mixorkest heeft de vereniging nu ook een opstaporkest en een slagwerkensemble.

Cultuurwoensdag, 2 februari 2011

Friese brassband helpt studenten Prins Claus

Groningen - Brassband Gloria Deď uit Gerkesklooster/Stroobos treedt vanavond in het Prins Claus Conservatorium in Groningen op tijdens het project Full-Size Conducting. Studenten van de tweejarige associate degree hafabra-directie zullen de brassband dirigeren tijdens een speciale masterclass.

Cultuurwoensdag, 2 februari 2011

Hannemahuis verwerft Staperts ‘Doktersvisite’

Harlingen - Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen heeft eind december een belangrijk olieverfschilderij van Fokke Stapert (1683-1736) gekocht. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren gemeld. Het schilderij Doktersvisite van de achttiende-eeuwse Harlinger schilder is vanaf nu te bekijken in de Zilverzaal van het Hannemahuis. Het is aangekocht met behulp van de Vereniging Vrienden van het Hannemahuis en de Wassenbergh-Clarijs Fontein Stichting.

Cultuurwoensdag, 2 februari 2011

De Skâns en Posthuis Theater gaan samenwerken

Gorredijk/Heerenveen - Cultureel Centrum De Skâns in Gorredijk en het Posthuis Theater in Heerenveen gaan vanaf het nieuwe theaterseizoen intensief samenwerken. De culturele instellingen verenigen hun programmering en marketing. Dat heeft een woordvoerder gisteren gemeld.

Cultuurwoensdag, 2 februari 2011

Friese vlag in Amsterdam voor Tryater

Amsterdam - De laatste Friese vlag wordt net gehesen in Theater Bellevue in Amsterdam. Vijf exemplaren met de bekende pompeblęden hangen sinds gisteren in het Amsterdamse theater, ter ere van theatergezelschap Tryater dat er deze week liefst zeven voorstellingen speelt. ,,De Friese vlag is zo’n bekend symbool, daar wilden we mee uitpakken”, zegt Jessica Tepe, hoofd publiciteit van Theater Bellevue. Om daar snel aan toe te voegen: ,,De vlaggen zijn ook meteen het enige Friese hier hoor. Het moet geen folklore worden. Tryater is hier geprogrammeerd omdat het kwalitatief hoogwaardig theater brengt.”

Economiewoensdag, 2 februari 2011

‘Het moet hier in de straat sműk zijn’

Leeuwarden - ,,De Haarlemmerdijk kwam vorige week ineens met grote sprongen dichtbij. We dachten: dit gaan we niet redden. Maar toen hebben we de schouders er opnieuw onder gezet met mail, hyves, vrienden bellen. Meer, meer, meer. En volgens mij was heel Leeuwarden maandagavond aan het stemmen”, zegt Marijke Bijlsma (56) van galerie de Verdieping in de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden. Samen met Monique van der Molen (46) van kledingzaak MNQ zette ze het offensief in dat moest leiden tot de prijs van leukste winkelstraat van Nederland op nlstreets.nl. En dat lukte.

Economiewoensdag, 2 februari 2011

‘Reisvergoeding werknemers Spaansen’

Harlingen - De vakbonden willen een goede reiskosten- en urenvergoeding voor de werknemers van Spaansen in Harlingen die in Kampen aan het werk gaan. Dat zegt Janwillem Compaijen van FNV Bondgenoten. Gisteravond werd een vakbondsvergadering goed bezocht door zo’n vijftig werknemers van Spaansen. Zij toonden zich ontvankelijk voor de situatie bij Spaansen. De producent van wandelementen voor de woningbouw en lichte utiliteitsbouw en betonnen vloersystemen heeft het lastig door de economische crisis. Vorige week maakte het bedrijf bekend te gaan samenwerken met Betonson uit Son en te stoppen met de productie van betonnen vloeren. Compaijen prijst de werkgever omdat een reorganisatie na het slechte jaar 2009 voor de hand had gelegen. Spaansen heeft de werknemers aan het werk gehouden en wil ze bij een aantrekkende markt weer terug naar Harlingen halen.

Hoofdartikelwoensdag, 2 februari 2011

Egyptische lente...

Een kleine drie weken geleden verjoegen de Tunesiërs president Ben Ali. Nu staat de Egyptische president Hosni Mubarak op het punt verdreven te worden. De vraag lijkt alleen nog of hij zwicht onder druk van de betogers of door het leger opzij wordt geschoven.

Regiowoensdag, 2 februari 2011

Bewoner gezocht voor Skoallewyk 12

Houtigehage - ,,Hier komt een douche, daar de slaapkamer en waar vroeger de staldeuren zaten komt de keuken.” voorzitter Marten Wijnstra van plaatselijk belang Houtigehage wijst om zich heen. Een rondleiding door de Skoallewyk 12 is gauw gemaakt, want groot zijn de zogenoemde woudhuisjes niet die in de eerste jaren van de twintigste eeuw in de Friese Wâlden zijn neergezet.

Regiowoensdag, 2 februari 2011

De toekomst van de ziekenhuiszorg

Regiowoensdag, 2 februari 2011

Spoeddebat over toekomst Waddenfonds

Den Haag - Een spoeddebat in de Tweede Kamer moet binnenkort meer duidelijkheid scheppen over de nabije toekomst en de criteria van het Waddenfonds. Minister Schultz-van Haegen heeft de pot van 680 miljoen euro voor projecten in Noord-Nederland bevroren, totdat ze die bij de provincies heeft ondergebracht.

Regiowoensdag, 2 februari 2011

Raadhuisplein rest afwachten

Drachten - De gemeente Smallingerland kan niet anders dan afwachten wanneer de ontwikkelaars verder gaan werken aan het Raadhuisplein in Drachten.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 februari 2011

Liedmiddag rond Huub Oosterhuis in Heerenveen

Heerenveen - Voor de zevende keer wordt er in Heerenveen zaterdag een liedmiddag gehouden rond dichter en theoloog Huub Oosterhuis. Dirigent en componist Jan Baaij heeft de leiding. Hij neemt een deel van zijn eigen koor mee en een pianist, om het instuderen van de liederen te vergemakkelijken.

Geloof & Kerkwoensdag, 2 februari 2011

Verhoeff: vervolg Nationale Synode moet breder

Leeuwarden/Utrecht - De Nationale Synode moet een breder vervolg krijgen qua kerken en geloofsrichtingen. Dat pleidooi houdt ds. Peter Verhoeff, preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in het blad Kerkinformatie.

Sportwoensdag, 2 februari 2011

Assaidi in nationale selectie Marokko

Heerenveen - Oussama Assaidi maakt voor het eerst deel uit van de nationale selectie van Marokko.

Sportwoensdag, 2 februari 2011

‘Wél akkoord over transfer Dost’

Heerenveen - Volgens spelersmakelaar Rob Jansen, die Bas Dost afgelopen maandag bijstond tijdens de arbitragezaak van de spits tegenover Heerenveen, is er wél een akkoord gesloten tussen Ajax en sc Heerenveen over de transfer van de aanvaller.

Sportwoensdag, 2 februari 2011

VC Leeuwarden op de weg naar boven

Leeuwarden - De volleybalsters van VC Leeuwarden hebben er dit seizoen lang op moeten wachten, maar gisteravond was het dan eindelijk zo ver. De formatie van coach Jouke Benes hikte er al zes keer eerder tegenaan en pakte in het inhaalduel tegen Lycurgus uit Groningen na een vijfsetter de eerste winst in de B-League.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties