De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 2 februari 2015.

Hoofdartikelmaandag, 2 februari 2015

Het gaat niet goed onder Groningen

Een huis is een plek waar mensen zich veilig voelen. Een huis is een van de belangrijkste vanzelfsprekendheden in het dagelijks leven. Ouderen en jongeren hebben hun verbondenheid met het huis. Ouderen meer in de sfeer van de geborgenheid en jongeren beleven hun ouderlijk huis als een vastigheid, als 'uitgangspunt' voor het ontdekken van de wereld.

Regiomaandag, 2 februari 2015

REGIO

Leeuwarden - Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) is bereid deel te nemen aan het Nationaal Weideberaad dat als doel heeft de biodiversiteit - meer weidevogels - in het boerenland terug te krijgen.

Regiomaandag, 2 februari 2015

Sterren kijken is minder makkelijk dan het lijkt

Burgum - Oane en Gerrie Hoekstra uit Eastermar turen om de beurt door de telescoop. De toren van de Kruiskerk komt nog niet in beeld. Een beetje stellen, draaien en zoeken, legt Marco Peters van de Volkssterrenwacht in Burgum uit.

Regiomaandag, 2 februari 2015

REGIO Taalweb Frysk moet aanmoedigen tot Fries schrijven

Leeuwarden - Het is een bekend probleem in Fryslân, maar ook in andere regio's waar een minderheidstaal gesproken wordt: mondeling beheersen de inwoners hun taal uitstekend, schriftelijk een stuk minder. Het geschreven Nederlands vinden we overal om ons heen, het geschreven Fries vindt een stuk minder snel zijn weg naar de mensen. En dus is de stap om zelf in het Fries te schrijven ook vrij groot.

Sportmaandag, 2 februari 2015

LDODK legt Blauw-Wit in extremis over de knie

Gorredijk - In een zinderend korfbaltreffen legde LDODK gistermiddag in extremis Blauw-Wit uit Amsterdam over de knie. Acht tellen voor het einde kroonde international Erwin Zwart zich tot matchwinnaar: 27-26.

Sportmaandag, 2 februari 2015

Mesu bewaart eerste zege voor Weissensee

Je eerste zege boeken op de Weissensee, tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. Dat is niet verkeerd. Erwin Mesu, de 25-jarige Zeeuw die tegenwoordig in Tjalleberd woont, weet hoe het voelt. Hij won zaterdag. "Onvoorstelbaar", reageerde de winnaar. "Ik kan het amper bevatten. Mijn eerste overwinning ooit en dan meteen de mooiste die er is."

Sportmaandag, 2 februari 2015

Rampweek Cambuur: ja. Crisis: nee

Enschede - Bijna winst op een topclub, bijna de halve finale, bijna een punt in een lastig uitduel. Maar uiteindelijk drie keer onnodig verlies. Cambuur beleefde een rampweek, waarin veel dingen fout gingen. Maar crisis? Nee. Het goede spel biedt namelijk houvast.

Sportmaandag, 2 februari 2015

Mijmerend door het Twentse land

Daar liep ik dan, achter de breedgeschouderde man in pak. Voormalig spits, huidig assistent van FC Twente en tv-persoonlijkheid. Oftewel Youri Mulder. Ik volgde hem na afloop van het duel tussen de Tukkers en Cambuur de perskamer in. Grappig, bedacht ik me: onze wegen scheidden zich ooit in een kroeg en kwamen zaterdag weer bij elkaar in een stadion. Zoals het in Enschede sowieso een avond werd van wegen die samenkomen. Op één na.

Sportmaandag, 2 februari 2015

Van den Belt mag als boer met kiespijn aan het gebak

Een mooi afscheidsfeest met sponsoren en een fijn etentje met het personeel van Cambuur. Dat had Gerald van den Belt in zijn laatste officiële werkweek als algemeen directeur van de Leeuwarders wél gehad. Maar afsluiten met sportief succes in competitie en beker, dat bleek hem niet gegund. Ook niet in het laatste duel, nota bene tegen zijn nieuwe club. Want FC Twente won, met 2-1. Mocht er vandaag op zijn eerste werkdag dus gebak zijn op het kantoor van zijn nieuwe werkgever, dan zal Van den Belt het zich vast als boer met kiespijn laten smaken.

Sportmaandag, 2 februari 2015

Duarte komt naar Fryslân; Dalgaard gaat

Heerenveen - Lerin Duarte maakt het seizoen af bij sc Heerenveen. Nadat zaterdag de deal rond Daley Sinkgraven tussen Ajax en de Friese club was beklonken, bleek dat ook de overgang van Duarte naar Heerenveen in de deal was opgenomen. De Amsterdamse club wilde de 24-jarige middenvelder alleen verhuren en aanvankelijk leken NAC Breda en ADO Den Haag serieuze gegadigden om hem over te nemen. Daarmee speelde Heerenveen in op het vertrek van Sinkgraven, die een contract tekende voor vierenhalf jaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties